Jdi na obsah Jdi na menu

NABÍDKA POBYTU

Přijeďte, rádi Vás uvítáme.

Pionýrská skupina Kamarádi cest Okříšky, U stadionu 7, PSČ 675 21

 Nabízíme Vám pronájem letní stanové základny Heraltice

     Dovolte, abychom se nejprve představili. Jsme Pionýrská skupina Kamarádi cest Okříšky a naši členové jsou nejen z Okříšek, ale i sousedních obcí. V současné době máme přes 100 členů. Jako většina skupin pořádáme během roku řadu sportovních, turistických a kulturních akcí, o jarních prázdninách jezdíme pravidelně na hory a v létě organizujeme letní tábor pokaždé na jiném tábořišti. Protože si tedy stanové základny pronajímáme, víme jak je důležité, aby jich bylo co nejvíce a bylo kam jezdit. Proto jsme se před více než jedenácti roky dali do budování jedné z nich.
Po mnoha sezónách mají Heraltice zajištěno vše základní, co pro stanový tábor potřebujete. V  areálu základny podle finančních možností stavíme zděnou chatu, ve které jsou v provozu sociálních zařízení a všechny místnosti v přízemí. Bohužel nemáme tolik peněz, abychom ji mohli rychle dokončit. Právě před několika dny se nám ale povedlo uvést do provozu i vytápění, takže Vás můžeme pozvat k pobytu i mimo prázdniny nebo s  malými dětmi, které musí bydlet v pevném objektu.
 
Podrobnosti o základně
 
Ubytování ve dvaceti stanech s podsadami. Stany jsou vybaveny molitanovými matracemi a můžeme zapůjčit i omezený počet spacích pytlů a dek. Není nutné využít výše popsanou zděnou chatu, ale zapůjčit ji můžeme také.
Vaříme v dřevěné kuchyni, ve které je sporák na tuhá paliva, elektrický sporák a propan butanový sporák. Dále je kuchyň vybavena elektrickou ledničkou, troubou na pečení, kuchyňským robotem a veškerým základním nádobím.
Jídelnu tvoří otevřený přístřešek krytý plachtou se dvěma dlouhými stoly a lavicemi pro celý tábor. Má i osvětlení na večer.
S pitnou vodou nebudete mít žádné problémy, neboť přímo do tábora je zavedena přípojka z veřejného vodovodu. Voda má parametry pro kojence a například v  Třebíči se z ní bez dalších úprav vyrábí známé limonády – „zonky“.
Sociální zařízení je umístěno v suterénu zděné chaty. Záchody jsou klasické splachovací samostatně pro holky a kluky. V umývárně jsou dvě sprchy. Teplou vodu připravují elektrické bojlery. Kromě toho je venku ještě na běžné mytí studenou vodou vybudován jednoduchý přístřešek.
Ohniště je umístěno za stanovou částí, blízko se nachází hřiště na fotbálek. Síť na odbíjenou je možno umístit v táboře.
Odpadky likvidujeme pomocí polyetylénových pytlů se známkami za cenu svozu. Jednou za čtrnáct dnů se přistavují k odvozu v Podheralticích – cca 200 m daleko.
 
Nákupy, lékařská pomoc, doprava atd.
 
Nákupy obstaráte v Heralticích, kam dojdete i pěšky, neboť jsou vzdáleny pouhý 1 km. Větší nákupy je možno zajistit v Okříškách, které jsou 5 km od tábora. Okresní město Třebíč je 12 km daleko a je v něm Hypernova, Kaufland i Billa.
Lékařskou pomoc najdete v Okříškách, pohotovost se nachází v Třebíči.
Z veřejná dopravy je dosažitelný v Heralticích autobus a v Okříškách dobré vlakové spojení.
Z ostatních údajů, které Vás asi zajímají: základna je v katastrálním území Heraltice, které jsou samostatnou obcí. Obecní úřad je blízko návsi u školy a kostela v  budově hasičské zbrojnice. Obvodní oddělení Policie ČR pro toto území sídlí v  Okříškách, Okresní hygienická stanice v Třebíči. Oznámení tábora na OHS zajišťujeme jednorázově pro všechny turnusy, ale můžete tak učinit i samostatně.
Aby dobře došly všechny dopisy, stačí do adresy pod jméno napsat: Letní dětský tábor, Heraltice, p. 675 21 Okříšky.
 
Okolí tábora
 
Hned nad táborem začínají rozsáhlé lesy s možností řady vycházek. Na koupání používáme heraltické koupaliště. Je od tábora ani ne dvě stě metrů. Voda je zde chladnější, ale to dětem většinou nevadí.  Další koupání  je v Okříškách, na  rekreačním rybníku Steklý nebo na koupališti Chlístov. Vzdálenosti k nim jsou 3 až 4 km. V okolí tábora je také množství lučních ploch, takže kra- jina je většinou dobře prostupná.
Možnosti výletů a procházek: 1,5 km je vzdálen vrchol Kobylí hlava s nadmořskou  výškou  688 m. Je zde krásný výhled do okolí. Asi 5 km daleko se nachází Středisko pro vzdělávání a výchovu v přírodě Chaloupky, které nabízí pro děti řadu zajímavých programů. Za návštěvu stojí i turistické středisko Jalovec s lyžařským vlekem,  koupalištěm a restaurací. Celodenní výlety lze uspořádat na pěknou zříceninu hradu Rokštejn podél Brtnického potoka a navštívit městečko Brtnici, vlakem zajet na státní zámek Jaroměřice nad Rokytnou nebo do okresního města Třebíč. Tam si kromě pěkného koupaliště s  tobogánem prohlédnete známou židovskou čtvrť a hlavně románskou baziliku a Západomoravské muzeum. Pěkná vyhlídka je z městské věže, ale nelze jmenovat vše. Pokud si na tábor přivezete jízdní kola, jsou Vaše možnosti daleko větší. Nabízí se města Telč, Moravské Budějovice, Jihlava dosažitelná i vlakem atd.
 
 
 
Bližší informace a přihlášky vyřizuje:
 
Nejedlý, Okříšky, Pod Tratí 362, PSČ 675 21,
mobil 737 755 818 e-mail: pionyrvysocina@volny.cz, kcokrisky@email.cz
 
FOTOALBUM NAŠÍ LETNÍ ZÁKLADNY ZDE!