Jdi na obsah Jdi na menu

PRAGUE GAMES 2023

prague-games-2023-87.jpgNakonec se nám podařilo spolu se třemi hráči z jiných klubů sestavit tým a zachovat letitou tradici nepřetržité účasti na Prague Games. Letos již po sedmnácté! Bohužel los nás zařadil do skupiny „smrti“, mezi samé zvučné týmy. Ale to je realita, na Prahu už jezdí v nejstarších kategoriích jen kvalitní družstva většinou z vyšších soutěží. My z regionálních jsme spíše výjimkou. Proto nás hodně mrzelo, že si můžeme na pětidenní akci zahrát pouze čtyři zápasy, zatímco většina jich má min. pět a víc, přitom náklady jsou pro všechny stejné. Na nedávném čtyřdenním Brně téměř stejný tým odehrál zápasů šest! Budoucí účast je tedy na zvážení.
 
Základní skupina:prague-games-2023-29.jpg
PSKC Okříšky - FBC Štíři Č Budějovice 1:8 (0:3)
FBC Štíři začali hodně aktivně. První branku jsme obdrželi půl minuty od úvodního hvizdu a další dvě během následujících čtyř minut. Ve zbývajících deseti minutách jsme zlepšili obranu a dokázali ustát i oslabení. Když na začátku druhého poločasu Štěpán Ludmila proměnil nájezd na 1:3, věřili jsme v obrat a v následujících pěti minutách podnikli několik slibných protiútoků. Poslední desetiminutovka patřila soupeři. Pět branek v rychlém sledu díky hrubým chybám pokazilo dojem z celkem slušného výkonu našeho týmu.
prague-games-2023-45.jpg
PSKC Okříšky - Floorball Bern (SUI)    0:17 (0:12)
Stejně jako loni, i letos se Bern v turnaji probojoval až do finále, kde těsně podlehl Tatranu. Zahrát si proti takovému týmu je pro každého hráče určitě událost. Bohužel jsme si příliš dobrý zážitek neodnesli. Rozdíl mezi týmy byl příliš velký. Snad to bylo respektem, že jsme od začátku působili ustrašeně, neobsazovali hráče, nechodili do soubojů. Švýcaři si tak s námi mohli hrát jak kočka s myší. Pohotovými přihrávkami a pěknými kombinacemi jen navyšovali skóre, aniž bychom jim v tom dokázali bránit. 
 

prague-games-2023-68.jpg

PSKC Okříšky - ACEMA Sparta Praha UNYP    0:10 (0:6)
Další skvělý soupeř, který o den dřív Floorball Bern těsně porazil. Cesta Sparty UNYP později skončila v semifinále, kde jí Bern oplatil prohru ze skupiny. Naše šance tak byly jasné, jen jsme nechtěli zopakovat výsledek z předchozího utkání. Dokonce se nám podařilo ubránit dvě oslabení a celkově jsme podali mnohem lepší výkon. Nechtěné desítce jsme ale nakonec nezabránili.  
 
prague-games-2023-75.jpgPlay-off A
PSKC Okříšky – UNITE   0:7 (0:5)
V play-off A jsme nastoupili proti týmu složenému z hráčů Wizards Praha a Butchis Praha. Mylně jsme se domnívali, že poražený tým spadne do play-off B a vítěz pokračuje v play-off A. Jenže ve skutečnosti se do play-off B přecházelo až v dalším kole. Otázkou je, zda náš omyl ovlivnil výsledek. Domluva před utkáním byla hrát naplno, i když bychom raději byli v play-off B. Zpočátku tomu vše nasvědčovalo, první čtvrtina utkání byla hodně vyrovnaná se šancemi na obou stranách. Pak ale nastal zlom pěti branek a v poločasu bylo rozhodnuto. Ve druhém poločase jsme sice poměr sil s UNITE opět vyrovnali, ale potvrdila se naše bolest v turnaji skórovat.
 
Sestava: Veronika Fišerová, Daniel Čiháček, Štěpán Ludmila, Tomáš Uher, Matěj Pojer, Lukáš Broulik, Tomáš Chadim, Šimon Korba, Michal Pacholík, Tomáš Navrkal, Jan Koukal
Fotoalbum ZDE.