Jdi na obsah Jdi na menu

VÍKEND 16. - 17. 12. 2024 ZAKONČIL POLOVINU SEZÓNY

2. LIGA DOROSTENCŮ – ŽĎÁR N./S. – SOBOTA 16. 12. 2023

PSKC Okříšky-Telč  -  SK JUVENIS PŘIBYSLAV  8:6  (4:0, 2:3, 2:3)
Branky/asistence: Šimon Korba 6/0, Lukáš Spilka 0/3, Jan Svoboda 1/1, Jakub Plunder 0/2, Ivan Kalina 1/0, Michal Pacholík 0/1

zdar-d-231216-019.jpgSkvělá první třetina. Zejména Šimon Korba střelecky exceloval, když se postaral o všechny čtyři úvodní branky. Soupeře jsme přehrávali a mysleli si, že to tak bude celý zápas. Jenže to bychom museli i stejně hrát. Pětibrankový náskok nás ukolébal a kombinační hra šla stranou. Začali jsme se utápět v individuálních akcích, které často končily ztrátou míčku. Soupeři jsme tak dali skvělou příležitost k odvetě a on ji využil. Rychlými protiútoky a brejky začal snižovat až na těsných 6:7. Dramatickému závěru zabránil až Honza Svoboda pěkným gólem v poslední minutě. Hodnocení v šatně po zápase bylo hodně kritické i od samotných hráčů, bylo z čeho se poučit.

PSKC Okříšky-Telč  -  TJ Sokol H. Brod Erupting Dragons  4:8  (2:2, 1:1, 1:5)
zdar-d-231216-045.jpg
Branky/asistence: Šimon Korba 2/1, Vojtěch Lojka 1/1, Petr Pohanka 1/0, Michal Pacholík 0/1
Paradox, špatně odehraný zápas vyhrajeme a dobře odehraný prohrajeme. Byla znát změna, na které se po předchozím vystoupení hráči mezi sebou domluvili. Návrat ke kombinační hře se vyplatil a proti silnému H. Brodu bychom bez ní byli ztraceni. Soupeř šel do zápasu s velkým nasazením a po dvě třetiny se obě strany vystřídaly na několik minut ve vedení. Rozuzlení vyrovnaných výkonů s dobrými šancemi na obou stranách přišlo v poslední části. Zatímco Draci měli kompletní dvě pětky, my přijeli jen s osmi hráči do pole. Ještě se nám podařilo vstřelit vedoucí gól, soupeř obratem vyrovnal. Pak bohužel v souboji upadl Ivan Kalina a zranil si koleno. Na střídání nám zůstali pouze dva hráči. Ve zbývajících deseti minutách rychle ubyly síly a soupeř tak velkou výhodu náležitě využil. Pro kluky pochvala, a hlavně Ivanovi přání, aby se rychle uzdravil a mohl brzy zase hrát.

Sestava: Bořek Poukar, Filip Dokulil, Šimon Korba, Jakub Plunder, Vojtěch Lojka, Ivan Kalina, Jan Svoboda, Lukáš Spilka, Petr Pohanka, Michal Pacholík

Fotoalbum ze zápasů ZDE, video z 2. třetiny proti JUVENIS a 3. třetiny proti HB ZDE.

LIGA VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – SVĚTLÁ N./S. – SOBOTA 16. 12. 2023

PSKC Okříšky  -  SK JUVENIS PŘIBYSLAV    15:3
PSKC Okříšky  -  Snipers Třebíč                  10:5

Do Světlé tým cestoval v hodně oslabené sestavě. Omluven byl brankář a musel jej nahradit útočník Jirka Man. Pro nemoc chyběli i další dva kmenoví hráči a zaskakovali za ně elévové. I tak nás bylo málo, celkem pouze devět hráčů. Proto jsme čekali velmi těžká utkání s otevřenými výsledky. Možná právě tato situace všechny namotivovala k zodpovědnému výkonu. Víc, než jindy si dávali záležet na souhře a kombinace se jim dařily. Brzy jsme se prosadili i střelecky a získali pokaždé vysoký brankový náskok. Pochvala za skvělý týmový výkon a jdeme jej na trénincích ještě zlepšovat.

Sestava: Patrik Chadim, Jan Fila, Dominik Března, Adam Navrátil, Jiří Man, Ludmila Kryštof, Jiří Beránek, Štěpán Rymeš, Petr Nováček

PŘEBOR VYSOČINY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – OKŘÍŠKY – SOBOTA 16. 12. 2023 

4885f2e4-0b27-4147-8937-06caae8c474d-horz-vert.jpg

 

KC Okříšky  -  Snipers Třebíč modří     5:6
KC Okříšky  -  Snipers Třebíč bílí         6:4
KC Okříšky  -  Orel Kněžice               1:18

Velké milé překvapení, palec nahoru celé sestavě. Při souběhu ligy a přeboru doma nezůstal jediný mladší žák a k tomu ještě nejzkušenější elévové museli na ligu do Světlé. Na domácí půdě se sedmička elévů blýskla, jak odvážně se pustila do soubojů s mnohem staršími protivníky. 

Utkání proti Snipers modrým jsme ztratili až v samém závěru a o dva i tři roky starším protihráčům jsme dokázali skvěle bránit. Poté přišla zasloužená výhra proti druhému třebíčskému týmu a utkání nám dalo dost zabrat. Výsledek proti kněžickým Orlům vypadá hodně nepříjemně. Ale opět nejen početní, ale i věková přesila. Přesto jsme vydrželi dlouho odolávat. První poločas skončil přijatelně, pouze 0:3. Na druhou část ale už síly nezbyly. Po celém dopoledni ztěžkly nohy a už jsme nedokázali odolávat. Orlíci nás tak snadno rozebrali.

Sestava: Samuel Jewell, Martin Papoušek, Šimon Hons, Jonáš Hnízdil, Rosťa Bacher, Marek Bacher, Dominik Kesner

LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK – OKŘÍŠKY – NEDĚLE 17. 12. 2023

okrisky-p-231217-40-vert.jpgPSKC Okříšky – TJ Centropen Dačice tučňáci     3:2
PSKC Okříšky – Florbal Telč                                 4:3
PSKC Okříšky – Snipers Třebíč modří                  2:9
PSKC Okříšky – SK JUVENIS PŘIBYSLAV          1:6

Dvě výhry a dvě prohry, umístění přesně ve středu tabulky turnaje na třetím místě je pro přípravku dobrým výsledkem. Několik hráčů přišlo do týmu teprve nedávno a musíme prvně zvládnout ovládání míčku. Není divu, že přihrávky a souhra váznou. To bylo hodně patrné v zápasech proti Přibyslavi a Třebíči, kteří již mezi sebou více spolupracují a umí dobře střílet. Celý tým zápasy hodně bavily, všichni chtěli být na hřišti co nejvíc. Ale střídat se musí, aby vyšlo na všechny. 

Turnaj měl skvělou atmosféru, přišlo fandit hodně rodičů. Pro nás byl navíc úspěšný díky střelecké soutěži. Králem nájezdů se stal Honzík Ramach. Gratulujeme a příště jedeme 14. ledna 2024 do Žďáru. 

Sestava: Jakub Vít, Jan Ramach, Matěj Ramach, Max Uher, Adam Vodička, Damián Pacal, Matěj Nováček, Jakub Procházka, Martin Mašek

Fotoalbum ZDE, videozáznam celého turnaje ZDE.