Jdi na obsah Jdi na menu

DRAGON FLORBAL CUP MILEVSKO 2022

milevsko-p-220528-13-vert.jpgMěli jsme velké štěstí, když místo zrušeného turnaje O pohár Niké v Jihlavě měli pořadatelé ještě jedno volné místo na Dragon Florbal cupu v Milevsku a povolili nám dodatečné přihlášení. Horší to už ale bylo se sestavou. Z patnácti hráčů mělo čas nakonec jen pět. Nezbylo, než šest zápasů zvládnout s jediným střídajícím. Ale kluci to zvládli dokonale. Obavy, že v zápasech o pořadí již nebudou moct se ukázaly zbytečné, nevadil ani rychlý sled utkání za sebou a se silami vydrželi až do konce.

V základní skupině jsme měli čtyři soupeře. Hned na začátku jsme nastoupili proti domácímu FBC Došwich Milevsko hrajícímu s velkou podporou publika. O těsné výhře jsme rozhodli v závěru, radost byla veliká. Na vítězství má velký podíl Štěpán Rymeš, který byl v roli brankáře velkou oporou a vychytal spoustu šancí. Stejně tak tomu bylo i ve druhém utkání proti Spartaku Pelhřimov. Nezačalo se pro nás vyvíjet dobře. V jeho druhé části jsme však začali konečně více střílet a úspěch se dostavil.

Na zbývající zápasy skupiny Štěpu v brance vystřídal Šimon Hons. Příliš práce v ní ale neměl. Jak děvčata z Florbal MEZ Katovice – Citronky, tak Flloorball Club Písek fialoví byly týmy složené z mladších hráčů a převaha nám přinesla vysoká vítězství.

PSKC Okříšky - FBC Došwich Milevsko   4:3
PSKC Okříšky – Spartak Pelhřimov  6:4
PSKC Okříšky - MEZ Katovice – Citronky  11:0

PSKC Okříšky - Flloorball Club Písek fialoví  8:1

milevsko-p-220528-104-vert.jpgPo základních skupinách následovala utkání o konečné pořadí v trojicích družstev. Díky vítězství ve své skupině jsme tak již měli místo na „bedně“  jisté, ale čekali nás o to těžší vítězové skupin A a B. Pohár smůly jsme si vypili hned v prvním utkání. Vůbec klukům nesedlo. Štěpa se sice vrátil do branky, ale kluci jej v tom tak trochu nechali samotného. Písečtí začali ve vysokém tempu. Než jsme se probudili, bylo pozdě. Naštěstí jsme hru v druhé části alespoň rychlostně vyrovnali a tím se připravili do druhého zápasu. Proti FBŠ Gorily Plzeň jsme byli od začátku aktivnější a dařila se i střelba. Hned na začátku si tým vytvořil dvoubrankový náskok, který držel až do samého konce. Pěkný výkon na samý závěr a zasloužené stříbrné medaile s pohárem za druhé místo v celkovém pořadí patnácti týmů!

PSKC Okříšky - Floorball Club Písek bílí  1:9
PSKC Okříšky - FBŠ Gorily Plzeň – bílí   5:2

Sestava: Kryštof Ludmila, Štěpán Rymeš, Josef Zahajský, Jonáš Hnízdil, Šimon Hons

Více již na fotkách ZDE a videu z turnaje ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář