Jdi na obsah Jdi na menu

O PRÁZDNINÁCH JSME PŘESEDLI NA KOLA

JIŽNÍ ČECHY NA KOLECH 20.-23.8.12

 
jiz.cechy-120820az23-0131a.jpg   Škoda, že si na letní oddílové soustředění nenašlo čas víc našich hráčů. Vydařilo se totiž po všech stránkách – délka a náročnost tratě, perfektní počasí, řada zážitků a dobrodružství. Celkem kluci za čtyři dny našlapali na svých kolech 200 km. Nejnáročnější byl první den - pondělí, kdy jsme vyrazili z Okříšek přes Dačice a hrad Landštejn až do kempu Osika u stejnojmenného rybníka – trasa měřila 70 km. V úterý měla být kratší, ale díky kufrování jsme si také najeli pár kilometrů navíc. Z Nové Bystřice si totiž kluci trasou k nejsevernějšímu bodu rakouské hranice nebyli jistí, vrátili se do Bystřice zpět a jinou trasou přece jen k cíli dospěli. Tam se vykoupali v hraničním potoce a za velkého vedra jiz.cechy-120820az23-0108a.jpgpokračovali na jih ke Staňkovskému rybníku a do Chlumu u Třeboně k rybníku Hejtman. Náš malý peloton se ale roztrhl a jedna dvojice opět dlouze kufrovala. Vše dobře dopadlo a společně jsme dospěly do kempu U velké pískovny nedaleko Suchdola nad Lužnicí. Za úterý jsme proto navýšili počet km o dalších 40. Středa měla vést po rovinkách, jenže bloudění jakoby nebylo dost. Opět návrat tentokrát do Suchdola navíc a zajížďka na konci trasy ve Vlkově, to bylo nových 40 km. Po cestě jsme se zastavili v Třeboni a na hrázi rybníka Rožmberk, nocleh byl zařízený v kempu ve Vlkově nedaleko pískoven. Předchozí dvě noci jsme přečkali pod širáky, tentokrát nás ale mraky nabádaly ke stavbě stanu. Vyplatilo se, noční přeháňka nás do něj zavčas zahnala.
 
   A co jsme dělali, když se zrovna nejelo na kolech. Trasy nám zabíraly dost času, zbývající jsme trávili hlavně koupáním. Je fakt, že vstávání bylo pokaždé těžké a do ranních rozcviček se nikomu moc nechtělo. Na Osiku jsme přijeli za tmy a tak jsme stačili akorát postavit stan. Navíc cesta s Patrikem do nemocnice v Jindřichově Hradci na vyšetření po pádu, který absolvoval na Landštejně při jiz.cechy-120820az23-0075a.jpgblbnutí na kole. Naštěstí se podezření na zlomenou ruku nepotvrdilo. Druhý den po koupání všechny zaujal badminton – snad odezva na nedávnou olympiádu. Jako by kol nebylo málo, kluci si našli ještě terénní dráhu se skoky. A ve Vlkově si po stavbě stanu a odpočinku užívali trampolínu a různé kempové atrakce. Navíc jsme si kromě jedné večeře všechny připravovali sami, což bylo zajímavé a také zabíralo část volna.
 
   Účel soustředění se stejně jako loni splnit podařilo, vrátili jsme se pěkně utahaní. Ale společný pobyt, mnoho zážitků i poznání řady nových míst za to určitě stojí.
 
Fotoalbum si můžete otevřít ZDE.

NA KOLECH K SEDELSKÉMU RYBNÍKU

 
   První výlet na kolech je za námi. Protože byl jen dvoudenní a absolvovali jej jen čtyři hráči, nestálo by za to ani jej zde zmiňovat. Ale vydařil se natolik, že mi nedá, abych z něj nezveřejnil alespoň fotoalbum a krátký komentář. Patrika, Denise, Petra a Filipa musím pochválit za absolvování trasy v členitém terénu, Vysočina a Česká Kanadasedlo-120807.jpg jsou cesty nahoru - dolů a kluci zvládli v prvním dnu 82 km a ve druhém 35 km (to už jsme víc hráli hry a koupali se)! Navštívili jsme Telč, Jindřichův Hradec a hlavně tábor našeho druhého oddílu u Sedelského rybníka. Tábořiště bylo velice pěkné, s táborníky jsme se rychle dali dohromady a hráli s nimi bojovku, soutěžili ve střelbě ze vzduchovky atd. Jen škoda, že nám jediná noc propršela.
   Fotoalbum z výpravy je ZDE.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář