Jdi na obsah Jdi na menu

FLORBAL V PROSINCI 2016

 

NEDĚLE 18.12.16 - JUNIOŘI ZABRALI, STARŠÍ ŽÁCI ZVLÁDLI SPARTAK

2. LIGA JUNIORŮ, SKUPINA C – TŘEBÍČ, ZŠ Václavské nám.
 
PSKC Okříšky – FBŠ Jihlava   6:1 (2:1, 1:0, 3:0)
Branky/asistence: Milan Picmaus 1/2, Jan Dokulil 2/0, Jan Vochyán 2/0, Jan Trnka 1/1, Lukáš Doležal 0/1 a Tomáš Kotačka 0/1
Cílem zápasů v Třebíči bylo odčinit dojem z dosavadních výsledků, které jsou jak na houpačce. FBŠ pro nás je vždy zdatný soupeř s řadou šikovných dorostenců. Tomu odpovídal i začátek utkání. První třetina byla naprosto vyrovnaná a vydřený dvoubrankový náskok se v jejím závěru ztenčil na jednobrankový. Jihlavští sázeli na rychlé protiútoky a brejky, my zas více na kombinační hru. Teprve od drué části se pomalu začala prosazovat větší hráčská zkušenost na naší straně. A protože i složení týmu bylo netradiční, chvíli trvalo jeho sehrávání. Teprve ve třetí třetině jsme na jistotu ovládli hru a v jejím závěru se prosadili i střelecky. Zasloužená výhra dodala všem optimismus do dalšího zápasu.
 

trebic-j-161218-002.jpg

trebic-j-161218-004.jpg

trebic-j-161218-005.jpg

trebic-j-161218-012.jpg

 
PSKC Okříšky – Orel Rtyně v Podkrkonoší   7:4
(1:2, 2:1, 4:1)
Branky/asistence: Milan Picmaus1/2, Jan Trnka 2/0, Denis Tesařík 1/1, Jan Dokulil 1/1, Jan Vochyán 1/1, Pavel Trnka 1/0, Vojtěch Novotný 0/1
Jestliže tým k prvnímu zápasu přistoupil od začátku zodpovědně, ve druhém byl opak pravodu. Srandičky na střídačce se těžko dařilo tlumit a ani prohra se Rtyní v prvním duelu nebyla dostatečným varováním. Soupeř hrál to stejné jak minule – velké nasazení, rychlí hráči mající natrénované zakončení a dobré uzavírání prostoru před vlastní brankou. Když jsme v první třetině začali prohrávat, pak vyrovnali a opět šli do ztráty, humor nás rychle přešel. Ve druhé třetině jsme opět tahali za kratší konec provazu a stále jen dotahovali, dokonce půl minuty před jejím koncem. Co to ale bylo platné, když Rtyně hned po úvodním hvizdu třetí části šla opět do vedení. Až dvě naše přesilovky znamenaly obrat vývoje a konečně šanci na body. Tu už si pak tým nenechal ujít. Skrz otevřenou obranu Orlů poté ještě dvakrát skóroval.
 
Malá fotogalerie ze zápasu s FBŠ Jihlava ZDE.


LIGA VYSOČINY STARŠÍČH ŽÁKŮ – PELHŘIMOV, ZŠ Osvobození

PSKC Okříšky – Spartak Pelhřimov   7:4

Velice vyrovnané utkání, ve kterém se nám dařilo proměňovat šance, kdežto soupeřovi nikoliv. Náš klid umocňovalo vedení 3:0 po dvou třetinách. Vystřízlivění přišlo na začátku třetí třetiny, kdy soupeř během pěti minut srovnal. Hrálo se od brány k bráně, ale góly padaly pouze do té soupeřovy, protože my máme v brance Radka Korbu!

PSKC Okříšky – ZŠ Jaroměřice-Sk JeMoBu   11:2

Na zápas s Jaroměřicemi nám již odjely Klára a Kika na zápasy starších žákyň a tak jsme hráli pouze na tři obránce. Dozadu šel Jáchym místo Davče. Kluci předvedli několik pěkných kombinačních akcí a skóre jsme postupně v klidnějším tempu navyšovali.

KC Okříšky – Sk JeMoBu   1:6
KC Okříšky  -  Spartak Pelhřimov  0:20

 
LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK – BYSTŘICE N. P.

PSKC Okříšky - ASK Bystřice n.P. Orlíci  2:2
PSKC Okříšky – Hippos Žďár n./S. Cipísci  0:0
PSKC Okříšky – FBŠ Jihlava  4:5

Článek bude ještě doplněný!

 

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY DO ODDÍLOVÉHO FOTOALBA

Do našeho oddílového fotoalba přibylo pár fotogalerií ze zápasů přípravky a obou týmů dorostenců:
Liga Vysočiny přípravek - turnaj v Okříškách v neděli 13.11.2016 - foto ZDE
Liga Vysočiny přípravek - turnaj v Pelhřimově v neděli 11.12.2016 - foto ZDE
1. liga dorostenců, sk. C - zápasy v Jaroměři 12.11.2016 a v Českých budějovicích 27.11.2016 - foto ZDE
2. liga dorostenců, sk. V - zápasy v Třebíči 26.11.2016 a v Telči 10.12.2016 - foto ZDE
 
VÍKEND 10.-11.12.2016 NÁM MOC RADOSTI NEPŘINESL
 
DOROSTENCI A - 1. liga, skupina C - hala Jablotron Pardubice
 
PSKC Okříšky – Florbal Primátor Náchod 2:3 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky/asistence: Jan Trnka 1/1, Tomáš Kotačka 0/1
První polovina zápasu byla hodně opatrná a nikdo nechtěl inkasovat jako první. Obrany dominovaly. Neskutečně naše hráče vytáčela zdlouhavá rozehrávka soupeře a začali jsme hledat problémy jinde než u sebe. Neporovnané mantinely, diskuze s rozhodčím, vynucování si odpískání zákroků. Vázla nám rozehrávka a rychlý přechod do útoku. Kombinace téměř žádné, spíš prosazování se jeden na jednoho nebo na dva, většinou neúspěšně. Když se k tomu přidají neproměněné šance a gól tři vteřiny před koncem, výsledek v náš neprospěch. A to přestože jsme ve třetí třetině byli výrazně lepší a soupeř se do hry moc nedostával.
 
PSKC Okříšky – Orel Nové Město na Moravě  6:6 (4:4, 2:1, 0:1)
Branky/asistence: Jan Trnka 2/1,Jáchym Hons 2/0, Marek Zezula 0/2, Dominik Čech 1/0, Vojtěch Novotný 1/0, Libor Prudík 0/1, Jan Vochyán 0/1 a Tomáš Kotačka 0/1
Ve druhém zápase jsme stáhli do obrany Honzu Vochyána, který stejně v prvním zápase všechny akce svého útoku rozehrával z hloubi obrany. S Novým Městem se nám docela daří hrát a vyhovuje nám jejich otevřená a útočná hra. Vedli jsme rychle 2:0, ale stejně tak rychle jsme čtyřikrát inkasovali a stav byl 2:4. Do konce první třetiny jsme ještě stihli srovnat. Remíza 6:6 je asi zasloužená. Měli jsme několik možností na odskočení na 7:5, ale zradila nás muška nebo i tyčka. Soupeř srovnal v přesilovce a do konce zápasu zbývalo sedm minut. Výborně odehrál zápas Vochy v obraně. Určitě lépe než předchozí zápas v útoku. V obou zápasech skvěle zachytal Radek Korba.
 
DOROSTENCI B - 2. liga, skupina V - hala ZŠ Hradecká Telč

dsc_0018.jpg

PSKC Okříšky – Florbal Telč  10:7 (2:2, 3:1, 5:4)
Branky/asistence: Ondřej Dvořák 4/2, Michal Nestrojil 2/1, Petr Pojer 1/1, Antonín Šabacký 1/1, Jakub Chyba 0/2, Filip Čech 1/0, Aleš Brabenec 1/0
Za tento zápas zaslouží dorostenecké béčko (tedy spíš mladší žákovští odvážlivci) pochvalu. První třetina jen tak tak nerozhodně a mnohem starší soupeři vypadali, že budou na nás až moc těžcí. Ale stal se pravý opak. Od druhé třetiny byl již zápas pod naší taktovkou, až v úplném závěru jsme malinko polevili.
 
PSKC Okříšky – FBŠ Jihlava  1:14 (0:5, 0:5, 1:4)
Branka/asistence: Michal Nestrojil 1/0, Štěpán Růžička 0/1
Druhý zápas byl jasný předem, už když jsme viděli, jak FBŠ výrazně přehrála Snipery Třebíč. Možná jsme zvolili až moc defenzivní taktiku a FBŠ tak měla hodně prostoru na kombinace. Přitom jsme prostor před bránou ne vždy zavřeli tak, jak by bylo potřeba. Hlavně ale jsme spáchali sebevraždu tím, že jsme na přání hráčů dali do brány jednoho z obránců a gólmana poslali do útoku. Obránci propadaly i lehký míčky do brány a gólman ve velkých botách klouzal po hřišti Nebýt toho, prohra by tak vysoká nebyla!
 
MLADŠÍ ŽÁCI - Liga Vysočiny - hala SK Jihlava
 
Snipers Třebíč – PSKC Okříšky  16:1
PSKC Okříšky – SK Jihlava  4:15
FBŠ Jihlava – PSKC Okříšky  9:6
V mladších žácích máme velmi nevyrovnaný tým. Část hráčů je schopna soupeřům konkurovat, druhá část nikoliv. Jsou to hráči, kteří příliš nechodí na tréninky, ale turnaje hrát chtějí. Na zápasy je proto zatím bereme. Není se pak čemu divit, že prohráváme tak vysoko.
Sestava: Marek Talla, Sára Syrovátková, Tomáš Horký, Matěj Brabec, Tomáš Uher, Patrick Chládek, Daniel Caha, Ondřej Dosedla, Jiří Bacher a Vojta Vybíral
 
PŘÍPRAVKA - Liga Vysočiny - hala ZŠ Osvobození Pelhřimov
 
dsc_0063.jpg
PSKC Okříšky – Spartak Pelhřimov bílí  1:4
PSKC Okříšky – FBŠ Jihlava  1:6
PSKC Okříšky –  Pacovští Honzíci  4:4
PSKC Okříšky – Spartak Pelhřimov 2:4
PSKC Okříšky – SK Juvenis Přibyslav  2:2
Milé překvapení. Tři děvčata s florbalem teprve začínají, řada hráčů je věkem víc minipřípravka než přípravka. Přesto jsme odehráli celkem vyrovnané zápasy je s malými rozdíly ve skóre. Turnaj se všem líbil a určitě se budeme rychle zlepšovat. Díky všem rodičům, co s námi jeli fandit.
Sestava: Filip Dokulil, Ondra Bacher, Honzík Fila, Vojta Fila, Dominik Herynek, Terezka Herynková, Terezka Malá, Karolína Malá, Denis Plavec, Lucka Svobodová, Patrik Brabenec a Šimon Vybíral.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář