Jdi na obsah Jdi na menu

SKVĚLÝ VÍKEND 5.-6.1.13 - JEN TAK DÁL

SOBOTA 5. LEDNA 2013

3. LIGA MUŽŮ, DIVIZE V - hala ZŠ TŘEBÍČ, HORKA-DOMKY
PSKC Okříšky-Kněžice - SK JeMoBu    11:2 (5:0, 4:1, 2:1)
V prvním utkání hracího dne se v třebíčské hale postavil proti našim mužům další celek z Vysočiny, jmenovitě SK JeMoBu. Do zápasu vstoupil lépe náš tým, který se ujal ve druhé minutě zápasu vedení 1:0. Následovalo oslabení, které se podařilo zdárně ubránit. Nastala opatrnější pasáž hry, kdy se ani jednomu z týmů nepodařilo proměnit šance. Skóre se měnilo až v deváté minutě, kdy se prosadil z velkého brankoviště Jan Kourek po přihrávce zpoza brány od Vojtěcha Exnera. Tato situace rozpoutala brankové hody našeho týmu. Postupně se v první třetině podařilo vstřelit ještě tři branky. Ve druhé třetině navázali muži na tlak, kterého docílili na konci první periody. První se ovšem prosadili protihráči, kteří korigovali stav na 5:1. Našim trvalo přes jedenáct minut, než se podařilo vsítit další míček do sítě JeMoBu. Znovu tento gól znamenal budíček pro naše hráče a s ním související změny stavu. Za tři minuty, které zbývaly do konce třetiny, se tak skóre rozrostlo o další tři zásahy. Již za rozhodnutého stavu nastupovali hráči do poslední třetiny zápasu. V prvních pěti minutách hry se našim podařilo dvakrát rozvlnit síťku. Následoval gól soupeře na 11:2. I přes výhodu přesilové hry se našim hráčům už nepodařilo vstřelit další branku.
 
PSKC Okříšky-Kněžice - FBC Spartak Kaplice    13:3 (3:0, 1:2, 9:1)
Ve druhém utkání se muži střetli se Spartakem Kaplice, který naše A družstvo v minulém vzájemném střetnutí přehrál 6:4. Příjemným překvapením byla neúčast brankářské jedničky Spartaku. Zápas začal v celkem rychlém tempu, ale ani jeden ze soupeřů nechtěl chybovat. Střelecky se v úvodní třetině dařilo prosazovat pouze našim hráčům, kteří vstřelili tři branky a odskočili tak soupeři. Protihráči se ovšem nehodlali vzdát a zápas na počátku druhé třetiny zdramatizovali dvěma góly. Rázem svítilo na tabuli skóre 3:2 a naši muži se potřebovali uklidnit dalšími vstřelenými brankami. Odpověď naštěstí přišla bleskově hned po druhé brance soupeře. To bylo pro druhou třetinu vše. Do závěrečné části museli naši muži zrychlit svoji hru, aby soupeři nedovolili další zdramatizování zápasu. Následovaly dvě branky našich, ale hráči FBC našli sílu ke vzdoru a další brankou korigovali na 6:3. Potom ale přišel uragán našich branek a do konce závěrečné třetiny se podařilo hráčům vstřelit dalších sedm branek. Při závěrečné siréně tak byl stav zápasu 13:3 pro PSKC.
 
Sestava: B: Vojtěch Neuwirth, O: Coufal Radek, Roman Plavec, Jakub Diviš, Lukáš Diviš, Ú: Petr Svoboda, Filip Salák, David Salák, Jan Kourek, Jiří Špinar, Vojtěch Exner

snap_2013.01.06-19.27.47_001.png

LIGA VYSOČINY STARŠÍCH ŽÁKŮ - hala TJ SPARTAK TŘEBÍČ
 
PSKC Okříšky - SK Juvenis Přibyslav   25:1   (11:0, 7:1, 7:0)
Branky: 7x M.Picmaus, 6x P.Barák,5x M.Pospíšil a J.Dokulil,, 1x D.Tesařík a J.Vochyán. Asistence: 8x P.Barák, 6x J.Dokulil a M.Picmaus, 2x M.Pospíšil a 1x J.Vochyán.
 
PSKC Okříšky -  Slavoj Třešť   29:2   (5:0, 7:0, 17:2)
Branky: 11x M.Pospíšil, 8x J.Dokulil, 5x M.Picmaus, 4x P.Barák, 1x J.Vochyán. Asistence: 8x J.Dokulil, 7x P.Barák, 5x M.Psopíšil, 2x M.Picmaus a J.Vochyán.treb.sz-130105a.jpg
 
Oba zápasy měly celkem obdobný průběh. Začátek vždy za moc nestál a dlouho trvalo, než jsme se rozehráli. Zvláště proti Třešti se našim klukům ani trochu nechtělo běhat, takže si v time museli dát pár kliků a sprinty, aby si uvědomili, že hrají soutěžní utkání. I tak zůstal výkon za obvyklou úrovní. Jestli mohu pochválit kombinační hru, tak jedině ve druhé polovině první třetiny s Přibyslaví. Za zmínku stojí také pěkná série šesti gólů za sebou během minuty a půl po úvodním hvizdu do třetí třetiny se Slavojem Třešť. Možná proto, že o přestávce si tým raději vybral možnost zlepšit výkon místo běhání kolem celého hřiště. Přes všechnu kritiku je ale na místě i pochvala, neboť nás bylo málo, někteří spoluhráči leželi doma. Svoji premiéru (a úspěšnou) si ve starších žácích odbyl mladší žák Honza Vochyán, který se hned zapsal i do střeleckých listin.

treb.sz-130105efgh.jpg

Kuriózní vlastní branka v naší síti - přímý úder se odrazil od Mácovy ruky do vzduchu a Přéma na něj jak klečel nedosáhl! (Klikni do obrázku!)

snap_2013.01.06-19.28.40_002.png

Sestava: B Přemysl Diviš, Marcel Pospíšil, Denis Tesařík, David Koukal, Milan Picmaus, Patrik Barák, Jan Dokulil a Jan Vochyán.
 
NEDĚLE 6. LEDNA 2013
 
LIGA VYSOČINY MUŽŮ - hala ZŠ TŘEBÍČ, HORKA-DOMKY
PSKC Okříšky-Kněžice B - Hippos Žďár n./S. C   10:9
PSKC Okříšky-Kněžice B  -  FBC Salamandra Krucenburk   11:3

snap_2013.01.09-23.09.54_001.png

LIGA VYSOČINY ELÉVŮ - hala SK JIHLAVA
Otevřený turnaj elévů s naší účastí. Nakonec se do něj přihlásil velký počet rekordních desetijihlava-el-120106-0025.jpg družstev, které pořadatelé rozdělili do dvou skupin po pěti. Na závěr pak proti sobě hrály týmy o konečné pořadí podle toho, na kterém místě skončily ve skupinách. Nám se snad poprvé podařilo sestavit dva týmy, neboť do oddílu přišlo teď na začátku roku celkem šest nových zájemců o florbal. Všichni také do Jihlavy vyrazili s námi. Proto pro nás nebyly důležité výsledky, ale hlavně zkušenosti a jak noví členové zapadnou mezi ostatní. A s tím jsme byli moc spokojeni, neboť všichni chtějí jet i na další turnaj za čtrnáct dnů do Dačic.
 
jihlava-el-120106-0003.jpgŽlutý tým - v základní skupině 3. místo, v konečném pořadí pátí. Zápasy proti: S.E.D. Havlíčkův Brod 4:1, ASK Bystřice n.P. 5:5, Snipers Třebíč 0:5, FBŠ Jihlava červení 5:3 a FBŠ Jihlava zelení 7:3.
Sestava: Radek Korba, Šimon Korba, Marek Talla, David Kučera, Metěj Kotrba, Pavlína Kosielská a Ondřej Dvořák.
 jihlava-el-120106-0004.jpg
Červený tým - v základní skupině 5. místo, v konečném pořadí devátí. Zápasy proti: Orel Kněžice (vítěz turnaje) 1:10, ASK Bystřice žlutí 3:7, S.E.D. H.Brod A - 0:9, FBŠ Jihlava zelení 1:4 a FBŠ Jihlava červení 4:2.
Sestava: Štěpán Švarc, Šimon Švarc, Šimon Vybíral, Adam Němeček, Jiří Uher, Tomáš Uher, Vojtěch Vybíral.