Jdi na obsah Jdi na menu

SOKOLSKÝ BĚH REPUBLIKY 2023

beh-republiky-okrisky-231028-beh-republiky-okrisky-231028-10-vert.jpgNa podzimní prázdniny nebyly vypsány žádné ligové zápasy. Přesto jsme bez sportu nezůstali a přihlásili se na Sokolský běh republiky v Okříškách. Závodníky přivítalo slunečné podzimní počasí, teplota 15°C, pro běh ideální podmínky. Trasa vedla po rovině ve Staré osadě kolem vodní nádrže, tenisových kurtů a dětského hřiště nejstarší částí Okříšek. Pořadatelé TJ Sokola Okříšky zahájili přípravu na běh ve 12:00 h prezentací a přidělením startovních čísel. V dětských kategoriích se běžely tři závody. Nejmladší před školácká kategorie  odstartovala ve 12:30 h. Od samého začátku se ujala vedení Barunka Honsová a až do cíle před sebe nikoho nepustila.

Stejně úspěšný byl i její brácha Šimon. Závod dětí narozených v roce 2014 a mladších byl napínavější. V jeho závěru jsme byli svědky krásného souboje o prvenství mezi našimi florbalisty Šímou Honsem a Štěpou Beránkem. Kubík Vít dorazil sedmý.

Zastoupení našich florbalistů na stupních vítězů nechybělo ani ve starší kategorii od ročníku 2013. Na třetím místě 960 m dlouhé trasy doběhl Samuel Jewell a v závěsu za ním i Bruno Brabenec s Patrikem Chadimem.beh-republiky-okrisky-231028-beh-republiky-okrisky-231028-65a.jpg

Celkem se sobotního závodění za velké divácké podpory zúčastnilo 26 dětí ve třech věkových kategoriích. Všichni v cíli obdrželi pěkné medaile ve tvaru republiky a k tomu tašku Sokolského běhu s drobnými dárečky. Pořadatelům patří poděkování za skvělou organizaci a všem závodníkům velká gratulace k předvedeným výkonům.

 

Fotoalbum ze závodu ZDE, video ZDE.