Jdi na obsah Jdi na menu

STUPAVA CUP 2018

Naše letošní výprava čítala celkem 27 účastníků. Tým kategorie B05 vyrazil s 12 hráči, tým B02 s 11 a zbývající čtyři dospělí zajistili doprovod se vším všudy. Řízení aut, zajištění cesty vlakem, vedení zápasů, organizaci turnaje. Ten se hrál od středy 12. září do soboty 15. září 2018. My si ale domluvili rozlosování až od čtvrtka, abychom nezanedbali příliš dnů ze škol. Čekalo nás proto víc zápasů naráz.
 
ashampoo_snap_2018.09.23_09h08m02s_001_.png
Zatím co dorostenci hráli o přední místa, mladší žáci se sehrávali a sbírali zkušenosti. Právě jejich kategorie byla nejpočetnější. Přijelo 13 týmů a hrálo se ve dvou skupinách a poté play-off. Do něj jsme se ale díky svému umístění nedostali. V týmu bylo i několik hráčů ročníků 2006 a 2007, věkový rozdíl oproti soupeřům byl patrný. I když jsme žádný zápas nevypustili, nedokázali jsme být ještě dostatečně důrazní, hráli příliš individuálně a bez kombinací se soupeřova branka dá ohrozit jen občas. A tak jediná výhra nad maďarským týmem z Budapešti byla málo.
 
ashampoo_snap_2018.09.23_09h10m46s_002_.png
V dorostenecké kategorii B02 bylo pouze šest týmů, ale všechny velice vyrovnané. Byla to cenná utkání. Najprve se hrál systém každý s každým a do druhého kola postupovaly týmy na prvních čtyřech místech přímo do semifinále. To jsme si také dali za úkol s tím, že se dál ukáže, na co budeme mít. Turnaj se pro nás příliš šťastně navyvíjel. Byla znát absence několika hráčů. Proto pro nás byla velice cenná remíza s bratislavským Tsunami Záhorská Bystrica. Postup jsme zachraňovali až díky vítězství nad Florpédem Bratislava.
 
Semifinále   PSKC Okříšky - The Greenies  1:2
Skvělý, napínavý zápas s týmem z dalekých Košic. V tom nejlepším okamžiku se nám podařilo oplatit porážku z předchozího utkání a postoupit do finále. I když byl zápas hodně vypjatý, mimo hřiště se kluci skvěle zkamarádili, jak dosvědčují i fotografie ze závěrečného vyhlášení výsledků.
 
Finále  PSKC Okříšky - Tsunami Záhorská Bystica  1:4
Po minulé remíze jsme si věřili, ale brzy se ukázala herní převaha a větší zkušenost na straně Bratislavanů. Patří mezi slovenskou absolutní špičku a jejich vítězství v turnaji bylo zasloužené. Ačkoliv jsme bojovali ze všech sil, převaha byla na jejich straně a skóre navyšovali postupně během celé hrací doby. Nám se překonat jejich gólmana nedařilo.
 

page.jpg

Na turnaj do Stupavy jezdíme rádi. Důvodem nejsou jen zápasy, ale přátelská atmosféra, která tu vládne. Hraje se jen na dvou místech, týmy spí společně v jedné škole, takže je spousta příležitostí k navazování přátelství. Toho si hráči i trenéři užívají. Ve volném čase hrajeme fotbálek a vybíjenou, nebo zajdeme do centra města. Pro nejmladší je atraktivní i cestování vlakem do Bratislavy. K tomu všemu přispívá i každoročně krásné počasí. proto se těšíme i na příští ročník.
 
Fotoalbum z turnaje najdete ZDE.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář