Jdi na obsah Jdi na menu

VYSOKÉ PROHRY MUŽŮ 21. 10. 2023 V TŘEŠTI

REGIONÁLNÍ LIGA MUŽŮ, SK. 5 – SOBOTA 21. 10. 2023 – TŘEŠŤ

PSKC Okříšky – Sabots Jihlava  5:12  (0:5, 4:5, 1:2)
Branky/asistence: Štěpán Ludmila 1/4, Martin Noháček 3/0, Marek Zezula 1/0

trest-m-231021-trest-m-231021-3.jpgJednoznačný výsledek již po první třetině. Zkušený sehraný tým Sabots proti naší převážně individuální hře. Od začátku jsme vršili řadu chyb neobsazováním soupeře. První branku dostáváme nahrávkou z rohu na volného střelce před velkým brankovištěm, podobně i druhou. Třetí díky propadnutí v obraně. Čtvrtá a pátá branka jsou jak přes kopírák, ztráta míčku ve středním pásmu a nehlídaná střela od pravého mantinelu. Sabots drží rozestavení, tím se mu daří kombinace. My běháme všude a produkujeme nepřesné rozehrávky se ztrátami míčku ve středním pásmu. Teprve v polovině druhé části mažeme nulovou bilanci. Dvě střely Martina Noháčka z pozice vpravo před velkým brankovištěm z nahrávek Štěpána Ludmily jsou ukázkové. Pohotovým naběhnutím na Štěpovu přihrávku se blýskl i Marek Zezula a z bezprostřední blízkosti skóruje. Do sirény ještě přidává gól z vytočení trest-m-231021-trest-m-231021-14.jpgsám Štěpán Ludmila. Jenže mezi tím inkasujeme dalších pět do vlastní sítě! Soupeř je často volný a může střílet z nejlepších pozic na hřišti. Od začátku poslední třetiny je patrná naše snaha o zrychlení hry. Jenže soupeř je v zakončení pohotovější a z nahrávky od mantinelu se v souboji jeden na jednoho lépe orientuje. Zatímco se hráči Sabots dobře uvolňují, my jsme ve svých akcích důrazně pokryti. A tak i poslední inkasovaná branka přichází klasicky od pravého mantinelu, aniž by ji někdo blokoval.

 

PSKC Okříšky – SK JeMoBu  1:6  (1:0, 0:1, 0:5)
Branka/asistence: Jiří Uher 1/0, David Kučera 0/1

trest-m-231021-trest-m-231021-38.jpgDruhý zápas jsme začali dobře s patrnou snahou odčinit předchozí neúspěch. Zejména více dbáme na  uzavírání prostor před brankou, a to se nám daří. I když má početný tým JeMoBu mírnou převahu, hned na začátku jdeme do vedení my. Jirka Uher krásně před gólmanem doklepl rozehrávku Davida Kučery vzduchem do odkryté brány. První i druhá třetina jsou si velice podobné. Hraje se v rychlém tempu, místo kombinací spousta osobních soubojů, florbalky je slyšet, jak o sebe sekají. Do druhé sirény je zápas oboustranně vyrovnaný. Rozhodnutí v náš neprospěch přišlo až v poslední části díky početní převaze tří proti dvěma pětkám. Vysoké tempo jsme již neudrželi a s únavou se nutně dostavily i chyby. Přejít na polovinu JeMoBu bylo stále těžší. V posledních minutách jsme se ještě pokusili o hru v šesti, jenže to už byl soupeř na koni a pět sekund před koncem skóroval do naší prázdné brány. Pomalu se začíná blížit polovina soutěže a bez úpravy stylu hry jsou naše vyhlídky na získ potřebných bodů přinejmenším složité.

Po šesti zápasech je náš tým na předposledním devátém místě Regionální ligy se zikem 4 bodů a skórem 20:47.

Sestava: David Kučera, Radek Korba, Jiří Chalupa, Marek Zezula, Petr Pojer, Adam Ampapa, Zbyněk Doležal, Štěpán Ludmila, Jiří Uher, Martin Noháček a Daniel Caha

Fotoalbum ze zápasů ZDE.