Jdi na obsah Jdi na menu

SOBOTA 14.4.12 - NEPŘESVĚDČIVÝ ZÁVĚR SEZÓNY

 j.hradec-120414-doe.jpgSvoje tabulky v sobotu 14.4.2012 uzavřely kategorie starších žáků, dorostenců a mužů. Dorostence ještě čeká ještě jeden turnaj s jihočeskými týmy o konečné pořadí 2. ligy, divize V a muže ještě zápasy o postup do 3. ligy, ale už teď můžeme konstatovat, že druhá polovina sezóny zdaleka nebyla tak dobrá jako první. Je třeba se nad ní zamyslet. Důvody nejsou v okolnostech každého zápasu, jak popisují zde dole komentáře. Musíme si udělat celkový pohled, co jsme kde zanedbali.

 
MUŽI – SH SKUTEČ
 
PSKC OKŘÍŠKY – FBŠ SABOTS JIHLAVA B 4:8
 
Zatím příznivou bilanci s jihlavským B-týmem pokazilo poslední vzájemné utkání, které zároveň znamenalo ztrátu druhého místa v konečné tabulce Ligy Vysočiny mužů. O výsledku rozhodl tříminutový kolaps našeho týmu, kdy jsme obdrželi tři branky těsně za sebou a soupeř nám odskočil na 4:7.
 
PSKC OKŘÍŠKY - FBC SALAMANDRA SAM NOVÉ RANSKO 4:4
 
Pěkný florbal, přihrávky a kombinace se dařily, vtvářeli jsme si spoustu šancí. Vše ale padalo na nevydařených koncovkách. Nutno smeknout nad vynikajícím výkonem soupeřova brankáře, který likvidoval naše šance jednu za druhou.
 
snap_2012.04.15-12.19.59_002.png
 
DOROSTENCI – SH JINDŘICHŮV HRADEC
 
PSKC OKŘÍŠKY – SPARTAK PELHŘIMOV 2:7 (1:0, 0:3, 1:4)
Branky: Petr Molák a Jan Dokulil. Asistence: Jan Dokulil a Michal Beneš.
 
I když mírná věková i početní převaha byla na straně soupeře, v první třetině se zdálo, že bude hratelný. Zápas byl vyrovnaný a pj.hradec-120414-dod.jpgěkně umístěnou Petrovou střelou jsme se dostali do vedení. Pak ale přišla série tří naprosto zbytečných vyloučení. Všechna totiž byla za nedodržení vzdálenosti. Museli jsme bránit přečíslení 4 na pět a vzápětí 3 na pět. I když jsme je ubránili dokonale, kluci se za ně začali na rozhodčí rozčilovat. Korunu tomu dalo stejné vyloučení Petra opět za vzdálenost chvilku po jeho návratu z trestné lavičky. Sotva se vrátil na hřiště, Pelhřimov vyrovnal. Nervozita a z ní pramenící nesoustředěnost znamenaly v další půlminutě dvě branky v naší síti. To byla rána, ze které jsme se už nevzpamatovali. Zápas dohrával neukázněný, rozhádaný tým, který si nedal v ničem poradit. Naprosto zasloužené prohrané utkání.j.hradec-120414-dob.jpg

PSKC OKŘÍŠKY – HIPPOS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 3:9 (2:4, 1:2, 0:3)
Branky: Jan Dokulil, Milan Picmaus, Denis Tesařík. Asistence: Jan Dokulil.
 
Promluva v šatně po zápase s Pelhřimovem pomohla. Na hřiště se vrátil tým, který byl opět schopen vzájemně spolupracovat a j.hradec-120414-doc.jpgvýsledek na tom nic nemění. Bez tří dorostenců, kteří stejně jako minule byli na fotbale, se týmu složenému z většiny starších žáků dobrý výsledek s početným a sehraným dorosteneckým Hipposem uhrát nedá. Od začátku bylo jasné, kdo je pánem na hřišti. Utkání pro nás bylo názorným školením toho, co dobře víme. Žďár opět našim hráčům dokazoval, že míček je rychlejší než hráč, že přesná přihrávka je nad zlato, že j.hradec-120414-doa.jpgneustálým pohybem všech hráčů bez míčku jde dokonale zmást soupeře a že se vyplatí být před brankou důrazný. Když jsme sestavili nejsilnější lajnu, bylo vidět, že něco takového taky dokážeme. To bylo v části druhé třetiny, jejíž výsledek to ukazuje. Ale na zopakování hry ve třetí třetině nám už chyběly síly.
První zápas dokonalá ostuda, za druhý zápas pochvala.
 
snap_2012.04.15-12.19.33_001.png
 
Sestava: Ondřej Holešinský, Filip Rampír, Michal Beneš, Martin Valík, Marek Holešinský, Petr Molák, Denis Tesařík, Miloš Plot, Jan Dokulil, na druhý zápas také Milan Picmaus a Leoš Trojan.

STARŠÍ ŽÁCI – SH DAČICE
 
PSKC OKŘÍŠKY – TORNÁDO DDM JEMNICE 2:14 (1:6, 0:3, 1:5)
Branky: 2x Marcel Pospíšil. Asistence: David Koukal a Jan Suchna.
 
Starší žáci dohrávají sezónu v klidu. Jejich třetí místo nikdo neohrožuje, za druhým H.Brodem mají velkou ztrátu. Proto na poslední turnaj vyrazili ve zúžené sestavě. Zbytek musel zaskakovat za chybějící dorostence v Jindřichově Hradci. Proto jsme ani v prvním zápase s lederem tabulky Jemnicí nečekali žádný zázrak. Jindy jsou vzájemná utkání dost napínavá, souběh termínu turnajů dvou navazujících věkových kategorií tuto možnost zhatil. I tak ale nemusela být porážka tolik krutá. Přece jen jsme se v nezvyklé sestavě ještě hledali a díky tomu nasekali spoustu zbytečných chyb.

PSKC OKŘÍŠKY – SK JeMoBu 9:5 (5:1, 1:2, 3:2)
Branky: 4x Marcel Pospíšil, 2x Milan Picmaus, 2x Jakub Boudný. 1x Jan Suchna. Asistence: 2x David Koukal, 1x Marcel Pospíšil a Jan Suchna.
 
Výkon ve druhém utkání byl mnohem lepší. Hned od počátku jsme soupeře dobře obsazovali a napadali. Odměnou bylo vedení 5:1. Toto vedení nás až příliš ukolébalo a začali jsme se šetřit. Hned se převaha otočila na stranu soupeře, který začal dotahovat. Nezbylo než se dát pořádně dohromady a pokusit se vrátit ke hře z první třetiny. Dobře víme, že JeMoBu se nikdy nevzdává, dokáže zapnout a zápas otočit i v samém závěru. Tentokrát jsme si ale výsledek pohlídali.
snap_2012.04.15-12.20.29_003.png
 
Sestava: Filip Vaverka, Milan Picmaus, David Koukal, Leoš Trojan, Lukáš Kolář, Jan Suchna, Marcel Pospíšil a Jakub Boudný.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář