Jdi na obsah Jdi na menu

VÝBORNĚ, NIKDO SE DOMŮ NEVRÁTIL S PRÁZDNOU

REGIONÁLNÍ LIGA MUŽŮ, SKUPINA 5 – NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – NEDĚLE 5. 11. 2023

PSKC Okříšky  -  Fbc Orel Nové Město na Moravě   10:6  (2:2, 4:1, 4:3)
Branky/asistence: Jiří Uher 2/3, Tomáš Uher 4/0, David Kučera 2/2, Štěpán Ludmila 1/0, Martin Noháček 1/0, Petr Pojer 0/1, Lukáš Hájek 0/1
První třetina vyrovnaná. Celkem dost nepřesností. O přestávce jsme si řekli, co a jak chceme hrát. Plánu jsme se drželi a všechno klapalo tak, jak mělo. Dokázali jsme dát během dvou minut čtyři góly. U soupeře se to podepsalo na psychice a zbytek třetiny se odehrál důraznějším stylem. Musím pochválit tým, že zůstal ukázněný a neoplácel tvrdé souboje zpátky. Dokázali jsme zachovat chladnou hlavu, což nám předtím dělalo velké problémy. Ve třetí třetině jsme následně navýšili náskok o 6 gólů. Bohužel jsme ztratili koncentraci a dostali jsme dva rychlé góly. Soupeř začal být nepříjemnější. Naštěstí jsme dokázali dát gól a celou situaci uklidnit a pohlídat si tak konec zápasu. Důležité tři body. (DK)

PSKC Okříšky  -  Hippos Žďár n/S. B   2:8   (1:4, 0:1, 1:3)
Branky/asistence:  Radek Korba 1/0, Štěpán Ludmila 1/0, Martin Noháček 0/1
První třetina byla z naší strany tragédie. Zjišťovali jsme vlastně co soupeř hraje. Po rozmluvě o přestávce jsme se už dokázali adaptovat. Ze hry jsme měli více. Bohužel nám odešla produktivita a vůbec nám k tomu nepomáhal vynikající výkon gólmana Hipposu. V poslední části jsme byli na míčku už jen my. Bohužel nás potopily chyby, které pramenily z našeho snažení zvrátit výsledek utkání. 

Celkový výkon týmu na tomhle turnaji musím pochválit. Kluci do toho dali všechno. Zápasy nám ukázaly, kde se musíme zlepšit. Vypíchnout musím výkon brankáře Jirky Chalupy a nováčka Lukáše Hájka. (DK)

Sestava: Kučera David, Chalupa Jiří, Ludmila Štěpán, Noháček Martin, Korba Radek, Zezula Marek, Uher Jiří, Uher Tomáš, Hájek Lukáš, Koukal Jan, Petr Pojer

2. LIGA DOROSTENCŮ, SKUPINA 5 – TŘEBÍČ – NEDĚLE 5. 11. 2023

PSKC Okříšky-Telč  -  SK JUVENIS PŘIBYSLAV   7:8  (1:3, 3:4, 3:1)
Branky/asistence: Šimon Korba 3/0, Jakub Plunder 2/0, Vojtěch Lojka 1/1, Adéla Fuňáková 1/1, Ivan Kalina 0/2
Nepovedené utkání, ve kterém jsme výraznou ztrátu doháněli až v posledních minutách a nedohnali. Územní převaha byla na naší straně, ale bez nápadu. Útoky do plných končily u zadního mantinelu a ani střelba se nedařila. Příliš komplikované útoky se míjely účinkem. Soupeř naopak dokázal využít našich špatných rozehrávek a jednoduché 
trebic-d-231105-21-vert.jpgrychlé protiútoky zakončoval mnohem přesnější střelou. Když se nám podařilo skórovat, okamžitě přišla odezva. Nešťastnou brankou na 4:8 nám začala i poslední třetina. Teprve za zbytek utkání tým zaslouží ocenění, že se nepoložil a zápas nevzdal. Tříbranková série zkorigovala jinak nepříliš dobré vystoupení. Takto jsme měli hrát od začátku.

PSKC Okříšky-Telč  -  TJ Sokol H.Brod Erupting Dragons   7:6  (3:1, 4:2, 0:3)
Branky/asistence: Šimon Korba 3/1, Ivan Kalina 3/0, Tomáš Navrkal 1/0, Lukáš Spilka 0/1, Michal Pacholík 0/1
Kdo sledoval předchozí zápas, určitě nám proti H. Brodu příliš šancí nedával. Možná i proto jsme do utkání šli s čistou hlavou, že není co ztratit, ale můžeme jen získat. Hned z prvního útoku se soupeř ujal vedení střelou pod nohama gólmana. Velkým impulsem pro nás bylo Šimonovo vyrovnání o dvě minuty později. Najednou jsme zrychlili a dokázali si najít volný prostor ke střele. V šesté minutě jsme již vedli 3:1. Dalších patnáct minut bylo ve znamení vyrovnané hry s dobrou obranou na obou stranách. Až od druhé poloviny utkání začal být zápas opět zajímavý. Zbytek druhé třetiny patřil jednoznačně nám, když jsme si v něm vytvořili čtyřbrankový náskok. Naopak třetí třetina byla naše nejslabší, možná i z obavy o výsledek. V okamžiku, kdy Brod nájezdem získal kontaktní gól, zbývalo do konce ještě dlouhých šest minut. Nervózní závěr jsme však zvládli dobře a dokázali si vytvořit i šance.

Sestava: Dokulil Filip, Spilka Lukáš, Pacholík Michal, Korba Šimon, Navrkal Tomáš, Plunder Jakub, Svoboda Jan, Pohanka Petr, Fuňáková Adéla, Lojka Vojtěch, Kalina Ivan, Herynek Dominik

Fotoalbum ze zápasů ZDE.


LIGA VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – OKŘÍŠKY – SOBOTA 4. 11. 2023

PSKC Okříšky  -  Hippos Žďár n./S.   3:3okrisky-lmz-231104-31-vert.jpg
Zápas se rozhoduje počtem gólů, nikoliv převahou na hřišti. Kdyby tomu tak bylo, museli jsme výrazně vyhrát. Jenže Hippos dobře zavřel prostor před brankou a my ji marně dobývali. Celkem brzy jsme se ujali vedení, ale do konce první části Žďár párkrát utekl a skóre otočil na 2:1. Přes jasnou převahu nám dlouho trvalo, než jsme vyrovnali. Tři tyčky, řada spálených šancí. V poslední třetině jsme konečně šli do vedení. Nervózní závěr jsme však nezvládli. Místo podržení míčku otevřená hra a po skvělém Ondrově (gólman) zákroku, jsme si odražený míček poslali sami do vlastní branky. 

PSKC Okříšky  -  TJ Sokol H. Brod Erupting Dragons   3:0
Situace z prvního utkání se téměř opakovala jen s tím rozdílem, že jsme si lépe pohlídali obranu a soupeři v útočné hře příliš nedovolili. V útoku jsme se ale opět dost trápili. Spousta nepřesných střel, spousta zbytečných osobních soubojů místo přihrávek. Přechod ze systému 3+1 na 5+1 pro nás není snadný. Kombinace, které jsme v menším počtu hráčů dokázali teď musíme převést do velkého florbalu. Zasloužená výhra a spousta poznatků do dalších tréninků.

Sestava: Ondřej Žampa, Petr Nováček, Patrik Chadim, Dominik Března, Jan Fila, Bruno Brabenec, Jiří Man, Adam Navrátil, Jiří Beránek, Štěpán Rymeš, Samuel Jewell, Kryštof Ludmila, Tadeáš Němec

Video záznam celého turnaje ZDE, fotoalbum ze zápasů ZDE.

 

PŘEBOR VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – JIHLAVA – NEDĚLE 5. 11. 2023

Do Jihlavy cestovala sestava kombinovaná z elévů, zkušenějších mladších žáků, ale i úplného nováčka. Stejně tak byly sestaveny i základní trojice. Dobrým startem byla výhra v  utkání se silnou ASK Bystřicí n. P., která nakonec v turnaji obsadila druhé místo. Nejtěžší zápas nás ale čekal proti týmu OKNOPLAST SK Jihlava. Tvrdý a nervózní souboj jsme rozhodli až v závěru čtvrtou brankou a pojistili si tak vítězství. Další soupeře už kluci přehráli jednoznačně. Výborný výkon a určitě spokojený návrat domů. 

KC Okříšky  -  ASK Bystřice n.P.  5:3                                  KC Okříšky  -  Florbal Telč  11:0
KC Okříšky  -  OKNOPLAST SK Jihlava  4:2                       KC Okříšky  -  Snipers Třebíč modří  13:2

Pořadí: KC Okříšky, ASK Bystřice, OKNOPLAST SK Jihlava, Florbal Telč, Snipers Třebíč modří  
Sestava: Žampa Ondřej, Ludmila Kryštof, Hnízdil Jonáš, Beránek Jiří, Chadim Patrik, Března Dominik, Brabenec Bruno, Fila Jan

 

LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK – DAČICE – NEDĚLE 5. 11. 2023

Přípravka překvapila asi nejvíc ze všech týmů. Že vyhrají tři ze čtyř utkání, to jsme tedy koukali. Vždyť čtyři ze šesti hráčů hrají florbal teprve pár týdnů. Od nedávného turnaje v Pelhřimově tak udělali veliký pokrok. A Honzík Ramach a Kubík Vít hrající již druhým rokem byli jejich velkou oporou, dohromady vytvořili šikovný tým. Spolu s dalšími, kteří se tentokrát nemohli turnaje zúčastnit, se vůbec dalších ligových zápasů nemusí bát.

PSKC Okříšky  -  SK Jihlava ježci   1:4                                    PSKC Okříšky  -  SK Jihlava lvíčata  3:1
PSKC Okříšky  -  TJ Centropen Dačice tučňáci  3:0            PSKC Okříšky  -  Pacovští Honzíci  4:2

Pořadí: SK Jihlava ježci, PSKC Okříšky, TJ Centropen Dačice tučňáci, Pacovští Honzíci, SK Jihlava lvíčata 
Sestava: Ramach Jan, Ramach Matěj, Nováček Matěj, Vít Jakub, Uher Max, Mašek Martin