Jdi na obsah Jdi na menu

VÝSLEDKY TÝMŮ Z 8. A 9.12.2012

SOBOTA 8. PROSINCE 2012
3. LIGA MUŽŮ, DIVIZE V - SPORTOVNÍ HALA ZŠ KAPLICE
 
PSKC Okříšky-Kněžice   -   Snipers Třebíč B             11 : 3
 
Znovu po čtrnácti dnech A tým odjížděl do Kaplic. Naštěstí v této sezóně již naposledy, protože cestování do těchto vzdálených končin není moc příjemné. V prvním utkání našeho týmu jsme narazili na další celek z Vysočiny - Snipers Třebíč B. Na obou týmech byla z počátku vidět únava z dlouhého cestování. Přesto byly k vidění branky již od počátku utkání. Už po 25 vteřinách hry otevřel skóre Honza Kourek. Další góly padly v rozmezí šesti minut, když se dvakrát prosadil Vojta Exner. Pak ale přišlo vyloučení Filipa Saláka, které by na jiném hřišti bylo posouzeno jistě jinak, ale kvůli malé hale jsou rozhodčí v Kaplicích nuceni pískat úzkoprse. Nabídnutou výhodu hráče v poli se podařilo Snipers využít brankou Lukáše Štveráčka. V první třetině se skóre měnilo naposledy ve čtrnácté minutě, kdy zaúřadoval Jiří Špinar. Druhá třetina byla plně v režii našeho týmu, a to i přes dvě hry v oslabení. Postupně se prosadili Jirka Špinar, Honza Kourek a Petr Svoboda. Na konci druhé části tak na světelné tabuli svítil stav 1:7. Do poslední třetiny se vstupovalo již za rozhodnutého stavu a šlo jen o vzhled skóre. V sedmé a osmé minutě diváci viděli tři změny skóre. Nejprve vstřelil branku kapitán Okříšek Roman Plavec, ale Třebíč odpověděla po dvaceti vteřinách hry gólem na 2:8. Uběhlo dalších dvacet sekund hry a další gól našich, jmenovitě Filipa Saláka. Následovaly dva další přesné zásahy Vojty Exnera a Romana Plavce. Skóre na 3:11 pro Okříšky uzavřel v patnácté minutě svým třetím zásahem třebíčský Štveráček.
 
PSKC Okříšky-Kněžice   -   FBC Český Krumlov           7 : 1
 
Tým Českého Krumlova patří svým herním projevem k nejtvrdším ve třetí lize. Proto trenér Okříšek sáhl při nominaci hráčů na zápasy v Kaplici i do B týmu pro obránce Lukáše Diviše, aby vyztužil defenzivu. Vstup do utkání patřil našim. Ve druhé minutě zápasu jako první rozvlnil síťku David Salák. Druhý zásah Okříšek přidal ve třetí minutě starší z bratrů Salákových Filip. V sedmé minutě nabídl soupeř možnost přesilové hry, kterou se bohužel nepodařilo využít. Další změna stavu přišla až ve dvanácté minutě zásluhou Jirky Špinara. To bylo co se týče produktivity pro první třetinu vše. Následovaly už jenom tresty. Nejprve deset vteřin po gólu znovu soupeř fauloval, ale ani tuto přesilovou hru se nepodařilo proměnit v gól. Na řadu přišla vyloučení našich hráčů. V čase 14:39 se provinil Petr Svoboda a do dvojnásobného oslabení poslal v čase 14:59 družstvo Okříšek Jiří Špinar. Hru 3 proti 5 se bohužel nepodařilo ubránit a po 30 vteřinách druhé třetiny se Krumlovu podařilo snížit na 1:3. Zbytek oslabení a následné další vyloučení se už podařilo defenzivě uhlídat. Ve dvanácté minutě fauloval soupeř. Bohužel ani z této přesilové hry nic nebylo, ba co hůř, po špatné rozehře hasil faulem svoji chybu Kamil Rychlý. V následné hře 4 na 4 se podařilo vstřelit branku na 4:1 Filipu Salákovi. Tím se uzavřela druhá třetina zápasu. Už po 40 sekundách závěrečného dějství vstřelil další gól zápasu Honza Kourek. Na další změnu stavu došlo až při přesilové hře, kterou našim nabídl soupeř. Míček poslal přes clonícího hráče do brány Kamil Rychlý. V jedenácté minutě uzavřela skóre spolupráce Jiřího Špinara s Filipem Salákem, když druhý jmenovaný dostal míček za brankáře Českého Krumlova. Konečný stav utkání 1:7 a 6 bodů do tabulky 3. ligy mužů.

tab-muzi-a.jpg

1. LIGA DOROSTENCŮ, DIVIZE III - SPORT. HALA BYSTŘICE N.P.
 
PSKC Okříšky   -   ASK Bystřice n.P.      16 : 14  (7:6, 3:4, 6:4)
Branky: 5x Milan Picmaus a Žák, 2x Patrik Barák a Petr Molák, 1x Filip Rampír. Asistence: 8x Petr Molák, 1x Jan Dokulil, Patrik Barák a Martin Žák
 
Začátek utkání vypadal na debakl. Bystřičtí nás zaskočili dokonalou souhrou útočných trojek. Než jsme se stačili rozkoukat, přihrávky na jeden dotek a prohrávali jsme 0:3. A to neuběhlo ani 5 min. zápasu. Úvodní nápor naštěstí zmrazila vlastní branka soupeře a pár sekund poté gól Filipa Rampíra. 2:3 již bylo veselejší. Od toho okamžiku nastala velká přetahovaná ve skóre. Když odskočila Bystřice, my dotáhli a naopak. Po dvou třetinách byl vyrovnaný stav.  Třetí třetinu jsme začali skvěle a díky pěkným kombinacím získali až čtyřbrankový náskok. Soupeř stačil vždy už jen korigovat. I když jsme v závěru trochu polevili, zvrat utkání i přes delší power play bystřických jsme již nepřipustili. Tři body ze soupeřova domácího prostředí  jsou pro nás velmi cenné.
 
PSKC Okříšky   -   Sokol Pardubice         4 : 14  (2:1, 1:6, 1:7)
Branky: 2x Petr Molák, 1x Miloš Plot a Martin Žák. Asistence: 1x Milan Picmaus
 
Věkový a početní rozdíl v mládežnických kategoriích hraje velkou roli. Ve druhém utkání byl silně v náš neprospěch. Kdo je jeho favoritem napovídalo i umístění obou týmů v tabulce. Přesto jsme se rozhodli neprodat svoji kůži lacino. Všichni hráči zaslouží velkou pochvalu za přístup k zápasu, zejména jeho první polovině. Přesně půl utkání jsme totiž byli Pardubicím naprosto vyrovnaným soupeřem. Na obdrženou branku jsme pokaždé odpověděli vyrovnáním a tak zápas probíhal přesně do poloviny. Na víc ale síly hráčům nestačili. Únava a čtyři rychlé branky v naší síti vykonaly na psychice hráčů své a na větší odpor jsme se již nezmohli. Bude ještě nějakou dobu trvat, než dokážeme vydržet se silami a hlavně koncentrací tak těžké zápasy po celé tři třetiny.
 
Sestava: Přemysl Diviš, Filip Rampír, Michal Beneš, Jan Dokulil, Michal Rygl, Miloslav Plot, Petr Molák, Patrik Barák, Martin Žák a Milan Picmaus.
 
tab-dor..jpgokrisky-mz-121209-0024.jpg
okrisky-mz-121209-0020.jpgV domácím prostředí se od mladších žáků dal očekávat poněkud lepší výkon. Ostatně z předchozích turnajů jsme již byli na dobrá umístění zvyklí. Umístění přesně ve středu startujících by špatné nebylo, kdybychom si je opravdu vybojovali a ne se na ně propadli díky dohadům a nekázni části hráčů. Zbytečně jsme tak prohráli utkání v úvodu turnaje. Zavedení pořádku v týmu pak už jen zachraňovalo nepěkně vypadající situaci. Doufejme, že si všichni tuto zkušenost zapamatujeme a příště se mezi sebou dokážeme lépe podporovat a fandit si. Že bez těchto vlastností nemohou být mladší žáci úspěšní dokázala i dvě utkání proti favorizovanému Spartaku Pelhřimov - bílým. V prvním zápase hádky v týmu a debakl. Na druhý zápas se hráči dali dohromady a dokázali zvítězit.
 
Sestava: Pavel Kourek, Pavel Ferda, Petr Lorenc, Natálka Vrzalová, Ondřej Nováček, Jan Vochyán, David Kučera a Ondřej Dvořák..
 
snap_2012.12.09-16.38.30_001.png
Fotoalbum z turnaje mladších žáků ZDE.

okrisky-mz-121209a.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář