Jdi na obsah Jdi na menu

HUMMEL OPEN GAME BRNO 2019


opengamebrno2019-075.jpgLetní turnaje jsou na rozdíl od ligových soutěží atraktivnější tím, že florbalové zápasy jsou jen jejich jednou částí. Po jejich odehrání následuje další program a společný pobyt, zatímco v lize jedete rovnou domů. A právě průvodního programu si naše dva týmy užívaly více než vlastní florbalové části. Většina juniorky do Brna vyrazila ještě o den dříve, aby stihla město důkladně prozkoumat. A někteří starší žáci se zas projevili jako bezkonkurenční experti na Vaňkovku, která pro ně byla hlavním lákadlem. Letos nám přálo i počasí, proto jsme dost času strávili na koupališti Riviéra, i když hned první den nás odsud vyhnala pěkná bouřka. Naší hlavní základnou byl již tradičně skautský srub na Lesné s velkou zahradou, kde se dají opékat na ohništi špekáčky. Ale to bylo až poslední noc. Před tím žáci absolvovali trampolíny, zatímco junioři jezdili po halách fandit dívčím týmům Sk JeMoBu a FBŠ Jihlava.
Obě naše družstva odehrála shodně po pěti utkáních a vypadla v prvním kole play-off.

STARŠÍ ŽÁCIimage-3.png

Dvě zranění rukou těsně před turnajem a třetí prstu přímo na turnaji nás postavilo do nelehké situace. Deset hráčů včetně gólmana bylo složeno napůl z mladších žáků a prvního ročníku kategorie starších, tedy ročníku 2005. Nelze se tedy příliš divit výsledkům. Před každým utkáním sice bylo odhodlání veliké, ale realita věkové nerovnosti se rychle prosadila. A tak nezbylo než skousnout kruté prohry. A přes ně se možná trochu vytrácí, že i ty pro nás byly užitečné. Snaha se soupeři trochu vyrovnat vedla k nasazení, na jaké nejsme v lize zvyklí, pomalu jsme ze sebe setřásali strach jít do soubojů s většími hráči, po psychické stránce zvyšování odolnosti hrát pod stálým tlakem a nutnost organizovat obranu kdo má koho na starosti. To vše se může brzy hodit. Jednotlivé zápasy nemá smysl komentovat, platí pro ně, co už napsáno a hlavně, že jsme je neodflákli, naopak.
 
opengamebrno2019-049.jpgVysoké záporné skóre v prvním a našem jediném kole play-off vysvětluje fakt, že jsme hned narazili na budoucího finalistu kategorie starších žáků, kterého porazil v play-off v boji o zlato jen Tatran Střešovice.
 Brněnské vystoupení společného týmu mladších a starších žáků bylo dobrou přípravou pro blížící se ligovou sezónu. Všichni, kdo se jej zúčastnili, v ní doufejme své zkušenosti  ze zápasů se špičkovými týmy nejen využijí, ale předají i ostatním spoluhráčům, co s námi nebyli a budou jim příkladem.

JUNIOŘIimage-2.png

Družstvo složené napůl z našich juniorů a dorostenců a napůl z hráčů Sk JeMoBu a dalších týmů bylo nalosované do skupiny se dvěma těžkými soupeři. První Hattrick Brno hraje A skupinu juniorské extraligy, a navíc doplněný ještě o našeho předního juniora Vochyho. Södra Behmen je výběrem minimálně stejně kvalitních hráčů jako Hattrick.

opengamebrno2019-012.jpgFC Bučis Team - PSKC Okříšky  2:1
Naprosto zbytečná prohra. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, ve druhém se hra vyrovnala. Při těsném vedení o jednu branku stačí dobře umístěná střela a vše je jinak. To se dvakrát povedlo soupeři, zatím co my všechny šance promarnili.

IBK Södra Böhmen - PSKC Okříšky  8:1
Brzy se ukázalo, kdo je na hřišti pánem. Jednoznačně lepší soupeř nám příliš šancí nedovolil. Výsledek je přesto dost krutý.

FbC Aligators - PSKC Okříšky  0:3
Zpočátku vyrovnaný zápas, ve kterém jsme si převahu dobývali postupně. Druhý poločas již byl plně v naší moci.

opengamebrno2019-055.jpgFBŠ Hummel Hatrick Brno - PSKC Okříšky  5:0
Náš nejslabší výkon v turnaji. Chyběl pohyb, odevzdanost, přílišný respekt ze soupeře.

1/16 finále play – off: Black Angels 2001 – PSKC Okříšky   4:3
Pořádná bitva proti semifinalistovi a bronzovému medailistovi letošní KB extraligy juniorů. Proti jeho sehranosti jsme se my naopak prosazovali spíše individualitou svých hráčů. Rozhodnutí o jeho postupu padlo až v závěrečné fázi utkání. Tomu předcházel náš neproměněný nájezd a tři oslabení. Škoda až čtvrtého místa ve skupině a těchto chyb v zápase o postup.

Fotogalerie z turnaje ZDE, video ukázek ze tří zápasů ZDE.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář