Jdi na obsah Jdi na menu

FLORBALOVÝ DUBEN 2014

JAKO NA HOUPAČCE 5.-6.4.14

LIGA VYSOČINY MUŽŮ - ŽĎÁR N./S. - NEDĚLE 6.4.2014
 
Muži B zakončili ligovou sezónu prohrou s Pacovskými Honzíky a výhrou nad SK JeMoBu. Pár fotek a jedno trochu rozmazané video ZDE.
 
PSKC Okříšky-Kněžice B  -  Pacovští Honzíci  2:7 (2:1, 0:4, 0:2)
Branky: Jiří Uher a Petr Kourek, bez asistence
 
Našemu týmu vyšla akorát první třetina. Ujali se dvoubrankového vedení, ale gól "do šatny" půl minuty před koncem třetiny znamenal zlom. Poté jsme začali vršit řadu chyb a utkání bylo ztracené.
 
PSKC Okříšky-Kněžice B - SK JeMoBu  5:4 (1:1, 1:2, 3:1)
Branky: 3x Jiří Uher, 2x Jan Kourek, Asistence: 2x Jiří Špinar, 1x Jiří Uher a Jan Kourek.
 
Zcela obrácený průběh než první utkání. Po dvě třetiny jsme tahali za kratší konec a snažili se stahovat až dvoubrankové vedení JeMoBu. Přesto, že náš tým měl často víc ze hry a jeho útoky byly nebezpečnější, veškerá snaha narážela na skvělý výkon brankářezdar-mb-140406.jpg Bauera. A tak rčení "nedáš-dostaneš" se potvrzovalo. Na začátku poslední části hry nám budějovičtí opět odskočili o dvě branky, ale větší vůle na naší straně konečně slavila úspěch, když si dvojice Uher - Kourek vystřídala role střelce a asistenta. Vyrovnáním soupeř znervózněl a při vyloučení našeho Honzy Kourka za sekání zbytečným hrubým zákrokem šel do čtyřech i on. Lépe kombinujícímu našemu týmu hra 4 na 4 vyhovovala líp a po akci Jirky Špinara bezchybně zakončil Jirka Uher. Vítězství jsme si již pohlídali, bylo zasloužené.
 
tab.muzi-b.jpg
 
MĚŘÍN - ORELSKÝ TURNAJ STARŠÍCH ŽÁKŮ - SOBOTA 5.4.2014
 
Starší žáci si vytvořili samostatný tým, se kterým se přihlásili na turnaj Orla hraný v sobotu 5.4.2014 v Měříně. Fotoalbum ZDE.
 
Když se starší žáci dozvěděli, že v Měříně pořádá tamní Orel florbalový turnaj hraný 3+1, nebylo k činu daleko. Na tréninku se jich pět domluvilo, zařídili si přihlášení a zorganizovali malou výpravu. Turnaj pro ně merin-sz-140405b.jpgbyl příjemným zpestřením tří týdenní přestávky mezi koncem základní části Ligy Vysočiny a její nadstavbou, kde budou bojovat o postup do moravské části Mistrovství republiky starších žáků. Největším a hned prvním soupeřem pro nás byl tým z Telče. Chvíli trvalo, než se nám podařilo jít do vedení. Pak jsme ale svůj náskok pravidelně zvyšovali až na konečných 4:0. Také druhé utkání nebylo zpočátku lehké. Místní kluci si věřili a podnikali nebezpečné útoky. Dvě branky v první polovině zápasu nám zajistili výhru. Malou vadou na kráse naší účasti se stala jediná branka v Přemkově síti v závěru utkání. merin-sz-140405a.jpgJeden tým tvořila samá děvčata, proto mohla hrát systémem 4+1, což nám působilo dost značné problémy. Všude jich bylo plno, těžko jsme se uvolňovali do protiůtoků. Hubený výsledek 2:0 nás stál hodně sil. Proto byl výsledek posledního zápasu s Kněžicemi hodně otevřený. Kněžickým se ale v turnaji příliš nedařilo a platilo to i tentokrát. Přes veškerou snahu byla naše trojice rychlejší a přesnější. Nakonec jsme dosáhli svého nejvýraznějšího vítězství 5:0. První místo pro tým a titul nejlepšího střelce turnaje pro Honzu Vochyána jsme museli trochu oslavit. Proto zpáteční cesta vedla přes Třebíč, kde si všichni zašli na kebab a pizu a dokonce se nechali přemluvit i k návštěvě výstavy Czech press foto na náměstí – dokonce se jim líbla.
 
LIGA VYSOČINY ELÉVŮ - BYSTŘICE N.P. - NEDĚLE 6.4.2014
 bystrice-e-140406a.jpg
Elévové v neděli 6.4.2014 startovali se dvěma týmy v Bystřici nad Pernštejnem. Několik fotek ZDE.
 
Největší zklamání asi tentokrát zažili elévové. Ani tentokrát se proti žádnému ze soupeřů neprosadili a skončili na předposledním šestém místě. Poslední patřilo naší přípravce, která byla na turnaji nejmladším týmem, proto se nelze jejímu výsledku divit. Našim elévům chybí především rychlejší pohyb, takže se nestačí vracet a inkasují mnoho branek. Bez rychlosti se ale nedá ani pořádně útočit. A tak největší spokojenost bylabystrice-e-140406.jpg s tím, že se nám po dlouhé době podařilo sestavit dvě družstva, i když ráno při srazu před spořitelnou to tak nevypadalo. Ale dva hráče jsme ještě vytáhli z postele a do Bystřice stihli přijet přesně na začátek turnaje. Konečné pořadí: 1. ASK Bystřice A, 2. Snipers Třebíč A, 3. FBŠ Jihlava 4. ASK Bystřice B, 5. Snipers Třebíč B, 6. PSKC Okříšky EL, 7. PSKC Okříšky PŘ.
 
 
SOBOTA 19.4.14 - STARŠÍ ŽÁCI OPĚT MISTRY VYSOČINY
 
snap_2014.04.20-18.00.54_002.png
trebic-sz-140419a.jpgPo loňském prvenství tým starších žáků i letos obhájil mistrovský titul ve své kategorii v kraji Vysočina. Nyní jej čekají boje v zemském kole – moravské části Mistrovství České republiky. Celou soutěží prošel celkem suverénně, vadou na kráse 22 utkání je jediná prohra, a to se Snipers Třebíč, kde jsme hráli v hodně improvizované sestavě. Posledním turnajem sezóny byla nadstavba o konečné umístění hraná v sobotu 19.4.2013 v Třebíči na hale ZŠ Horka-Domky.
 
PSKC OKŘÍŠKY – SNIPERS TŘEBÍČ 9:3 (2:3, 4:0, 3:0)
Branky: 3x Koukal Kamil, 2x Pospíšil Marcel, 1x Kelbler Michal, Kubíček Petr, Koukal David, Vochyán Jan. Asistence: 2x Kubíček Petr, 1x Koukal Kamil, Pospíšil Marcel, Koukal David, Vlach Viktor a Kučera David.
 
Na to, že pro potvrzení postupu do zemského kola „republiky“ chtěl náš tým získat z tohoto turnaje alespoň jeden bod, nástup do utkání neodpovídal. Naopak Snipers si již nemohli v konečném pořadí ani polepšit ani pohoršit, utkání hráli uvolněně a v dobré náladě. A tak jakoby si vyměnili role. Náš tým utrápený, bez pohybu, jakoby si nevěděl rady, co hrát, soupeř s chutí, přímočaré jednoduché akce s přesnými nahrávkami. Nebylo proto divu, že jsme po čtyřech minutách prohávali o dvě branky. Co ale bylo platné, když Kamil a Michal v dalších čtyřech minutách vyrovnali, když se obraz naší hry nezměnil. Vítězství soupeře v první třetině bylo naproto zasloužené. Nálada o trebic-sz-140419c.jpgpřestávce nebyla vůbec dobrá a kritika od trenérů zcela na místě. Pokyn zněl, začít konečně pořádně běhat a důsledně bránit. Ale nedá se říct, že by se ve střední části v naší hře něco zásadně změnilo. Spíš menší motivace a malý počet hráčů (pouze dva střídající) Snipers nám umožnilo zápas otočit. Teprve po další domluvě o přestávce se kluci chytili a začali hrát pořádně. Jakoby se teprve teď rozehráli k výkonu, který měl být od první třetiny. A tak po gólově jednoznačném střetnutí měla nastat oslava postupu do MČR, ale nikdo z nás na ni v šatně náladu neměl. Bylo nad čím se zamýšlet.
 
PSKC OKŘÍŠKY – FBŠ JIHLAVA 13:2 (5:1, 5:0, 3:1)
Branky: 5x Pospíšil Marcel, 2x Kubíček Petr, Votínský Mirek,, Koukal Kamil, 1x Vochyán Jan a Vlach Viktor. Asistence: 4x Koukal Kamil, 2x Kubíček Petr, Vochyán Jan, Votínský Mirek, 1x Hons Jáchym.
 
Oproti prvnímu utkání jsme se zaskočit nenechali. I když náš největší ligový soupeř zahájil hru s dobrým nasazením, připravili jsme se na něj lépe než na Snipers. Rovněž taktika Snipers spočívající v uzavřené obraně s dokonalým využitím příležitosti ke skvěle sehraným protiútokům ve dvojicích či trojicích je pro nás nepříjemnější než rychlý i technicky vyspělý avšak ne tak dobře kombinující tým Jihlavy. A právě v kominaci se klukům konečně začalo dařit. Skóre začali navyšovat od samého začátku, až ve třetí třetině trochu v úsilí polevili. Za výkon v tomto zápase zaslouží pochvalu. Kromě již uvedených nedostatků se ale opět projevil jeden stěžejní. Tím je neproměňování ani těch nejvyloženějších šancí. Je potřeba, aby útočníci v tomto směru hodně výrazně svoji efektivitu zlepšili.

trebic-sz-140419b.jpg

Přejeme hodně štěstí našim barvám na turnaji v Ostravě, kde se sejdou vítězové krajských soutěží krajů Jihomoravského, Zlínského, Severomoravského, Olomouckého, Pardubického a kraje Vysočina.
 
Fotogalerie z nadstavby Ligy Vysočiny starších žáků ZDE.
 
Konečná tabulka:
 
VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY 26.-27.4.14

HLAVNÍ UDÁLOST: TÝM MUŽŮ POSTOUPIL ZE 3. LIGY A BUDE HRÁT V SEZÓNĚ 2014/15 DIVIZNÍ SOUTĚŽ!

  postup-do-divize.jpg

dsc_0028.jpgNEDĚLE 27.4.14 – LIGA VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – HALA TJ JISKRA HAVLÍČKŮV BROD

Turnaje se účastnilo celkem osm týmů rozdělených nejprve do dvou základních skupin. Podle pořadí ve skupinách pak proti sobě hrály o konečné umístění.
 
snap_2014.04.27-20.09.20_001.png
 
Naši hráči zaváhali pouze jednou, a to remízou s Hipposem zelenými, ale pět bodů stačilo na vítězství ve skupině. Finále pak zvládli na jedničku.
 
FINÁLE:     PSKC Okříšky - Hippos Žďár oranžoví     8:1
 
Konečné pořadí:
     1.    PSKC OKŘÍŠKY
     2.      Hippos Žďár n./S. oranžoví
     3.      Spartak Pelhřimov
     4.      SK Juvenis Přibyslav
     5.      Hippos Žďár n./S. zelení
     6.      FBŠ Jihlava
     7.      Sokol E.D. Havlíčkův Brod
     8.      Slavoj Třešť
 
Branky a asistence do kanadského bodování: Jan Vochyán 11/3, Ondřej Dvořák 8/2, Vojta Novotný 4/3, David Kučera 4/0, Milan Suchna 0/3 a Denis Brabec 0/3
Fotoalbum z turnaje najdete ZDE.
 
 
dsc_0063.jpg
 
Pátek 25.4.2014 - starší žáci PŘÁTELÁK - HALA PELHŘIMOV
 
PSKC Okříšky - FbK Tábor 7:6
Vyrovnané utkání skončilo v řádném čase remízou 6:6, nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení, až čtvrtá série nájezdů. Hlavním cílem utkání byla příprava obou týmů na blížící se zemské kolo florbalového Mistrovství republiky starších žáků. Tábor je zařazen v české části, my v moravské.Soupeř se ukázal jako rychlý, dobře sehraný kolektiv, na naší straně zase bylo o něco víc technicky vyzrálejších hráčů. Po celou dobu jsme dotahovali vedení táborských, přestože jsme horším týmem nebyli. Neproměňování šancí je naše stálá bolest.
dsc_0015.jpg
 
 
 
 
 
SOBOTA 26.4.14 – 3. LIGA MUŽŮ, DIV. V – HALA TŘEŠŤdsc_0106.jpg
 
Ani šest hráčů v poli nám nepomohlo k vytouženému úspěchu. Tím šestým hráčem totiž bylo skvělé publikum, které neúnavně fandilo našim žlutočerným barvám. Závěr 3. ligy měl stejně jako loni perfektní režii, o vítězi rozhodovaly až zápasy posledního kola. Bohužel, naše čekání na titul se prodlužuje o další rok.
 
PSKC Okříšky-Kněžice - FBC Český Krumlov  13:3
 
Favoritem utkání jsme byli my, ale průběh první třetiny tomu vůbec neodpovídal. Český Krumlov přijel do Třeště jen se dvěma hráči na střídání a tomu přizpůsobil svoji taktiku. Dokonale uzavřel a bránil prostor před svojí dsc_0092.jpgbránou a vydával se jen ke sporadickým útokům. A tak přes naši převahu a střelbu do plných to byl právě krumlovský brejk, který otevřel skóre. Byli jsme rádi, že se nám nakonec podařilo v první třetině alespoň vyrovnat. Druhá třetina byla již z naší strany střelecky vydařenější a skóre začalo odpovídat herní převaze i když Krumlov stále velmi dobře bránil. Síly mu začaly docházet až ve třetí části, kde jsme rozjeli slušný brankostroj. Škoda závěru utkání, tým dsc_0111.jpgtrochu polevil a nechal soupeře dvěma pěkně umístěnými střelami ze střední vzdálenosti skórovat.
Když pak v následujícím utkání FbC Strakonice předvedly obdobný výkon proti ASK Bystřice n.P. a zvítězily 9:3, dalo se čekat vyrovnané finále.
 
PSKC Okříšky-Kněžice - FbC Strakonice P.A.  4:4
 
Nejlepším hráčem zápasu bylo pravděpodobně publikum. Žlutá trička hnala náš tým neustále dopředu. Skupinka strakonických se také nenechala zahanbit a využila každou příležitost k povzbuzení svých hráčů. Skvělá atmosféra a skvělýdsc_0083.jpg zápas s maximálním nasazením na obou stranách. Hrálo se dost tvrdě, ale korektně, tak jak to má být. S vědomím, že musíme vyhrát jsme vstoupili do hry aktivněji a rychlé zakončování závarů před soupeřovou brankou přinášelo úspěchy. Dvougólové vedení po první třetině, náš tým byl na hřišti pánem. Stačilo jediné, pokračovat ve stejném výkonu i dál. Jenže druhá třetina znamenala zlom. Jako bychom si začali jistit výsledek a neriskovat. Zpomalili jsme, projevila se i váhavost a soupeř vycítil příležitost. Vyplácelo se mu napadat, z čehož vytěžil první branku. Jeho tlak se stupňoval. Především v obranné hře jsme nestačili důsledně přistupovat k protihráčům a obrat v utkání byl jen zákonitý. Do třetí třetiny jsme tak vstupovalidsc_0146.jpg s jednogólovou ztrátou. Ačkoliv jsme jako v první třetině zabrali na maximum, najít skulinku v strakonické obraně bylo přetěžké. Jediný, kdo to dokázal, byl Martin Žák střelou po zemi od levého mantinelu z půlky hřiště. Míček jako zázrakem párkrát poskočil a prošel obranou hradbou a pod padajícím tělem gólmana do brány. Mnoho dalších minut jsme útočili, ale marně. A když nevyšel ani závěrečný nápor, rozešly se oba týmy se smírným výsledkem. Pro Strakonice ale znamenal velkou radost v podobě vítězství ve 3. lize a postupu do divizní soutěže, pro nás velký smutek. Ani ve třetí sezóně se áčku nepodařilo prolomit smůlu posledního utkání i když vždy hraje o post nejvyšší.
 

snap_2014.04.26-20.56.07_001.png

Fotoalbum ze zápasů posledního kola sezóny ZDE.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář