Jdi na obsah Jdi na menu

VÍKEND 30. 9. - 1. 10. 2023 JUNIORŮ A STARŠÍCH ŽÁKŮ

NEDĚLE 1. ŘÍJNA 2023 – 2. LIGA JUNIORŮ – SPORTOVNÍ HALA TŘEŠŤ

Složení týmu: Tomáš Uher, Filip Dokulil, Štěpán Ludmila, Šimon Korba, Tomáš Chadim, Tomáš Spilka, Tomáš Navrkal, Daniel Caha, Michal Pacholík, Vojtěch Blecha a David Bastl

V prvním kole absolvovala juniorka dva vyrovnané zápasy se silnými soupeři. Sniperům podlehla až v divokém závěru, s Dačicemi si závěr utkání málem zkomplikovala.

trest-j-231001-1-vert.jpgPSKC Okříšky – Snipers Třebíč  5:8  (2:1, 1:2, 2:5)
Branky/asistence: Tomáš Uher 1/3, Štěpán Ludmila 0/2, Michal Pacholík 1/0, Tomáš Navrkal 1/0, Šimon Korba 0/1

Vyrovnaný zápas, ve kterém jsme po dvě třetiny vždy šli do vedení a soupeř dotahoval. Ve třetí části se role otočily a po celkem laciných gólech získali Snipeři třígólový náskok. Je dobře, že máme v týmu bojovníky, kteří se jen tak lehce nevzdávají. V téměř rozhodnutém výsledku osm minut před koncem šli do prostřídávání. Velkým impulsem byl gól vstřelený při oslabení na 4 : 6. Pak už jsme se usadili v útočném pásmu a brzy skórovali po druhé. Naše převaha pokračovala a vyrovnání bylo na spadnutí. Dvě minuty před koncem došlo k rozhodnutí. Třebíčský brejk zastavil Daniel Caha zákrokem, který rozhodčí posoudil jako nedovolený. Jednalo se o obranný zásah zezadu. Kdo jsme situaci sledovali zpředu, jsme přesvědčeni, že první byl zásah míčku, nikoliv soupeřovi hole. Rozhodčí vše sledoval zezadu, tudíž přes florbalky. Snipeři nájezd proměnili. Bylo těžké se vrátit do utkání, a to také zavinilo druhý dobře zakončený brejk Snipers. Škoda jen řady dobrých šancí, které jsme si během utkání vypracovali. 

PSKC Okříšky – TJ Centropen Dačice  5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Branky/asistence: Tomáš Uher 2/0, Vojtěch Blecha 1/1, Šimon Korba 1/0, David Bastl 1/0, Tomáš Chadim 0/1, Štěpán Ludmila 0/1, Lukáš Spilka 0/1

trest-j-231001-23-vert.jpgUrčitě lepší výkon jsme podali v prvním zápase než proti Dačicím. Ti přijeli pouze s devítičlenným týmem. Místo toho, abychom situaci využili a rychlým střídáním získali převahu, hráli jsme uvolněněji, méně disciplinovaně. Převaha sice byla na naší straně, ale brankami jsme ji nedokázali potvrzovat. Nutno přiznat, že soupeř utkání zvládal dobře po taktické stránce. Zabetonovaná obrana a rychlé protiútoky nám dělaly problém. Prostřelit val před jejich brankou lehké nebylo, dosáhli jsme přes značné úsilí maximálně dvoubrankového vedení. Dačice, které jsme ani příliš neunavili, si tak mohly připravit odvetný závěr. Tři minuty před koncem si vzali time-out a hned poté vstřelili kontaktní gól. My se dopustili sekání a soupeř tak získal na poslední minutu výhodu přesilovky. Odvolal gólmana, šest na čtyři. Naštěstí se po jedné střele míček odrazil od gólmana přímo k Tomovi Uhrovi a ten nekompromisně lobem přes celé hřiště trefil prázdnou bránu.

 

SOBOTA 30. ZÁŘÍ 2023 – LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ, SK. 5 – SPORTOVNÍ HALA DAČICE

Sestava: Dominik Herynek, Ondřej Žampa, Alžběta Tallová, Petr Beránek, Adam Zeman, Patrik Chadim, Dominik Března, Petr Nováček,dacice-sz-230930-10-vert.jpg Adam Navrátil, Jiří Man

PSKC Okříšky - TJ Centropen Dačice  1:22  (1:12, 0:6, 0:4)
Branka/asistence: Adam Zeman 1/0, Petr Beránek 0/1

V prvním utkání jsme nastoupili proti pozdějšímu vítězi dačického klání. My hráli nesměle, není divu, výšková převaha byla proti nám veliká. Přece jen jsme se postupně osmělovali a jeho brankostroj zmírnili.

PSKC Okříšky - Sklo Bohemia Světlá n./S.  1:10 (0:1, 0:4, 1:5)
Branka: Petr Nováček 

Nejlepší výkon tým podal ve druhém zápase. Pětibrankové manko po dvou třetinách zasluhovalo pochvalu. Dobrý dojem z výkonu jsme si pokazili během prvních dvou minut poslední třetiny, kdy jsme hru vypustili a čtyřikrát inkasovali. Po domluvě na střídačce tým opět zabral a podařilo se mu i skórovat.

PSKC Okříšky - SK Jihlava  2:8  (0:4, 2:3, 0:1)
Branky: Jiří Man 2/0

Zlepšující se hru prokázal i poslední zápas. Zejména ve druhé části jsme byli aktivní a Jirka Man dobře využil chyb soupeře. Přes značnou únavu, přece jen v mladších žácích nejsou zápasy tak dlouhé, se nám podařilo dosáhnout nejlepšího výsledku dne.

dacice-sz-230930-32.jpgUrčitě bude zajímavé sledovat tým starších žáků v právě zahájené soutěžní sezóně. Hlavním ukazatelem samo sebou budou jako vždy výsledky. Nikoliv však počet proher a výher, ale jejich vývoj. Bude důležité, zda v březnu či dubnu budeme utkání prohrávat tak vysoko, jako teď v Dačicích, či se postupně pro ostatní staneme konkurencí. Ligu hrajeme jednoznačně s nejmladším týmem. Do kategorie starších žáků máme pouze čtyři hráče, víc jich v klubu není. Všichni do ní přišli teprve prvním rokem z mladších žáků, a navíc si Petr Beránek dnes odbyl svoji ligovou premiéru. Florbal teprve začal hrát. Ostatní hráči jsou o rok až dva mladší. Dnešní výsledky bereme jen jako startovní pozici a těšíme se na další pokračování ligy. 

Fotoalba: junioři ZDE, starší žáci ZDE.
Videa ze zápasů juniorů: proti Snipers Třebíč
ZDE, proti TJ Centropen Dačice ZDE.