Jdi na obsah Jdi na menu

DRAGON FLORBAL CUP MILEVSKO 2023

milevsko-dragon-cup-p-e-230513-60-vert.jpgLetošní sérii letních turnajů odstartovali přípravka a elévové v sobotu 13. 5. 2023 účastí na Dragon florbal cupu v Milevsku.
Ráno jsme si musela přípravka pořádně přivstat, neboť ji čekala 127 kilometrová cesta a první zápas už v 9:00 hod. Patnáct týmů bylo rozděleno do tří skupin, ve kterých hrál každý s každým. Výsledné pořadí určilo trojčlenné skupiny podle míst hrané o konečné pořadí. Naše sedmička si vedla střídavě.

PSKC Okříšky – Floorball Club Písek bílí   7:3  - dobrý start do turnaje, po celý zápas jsme měli převahu
PSKC Okříšky – FBC Štíři České Budějovice zelení   3:2 – dobrý začátek, ve druhé části soupeř dotahoval
PSKC Okříšky – Fbc Petrovice  3:4 – skvělý výsledek na to, že soupeř skončil v turnaji jako stříbrný. 
PSKC Okříšky – Acema Sparta Praha red  1:2 – zápas, ve kterém se rozhodovalo, kdo půjde do skupiny týmů z druhých míst. Za nerozhodného stavu Sparta odvolala gólmana a podařilo se jí těsně před závěrem skórovat. Remíza by nám stačila.

Výsledné třetí místo nás zařadilo do skupiny o 7. až 9. místo:

PSKC Okříšky – Acema Sparta Praha blue  5:2 – zpočátku vyrovnané utkání, postupně jsme však převzali iniciativu my
PSKC Okříšky – Slavia Plzeň  1:3 – Slavia nás trochu zaskočila, jak vtrhla do zápasu. Nemohli jsme se zprvu chytnout a korigovali až ve druhé části.

Konečné 8. místo je přesně uprostřed startovního pole. Nechybělo mnoho a mohli jsme hrát o 4. místo. Kluci zaslouží pochvalu za velkou bojovnost a chuť do hry. Za zdůraznění stojí, že výsledná bilance je naprosto vyrovnaná a pouze jediný zápas prohráli o dva góly, jinak jen nejtěsnějším rozdílem. Konečné skóre 20:16! Turnaj vyhrál Floorball Club  Písek černí, 2. místo Fbc Petrovice a 3. místo FBC Došwich Milevsko.

milevsko-dragon-cup-p-e-230513-96-vert.jpgPo poledni došlo ke střídání. Do Milevska dorazil tým elévů a přípravka odjížděla domů. Elévové měli trochu jiný systém turnaje. Nejprve hráli každý s každým ve čtyřech skupinách, poté následovalo klasické play-off dělené od semifinále na semifinále A z vítězných dvojic a B z poražených. Nám se podařilo ve skupině D odstartovat skvěle a vyhrát ji.

PSKC Okříšky – FBC Štíři České Budějovice modří  3:2 – tradičně pomalejší rozjezd, na výhru jsme si museli máknout
PSKC Okříšky – Fbc Strakonice červení  3:0 – v tomto zápase byla již převaha na naší straně a po celou dobu jsme jej měli pod kontrolou
PSKC Okříšky – Florbal Soběslav  7:0 – první branka nám pomohla ke klidu a pak jsme již diktovali hru 

Play-off bývá nejen o kvalitě týmu, ale také o emocích, s jakými do zápasů tým vstupuje.  

PSKC Okříšky – Fbc Strakonice bílí  3:1 – soupeře jsme trochu podcenili a dlouho z toho byly nervy.  Nakonec jsme se přece jen po řadě šancí střelecky prosadili
PSKC Okříšky – FBŠ Slavia Plzeň  4:5 – naopak do čtvrtfinále jsme vstoupili zbytečně opatrně a ustrašeně. Soupeř nás zatlačil a získal čtyřbrankový náskok. To nás konečně probralo až na kontaktní skóre. Ale na vyrovnání a tím zisk nájezdů již čas nezbyl.

Konečné 5. místo ze 20 týmů je úspěch a celému týmu za ně patří dík. Jediná těsná prohra z pěti zápasů ukazuje na kvality hráčů. Uvidíme, jak se jim povede na dalších turnajích. Pořadí na prvních místech: 1. skvěle hrající ACEMA Sparta Praha, 2. místo Spartak Pelhřimov a 3. místo FBC Štíři České Budějovice zelení. 

Sestavy týmů:
PŘÍPRAVKA: Marek Bacher, Rostislav Bacher, Štěpán Beránek, Šimon Hons, Jakub Lazárek, Petr Příhoda, Jan Ramach
ELÉVOVÉ: Jan Fila, Jonáš Hnízdil, Kryštof Ludmila, Jiří Man, Tadeáš Němec, Martin Papoušek, Štěpán Rymeš, Patrik Svoboda, Ondřej Žampa

Fotoalbum z turnaje ZDE.