Jdi na obsah Jdi na menu

FLORBALOVÝ BŘEZEN 2014

BLÁZNIVÝ VÍKEND 29.-30.3.14

 Proč bláznivý? Posuďte sami:
 
- muži A bojují o postup do divizní soutěže, mají před sebou dva důležité zápasy v Bystřici n.P., do kterých potřebují posílit o dvojici juniorů,
- juniorům naopak hrozí sestup z druhé ligy a pro záchranu musí ze dvou posledních zápasů v Hradci Králové získat minimálně jeden bod,
- dorostencům se splnilo velké přání a postoupili do osmifinále republikového mistrovství, které se hraje v Ostravě. První den mají na programu dva rozhodující zápasy,
- všechna výše uvedená utkání se hrají v jediný den, v sobotu 29.3.2014.
 
Aby toho nebylo málo:
 
- na přesuny ve stovkách km se nepodařilo sehnat dostatek aut, nikdo z rodičů nemůže a tak např. přesun dvou hráčů z Hradce Králové do Ostravy řešíme v sobotu dopoledne pendolinem,
- do týmu dorostenců se po celosezónním hostování v G2 lize juniorů vrátil s cennými zkušenostmi P. Molák, ale na tréninku ve čtvrtek před odjezdem si natáhl vazy. Noha v gipsu. Navíc je nemocný i Michal Kelbler a Jirka Wasserbauer má v neděli důležitý dorostenecký hokejový zápas, takže nemáme do Ostravy ani dvě kompletní pětky,
- snaha o doplnění hráčů z vlastních řad i z řad hostujících kluků z Pelhřimova troskotá na dopravě. Víc aut pro krkolomné přesuny prostě neseženeme, ať přemlouváme, jak chceme.
 
Nezbývá tedy, než si určit priority. Rozhodli jsme se upřednostnit budoucnost, tzn. zachránit juniorce druhou ligu a bojovat o postup mužů. Jsme malý vesnický oddíl a souběh zápasů, jak tuto sobotu, je nad naše síly.
 
SOBOTA 29.3.2014 – 2. LIGA JUNIORŮ, DIVIZE III – HRADEC KRÁLOVÉ
 
PSKC Okříšky – FBC Trutnov (DTJ) 8:3 (4:2, 1:1, 3:0)
Branky: 3x Matin Žák, 2x Jan Dokuli, 1x David Salák, Patrik Barák a Jan Suchna. Asistence: 2x David Salák, 1x Milan Picmaus, Jan Dokulil, Jiří Wasserbauer, Vít Přívětivý, Filip Rampír a Patrik Barák.
 
O tři body z tohoto zápasu jsme čekali urputný boj. Oba týmy jsme byli na sestupových pozicíchk-b.jpgh a výsledek rozhodoval, kdo si zachová druholigovou příslušnost. Tomu také odpovídal nástup trutnovských do zápasu. Než jsme se stačili rozkoukat, lovili jsme dvakrát míček z vlastní branky. Naštěstí akce Milana Picmause zakončená Honzou Dokulilem dokázala kluky probudit a od tohoto snížení začali pomalu ovládat hrací plochu. Do konce první třetiny se podařilo skóre otočit a také my odskočit od dva góly. Hned v úvodu druhé třetiny sice vykřesal kontaktním gólem Trutnov naději na úspěch, ale to bylo z jeho strany vše. Přece jen naše družstvo bylo sehranější, lépe kombinovalo a to rozhodlo o výrazné výhře. Vyplatilo se nám dát dohromady nejsilnější sestavu, co jsme byli schopni, i když to bylo na úkor dorosteneckého osmifinále republiky.
 
Odpoledne se hraje první zápas dorostenců v Ostravě a dva junioři odjíždí na utkání mužů A proti Štírům České Budějovice. Kontumaci si kvůli hrozící tučné pokutě nemůžeme dovolit a tak v Hradci zůstává jediný junior spolu spěti dorostenci. Šest dorostenců vyráží jedním autem do Ostravy. Spolu s nimi startují dva starší žáci pendolinem.
 
PSKC Okříšky – FBC Hradec Králové   15:1 (3:0, 6:0, 6:1)
Branka: Jiří Wasserbauer. Asistence: Jan Dokulil.
 
hk-a.jpgTři body doma, poslední utkání bylo již jen do počtu. Tým se rozejel na další zápasy do Bystřice n.P. a Ostravy a v Hradci zůstala jen šestice statečných, z toho pět dorostenců. Předsevzetí uhrát slušný výsledek se při nemožnosti alespoň na chvíli vystřídat ukázalo jako nereálné. Navíc, když kluci nedbali pokynu z lavičky, a od druhé třetiny se snažili vyrážet častěji do protiútoků, neměl Filip v brance šanci. Síly rychle docházely a nutno poděkovat soupeři, že si také vzal oddechový čas, abychom se alespoň na chvíli mohli zastavit.
 
SOBOTA 29.3.2014 – 3. LIGA MUŽŮ, DIVIZE V – BYSTŘICE N.P.
 
První dva týmy ze 3. ligy postupují přímo do nově vznikající divizní soutěže. Naše Áčko by rádo bylo mezi nimi.
 
PSKC Okříšky – FBC Spartak Kaplice 9:1 (4:0, 0:1, 5:0)
Branky: 4x Filip Salák a Jiří Uher, 1x Petr Svoboda. Asistence: 2x Petr Svoboda a Jakub Diviš, 1x Roman Plavec, Vojtěch Exner a Kamil Rychlý.
 
Proti kaplickým si tým věřil a nastoupil bez dvou juniorských posil. Nebýt méně podařené druhé třetiny, bylo by vítězství ještě výraznější.
 
PSKC Okříšky – FBC Štíři České Budějovice 4:2 (1:0, 3:2, 0:0)
Branky: 2x Jiří Uher, 1x Vojtěch Exner a Martin Žák. Asistence: Filip Salák, Jakub Diviš, David Salák a Jiří Uher.
 
Štíři v letošním roce ještě neprohráli. Naše obavy proto byly na místě. Povedl se však skvěle začátek – hned v první minutě jsme šli Jirkou Uhrem z nahrávky Filipa Saláka do vedení. Jirka Uher si akci zopakoval podobně na začátku druhé třetiny, a to jsme již vedli rozdílem dvou gólů. V deváté minutě po trefě Vojty Exnera náš třígólový odskok korigovali Štíři hned vzápětí. Zaúřadoval ale junior Martin Žák a vrátil klid na naše florbalky. Půl minuty před koncem druhé třetiny padla do naší sítě poslední branka zápasu. Třetí třetina žádný zvrat nepřinesla. Určitě se vyplatilo, že junioři z Hradce Králové přijeli. Naděje na postup žije dál.
 
SOBOTA A NEDĚLE 29. A 30.3.2014 – OSMIFINÁLE MČR DOROSTENCŮ – OSTRAVA
 
Ostravské osmifinále se soupeři zvučných jmen spolu s nízkou bonifikací za třetí místo v tabulce nám moc nadějí na úspěch nedávalo. Také jsme si ani žádné ambice na postup nedělali, zvlášť při shodě okolností, která nás potkala. Se dvěma gólmany a devíti hráči do pole jsme byli nejmenší výpravou v turnaji. Už sama účast pro nás byla obrovským úspěchem.
 
PSKC Okříšky – FBC ČPP Software Ostrava 1:9 (0:4, 0:1, 1:4)
Branka: Patrik Barák. Asistence: Denis Tesařík.
 
Díky souběžnému zápasu juniorky v Hradci Králové nás bylo včetně brankáře pouze sedm proti třem lajnám ostravských. Navíc jsme při přejezdu z Hradce Králové v Ostravě zakufrovali (špatně nastavený název ulice v navigaci) a na zápas přijeli těsně před jeho začátkem. Přesto asi byl náš výkon nejlepší ze všech tří utkání. Jeden hráč na střídačce pro obnovu sil nestačí. Výsledek je tak oproti předvedené hře až příliš krutý.
 
PSKC Okříšky – 1. SCWOOW Vítkovice 1:11 (0:4, 0:4, 1:3)
Branka: Milan Picmaus. Asistence Denis Tesařík.
 
Konečně byla naše malá výprava kompletní – ranní vstávání před pátou hodinou, 450 km drkotání v namačkaném autě, dva těžké zápasy v nohou, z toho jeden bez střídání. A proti nám 19 hráčů prestižního týmu Vítkovic. To není výmluva pro nakládačku, kterouos-a.jpg nám uštědřili. Neporazili bychom je asi ani v plné sestavě a optimálních podmínkách. Je to kritika nešťastně sestaveného kalendáře ČFbU, který vůbec nepočítá, že by se do "republiky" mohl probojovat vesnický tým, který má počet členů i s pár staršími žáky akorát tak na dvě lajny! Rozhodně jsme svými výkony nechtěli snižovat význam toho turnaje. Když jsme pak po konci zápasu večer strávili víc jak dvě a půl hodiny čekáním na ošetření jednoho z hráčů v nemocnici a ubytovali se až v jedenáct večer, byli všichni mrtví.
 
PSKC Okříšky – inteligence Bulldogs Brno 2:10 (1:3, 1:4, 0:3)
Branky: Jan Dokulil a Marcel Pospíšil. Asistence: Marcel Pospíšil a Milan Picmaus.
 
Utkání, ve kterém o nic nešlo. O postupujících i sestupujícíh se rozhodlo již v sobotu. Taktickost-b.jpgé pokyny ze střídačky hráči dokázali dodržet jen v polovině první třetiny a díky tomu se také ujali vedení. Aktivní hra a důraz chvíli slavily úspěch. Tomu ale byl konec hned po vyrovnání. Najednou jsme k soupeři přestali přistupovat. A ten volný prostor perfektně využíval. Náš výkon byl nejhorší z celého turnaje a těžko říct, z jakého důvodu. Sami hráči v šatně uznali, že zápas pořádně pokazili.
 
Na naše historicky první dorostenecké republikové osmifinále se nám nebude dobře vzpomínat. Jsme ale rádi, že jsme mohli nastoupit proti kvalitním týmům a snad od nich i něco okoukat. Přes jasné vyřazení jsme sezónu špatnou neměli. V letošních soutěžích ČfbU v kategorii dorostenců hrálo na všech úrovních celkem 153 týmů. Už jen probojovat se do republikové dvanáctky je obrovský úspěch. A tak nám nezbývá, než v dalším ročníku ligy opět uspět tak, abychom se mohli za rok do osmifinále vrátit a složit reparát.
 
Malé fotoalbum z H.Králové a Ostravy ZDE.

100% VÍKEND 22.-23.3.14

Tři pořádané turnaje a všechna utkání vítězná! To tu dlouho nebylo!
 
SOBOTA 22.3.2014 - MUŽI B - LIGA VYSOČINY MUŽŮ - HALA ZŠ HORKA-DOMKY TŘEBÍČ
 
PSKC Okříšky-Kněžice B  -  FBC Salamandra Apoly   7:4
PSKC Okříšky-Kněžice B  -  FBŠ Sabots Jihlava B    10:3
Úspěšný turnaj posunul tým na krásné čtvrté místo v tabulce.
snap_2014.03.22-23.58.29_002.png
 
SOBOTA 22.3.2014 - DOROSTENCI - 1. LIGA DOROSTENCŮ, DIVIZE III - HALA TJ SPARTAK TŘEBÍČ
 
PSKC Okříšky-Kněžice  -  Snipers Třebíč   8:4 (2:2, 2:0, 4:2)trebic-sz-140323c.jpg
Branky: 3x Milan Picmaus, 1x Denis Tesařík, Filip Rampír, Patrik Barák, Jan Suchna a Michal Rygl.
 
PSKC Okříšky-Kněžice  -  ASK Bystřice n.P.  10:2 (5:2, 3:0, 2:0)
Branky: 4x Marcel Pospíšil, 3x Denis Tesařík, 2x Milan Picmaus, 1x Filip Rampír. Asistence: 3x Patrik Barák, 1x Denis Tesařík, Filip Rampír, Jan Dokulil, Jiří Wasserbauer, a Jan Suchna.
 
Tým po průměrných výkonech získal potřebných šest bodů na postup do osmifinále republikového vyvrcholení první dorostenecké ligy.
snap_2014.03.22-23.59.01_003.png
trebic-sz-140323b.jpgNEDĚLE 23.3.2014 - STARŠÍ ŽÁCI - LIGA VYSOČINY ST. ŽÁKŮ - HALA ZŠ HORKA-DOMKY TŘEBÍČ
PSKC Okříšky - FBŠ Jihlava   4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky: 2x Marcel Pospíšil, 1x Kamil Koukal a Viktor Vlach. Asistence: 2x Kamil Koukal, 1x Marcel Pospíšil a Jan Vochyán.
 
PSKC Okříšky - Sokol Erupting Dragons Havlíčkův Brod  12:1 (5:0, 3:1, 4:0)trebic-sz-140323.jpg
Branky: 5x Marcel Pospíšil, 2x Jan Vochyán, Jáchym Hons, Petr Kubíček, 1x David Koukal. Asistence: 3x Jan Vochyán, 2x Jiří Vlach, Kryštof Duchan, 1x Marcel Pospíšil, Jáchym Hons, Vojtěch Novotný, Jaroslav Kalina a Mirek Votínský.
 
Základní část soutěže pro nás dopadla na výbornou, rozhodnuto ale ještě není. V nadstavbě o postup do republikových kol musíme získat min. ještě jeden bod.
snap_2014.03.23-20.32.17_002.png

JUNIORKA 15.3.14 - O SETRVÁNÍ V SOUTĚŽI ČI SESTUPU ROZHODNE AŽ POSLEDNÍ KOLO

Juniorka bojuje o záchranu ve druhé juniorské lize. Na předposlední kolo do Třeště odjížděla s odhodláním udržet za každou cenu postavení na osmé příčce tabulky. Hlavním zápasem bylo odvetné utkání s FbC Strakonice.
 
PSKC Okříšky-Kněžice  -  FbC Strakonice 6:6 (2:4, 2:2. 2:0)
Branky: 2x Martin Žák, 1x Patrik Barák, Filip Rampír, David Salák a Jan Suchna. Asistence: 2x Martin Žák, 1x Denis Tesařík a David Salák.
 
Všichni hráči věděli, že po minulé dost výrazné prohře je nečeká snadný úkol. To se také potvrdilo, když jsme se soupeřem vydrželi držet krok pouze prvních deset minut první třetiny. Poté nám odskočil a držel si až do třetí části hry dvou až tříbrankové vedení. V podstatě se opakoval stav z předchozího zápasu, kdy jsme byli pomalejší a umožňovali Strakonicím v pohodě kombinovat. A byl to právě soupeř, který ve třetí minutě poslední části nastartoval obrat ve hře. Nepodařený výhoz od gólmana zachytil volný Honza dsc_0003a.jpgSuchna a nekompromisně si jej obhodil. Hned na to následovala rychlá kombinace mezi Davidem Salákem a Martinem Žákem a bylo srovnáno. Vyrovnání vlilo našim klukům novou krev do žil, najednou ovládli hrací plochu a všude jich bylo plno. Třetí třetinu konečně hráli tak, jak měli odvést celý zápas – být těsně u soupeře, zrychlit akce, dohrávat míčky. I když Strakonice párkrát nebezpečně zaútočily, Filip Vaverka v bráně chytal spolehlivě, převaha byla na naší straně téměř celou třetinu. Tři body ze zápasu potřebovaly víc Strakonice než my, v závěru třetiny proto přidaly na výkonu a hrál se oboustranně vyrovnaný rušný florbal. Vítězství se mohlo naklonit na kteroukoliv stranu. Naštěstí již branka nepadla a zatím na osmém místě v tabulce zůstáváme.
 
PSKC Okříšky-Kněžice  -  Florbal Primátor Náchod 1:11 (0:3, 1:3, 0:5)
Branka: David Salák. Asistence: Patrik Barák.
 
Hra, jakou jsme uplatňovali ve třetí třetině utkání se Strakonicemi, nás měla motivovat i do druhého zápasu. Krok s týmem z čela tabulky jsme však stačili držet jen prvních osm minut. S první třetinou skončila i naše snaha uhrát s Náchodem slušný výsledek. Jestliže hráči zaslouží uznání, jak se dokázali zvednout ve třetí třetině minulého zápasu, tentokrát není co chválit. Právě naopak. dsc_0009a.jpgVelký díl kritiky jde na triko útočným formacím, které nedokázaly pohlídat náchodské obránce. Přitom většina gólů padala právě z dálky z jejich florbalek. Tím, že jim naše křídla nechávala hodně prostoru, mohli parádně rozehrávat kombinační akce a naše obrana nevěděla, kde jí hlava stojí. Náchod díky tomuto utkání poskočil na první místo tabulky. Přestože byl oproti nám herně daleko vyspělejším týmem, prohrát tak velkým rozdílem by se stávat nemělo. Juniorka by se nad tímto utkáním měla vážně zamyslet. Nejen nepříjemný výsledek, ale i chování hráčů vyjádřené dvěma pětiminutovými a jedním desetiminutovým trestem bychom měli už příště hodně rychle napravit.
 
snap_2014.03.16-11.45.48_001.png 

O VÍKENDU 8.-9.3.14 HRÁLI DOROSTENCI A MUŽI A

1. LIGA DOROSTENCŮ - SOBOTA 8.3.14 - LITOMYŠL

Nic víc, než splnění povinnosti dovézt z Litomyšle tři body, tentokrát dorostenci nepředvedli.
 
PSKC OKŘÍŠKY-KNĚŽICE  -  FBC PEAKSPORT LITOMYŠL  5:11 (2:4, 2:5, 1:2)
Branky: 2x Barák, 1x Kelbler, Pospíšil a Vlach. Asistence: 2x Suchna, 1x Barák, Pospíšil a Dokulil.
 
Charakteristika zápasu je jednoduchá. Oproti soupeři majícímu chuť do zápasu a hrajícímu v dsc_0003.jpgneustálém pohybu s včasným, rychlým předáváním míčku, jsme působili hodně zakřiknutě. Přes veškeré pokyny z lavičky jsme si protihráče nehlídali, nechávali jim spousty místa hrát co chtěli a navíc jsme hlavně ve druhé třetině ve svém obranném pásmu vršili jednu hrubou chybu na druhou. Na Litomyšl jsme s tímto výkonem neměli ani náhodou, ale přesto bychom neutržili tak velký debakl, kdybychom aspoň v řadě šancí dokázali trefit branku.
 
PSKC OKŘÍŠKY-KNĚŽICE  -  FBC SOKOL PÍSEK 10:6 (2:2, 4:0, 4:4)
Branky: 3x Pospíšil, 1x Barák, Kelbler, Suchna, Dokulil, Kubíček, Tesařík, Picmaus. Asistence: 2x Pospíšil, Dokulil, Tesařík a Picmaus, 1x Barák.
 
Možná únava, ale i zklamání z prvního zápasu se podepsalo na našemdsc_0010.jpg výkonu i tentokrát. Zvlášť patrné to bylo v první i třetí třetině. Dvakrát za sebou jsme prohrávali a probouzeli se dost těžce. Zápas jsme vyhráli jen díky druhé třetině, kdy se střelecky zadařilo dvakrát marcelovi Pospíšilovi a jednou Honzovi Suchnovi. Ani dostatečný náskok nám klid na florbalky nepřinesl a ve třetí třetině jsme opět zbytečně moc inkasovali.
 
Co bylo špatně v obou zápasech: nepřistupování k hráčům, probíjení se místo souhry a kombinace, neschopnost změnit způsob hry, mizerná střelba, pomalý pohyb. Pochvala jen za získání tří bodů!

snap_2014.03.09-13.53.41_005.png

 3. LIGA MUŽŮ, DIVIZE V - NEDĚLE 9.3.2014 - PÍSEK
  
PSKC OKŘÍŠKY-KNĚŽICE  -  FbC ČESKÝ KRUMLOV  7:3
PSKC OKŘÍŠKY-KNĚŽICE  -  FBC STRAKONICE P.A.  5:6 

snap_2014.03.09-14.50.17_001.png

STARŠÍ ŽÁCI 6.3.14 V SEZIMOVĚ ÚSTÍ

FbK Tábor – PSKC Okříšky 6:7
   Ve čtvrtek odpoledne se mimořádně starší žáci vydali na trochu větší výlet až do 95 km vzdáleného Sezimova Ústí. Důvodem bylo přátelské utkání proti FbK Tábor, týmu vedoucímu Jihočeskou ligu starších žáků. Zápasy proti silným soupeřům jsou vždy vítané a navíc, když jsou ještě z jiné soutěže, než běžně hrajeme my, pak ještě víc. Přestože šlo o přátelák, hrálo se v rychlém tempu, které hned zpočátku nasadili táborští. Prvních několik minut jsme byli pod tlakem a proto zákonitě i první gól padl k radosti soupeřů do naší branky. Postupně jsme se ale otřepali a stačili brzy vyrovnat. Jak si hráči zvykali na povrch hřiště, začali pomalu přebírat iniciativu a šli až do dvoubrankových vedení. Ve druhé a třetí třetině byla již patrná herní převaha našeho týmu. Bohužel proměňování šancí je naší velkou bolestí. Proto jsme byli i s konečným jednobrankovým vítězstvím hodně spokojeni. Odvetné utkání odehrajeme pravděpodobně v hale v Pelhřimově během měsíce dubna.
 
Sestava: Vít Přívětivý, Marcel Pospíšil, David Koukal, Michal Kelbler, Jaroslav Kalina, Viktor Vlach, Petr Kubíček, Jan Vochyán, Mirek Votínský, Vojtěch Novotný a Jáchym Hons.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář