Jdi na obsah Jdi na menu

VÁNOČNÍ TURNAJ V HODONÍNĚ

hodonin-d-231227-13-vert.jpgPo mnoha letech jsme se ve středu 27. 12. 2023 s dorosteneckým týmem vydali na výlet do Hodonína na Vánoční turnaj. Z dřívějších let víme, že tato akce má díky dobré organizaci, pěknému prostředí moderní haly a slušné divácké kulise během celého dne vždy skvělou atmosféru. Top se potvrdilo i tentokrát. Škoda, že kvůli termínům ligových zápasů jsme museli řadu ročníků vynechat.

Rozpis utkání deseti týmů rozdělených do dvou základních skupin byl rozsáhlý, od 8:30 h až do 20:00 h. Proto jsme si museli hodně přivstat, abychom první zápas v 9:00 h stihli. Odjezd z Okříšek byl před půl sedmou. Každý zápas se hrál na dva poločasy po 12 min. hrubého času.

Přehled našich zápasů:

PSKC Okříšky-Telč  -  FBK Púchov  2:1
Po rychlém převlečení do dresů a krátkém rozcvičení nás čekal slovenský soupeř. Ve vyrovnané hře měl Púchov v polovině druhého poločasu větší štěstí a ujal se vedení. Nezbylo než si vzít time-out a do závěru poslat nejsilnější pětku. To se vyplatilo. Zatlačili jsme soupeře do obrany a dvěma pěknými kombinacemi vyrovnali a rozhodli o výhře.

hodonin-d-231227-35-vert.jpgPSKC Okříšky-Telč  -  Florbal Snipers Slavičín  2:4
Toto utkání se nám příliš nepovedlo. Sice jsme se ujali vedení, ale postupně převzal iniciativu soupeř. My zpomalili a výsledkem bylo skóre 1:3. Slavičín byl více na míčku, rychlejší, a to mu umožňovalo kombinovat. Když už jsme si šanci vytvořili, proměnit se ji nepodařilo. Scénář z prvního utkání se tak neopakoval, pouze jsme snížili brankový rozdíl. 

PSKC Okříšky-Telč  -  Floorball Academy Trnava   4:2
Ponaučení z předchozí prohry přidat v nasazení si všichni vzali za své. Po prvních minutách oťukávání se nám podařilo získat převahu a zužitkovat ji i střelecky. Dvoubrankový náskok 3:1 jsme drželi poměrně dlouho, jenže blížící s blížícím se koncem jsme si byli výhrou až příliš jistí. Probudil nás kontaktní gól Trnavy. Naštěstí jsme zabrali a výhru pojistili.

PSKC Okříšky-Telč  -  FBC Orlíci  2:4
Do play-off postupovaly první dva týmy z každé skupiny. Jak to bude z naší rozhodoval právě tento zápas. Trochu zapracovala únava, ale hlavně přísně nařízený nájezd, kterým od nás soupeř odskočil na 1:3. Nutno však uznat i jeho kvality. FBC Orlíci jsou poradi.pngneligovým klubem, který jezdí na turnaje s týmy složenými z dobrých hráčů pardubického a královéhradeckého kraje. Mnozí mají zkušenosti z první dorostenecké ligy. Pěkné utkání s naším maximálním výkonem.

Celkové šesté místo z deseti týmů je pro nás úspěchem. Hlavně jsme jeli na zkušenou a více se sehrát, což do ligových utkání hodně potřebujeme. Tím, že jsme složení z hráčů dvou klubů, moc příležitostí k společnému tréninku nemáme. Z tohoto pohledu se účast na turnaji vyplatila. K tomu dobá nálada, příjemně strávený den v partě i konečné pořadí jsou bonusy navíc. Díky pořadatelům za pozvání a skvělou organizaci akce.

Fotoalbum z turnaj ZDE.