Jdi na obsah Jdi na menu

100 % ÚSPĚCH MLADŠÍCH ŽÁKŮ

O víkendu, který bych nazval černým, kdy se týmům PSKC Okříšky nedařilo napříč kategoriemi pozvedl prapor klubu tým mladších žáků v Lize Vysočiny. Situaci jsme si ještě ztížili tím, že jsme nejeli v početnější sestavě, kdy se někdo odhlásil v půlce týdne a někdo řešil dopravu v sobotu večer nebo dokonce v noci. Asi bych napsal, že se jedná o neaktivitu jak hráčů, tak rodičů, která se opakuje u stejných jednotlivců a většina zdravého jádra týmu musím pochválit za pravý opak. Tým tentokrát vedli V. Buček a K. Jiříček, které musím pochválit za snahu zorganizovat a řídit hru.

obrazek-whatsapp--2023-03-07-v-11.11.34.jpg

TJ Sokol H. Brod Erupting : PSKC Okříšky – Rudíkov 5:10
Zápas, kdy chtěli hráči dosáhnout hranice 30 vstřelených gólů se vyvíjel úplně jinak a až na konci zápasu začal fungovat brankostroj. Vyzkoušeli jsme si hru bez golmana, kterou jsme si sami zabili hrou hlavou ve výskoku a vyloučením.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=f8GWtNin2wY

g.jpgPSKC Okříšky – Rudíkov : Fbc Orel NMnM 8:7
Dramatický zápas, kdy jsme jen dotahovali a na konci se radovali z nejtěsnější výhry. Tým ukázal, že je silný a jednobranková výhra s točením zápasu patří mezi ty nejcennější.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=msUdruc-WG4

Sestava: V. Buček, K. Jiříček, Š. Novák, Š. Vybíral, E. Karbašová, S. Jelínková, K. Velcová, D. Herynek, D. Plavec, P. Nováček, M. Pospíchal.
Trenéři: V. Buček, K. Jiříček.

a.jpg

Turnaj, který jsme výsledkově zvládli, ale herně byl většinu času katastrofou beru tak, že se odrážíme od úplného dna. Proběhne video rozbor jednotlivých situací a zaměříme se na zlepšování individuálních herních dovedností, trénink mikrosituací, komunikaci a hlavně potlačení ega některých hráčů, kdy si myslí, že jsou na hřišti jen od toho, aby stříleli branky anebo nemuseli běhat anebo neplnit pokyny, které tým dlouhodobě má. Jediným soupeřem se svými kvalitami jsme sami sobě. Ať hráči na hřišti nebo znemožnění spolupráce mezi tréninkovými skupinami. Kdo chce na sobě makat, tak má možnost na trénincích. Plán na další období, byl hráčům vysvětlen po turnaji, kdy bude rozhodovat sportovní stránka na finále sezony starších žáků, kterou jsem pracovně pojmenoval The Last Dance. 
Po skončení turnaje, byl ještě teambuilding s částí hráčů, kteří chtěli zůstat. Proběhl oběd v krásném prostředí Městské restaurace a poté následovalo atraktivní utkání osmifinále playoff juniorek domácích Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou : Tempish Vítkovice, které bylo edukativní pro čtveřici hráčů a i trenéra.

M. Karbaš