Jdi na obsah Jdi na menu

PRAGUE GAMES 2018

 
pragueg.2018-tym16.jpgPražský turnaj letos hodně podražil, jak startovné, tak účastnické poplatky. Přesto jsme se rozhodli dodržet letitou tradici a přihlásili alespoň tým dorostenců do kategorie B16. Junioři sestavu složili pozdě, kdy již byla kapacita jejich kategorie naplněná a zařazeni do turnaje nebyli. Škoda, protože zápasy na Prague Games patří k nejkvalitnějším, jak se i dorostenci přesvědčili. Jejich pobyt se dělil na dvě naprosto odlišné poloviny. První od úterý do čtvrtka florbalová, druhá od pátku do soboty už jen zábavná díky tomu, jsme již ve čtvrtek večer byli v play-off vyřazeni.  Pořadí vyřazovacích zápasů šlo rychle za sebou.
 
V úterý odpoledne jsme se zaregistrovali a ubytovali na jednom z pražských domů dětí a mládeže. Máme tam každoročně skvělé podmínky, protože je k dispozici i menší tělocvična. A tak nechyběl večerní předzápasový trénink. Středa dopoledne znamenala start v základní skupině.

PSKC Okříšky – Nykvarns IF Black (SWE)  2:1
Soupeřem nám byl tým ze švédského hlavního města Stockholmu, o kterém jsme moc víc nevěděli. Hráči ale měli letos motivaci uhrát co nejlepší výsledek a po vyrovnaném poločase jsme se hned na začátku druhého ujali vedení. Pak se hra přelévala z jedné strany na druhou, my jednu z šancí proměnili dvě a půl minuty před koncem. Švédi se ale nevzdali a my odvraceli jeden protiútok za druhým. Stačili ale skórovat pouze jednou.

praguegames_2018-010.jpg

praguegames_2018-046.jpg

praguegames_2018-078.jpg

praguegames_2018-090.jpg
PSKC Okříšky – TJ Sokol Královské Vinohrady  4:1
Přesvědčivý výsledek, ale zejména v první polovině vyrovnané utkání. Vedení jsme se ujali my, ale brzy bylo srovnáno. Hráči Vinohrad byli hodně důrazní a nebylo lehké se prosadit. Naštěstí zaúřadovala přesná střelecká muška Jáchyma Honse, který byl s podporou všech spoluhráčů autorem všech našich gólů. Jak narůstalo skóre, soupeř se s výsledkem smiřoval a zápas se dohrál v klidu.

PSKC Okříšky – IBF Örebro   1:3
Na závěr utkání s favoritem skupiny, týmem ze 140-ti tisícového města západně ve střední části Švédska. Jeho A tým mužů je nováčkem extraligy. Loni na Prague Games svoji základní skupinu vyhrál a stejně tak tomu bylo i letos. Odolávali jsme jeho náporu hodně dlouho, a dokonce i vyhráli první poločas. Teprve osm minut před koncem vyrovnali a rozhodla lepší střelba. My už své šance nedokázali využít. Velice pěkný zápas s maximálním nasazením na obou stranách.
Druhé místo ve skupině bylo velkým úspěchem a hodně dlouho jsme řešili své ambice do play-off. V prvním kole nás čekal český tým, nad kterým jsme chtěli rozhodně vyhrát, abychom pokračovali v play-off A a nespadli do jeho B-skupiny.

PSKC Okříšky – FBC Slavkov  7:1
Vyřazovací systém play-off vždy donutí týmy k maximálním výkonům, nikdo nechce vypadnout. První poločas byl hodně vyrovnaný, Radek se měl v brance co ohánět. Šance na obou stranách my využili dvakrát a poté Slavkov jednou. Teprve až tři minuty před koncem se nám podařilo opět odskočit o branku a to rozhodlo. Další góly na sebe nedaly dlouho čekat, nápor soupeře se v závěru nekonal.

PSKC Okříšky - Zurich United Grizzlies (SUI)  2:2 (postup Zurichu na nájezdy)
Pro nás nešťastný zápas, ve kterém jsme opět nezlomili prokletí nájezdů, jak už na Praze několikrát. Vstoupili jsme do něj dobře, rychlou brankou Jáchyma Honse, ale Švýcaři brzy vyrovnali. Ve druhé části se situace opakovala v obráceném partu. Jak i diváci potvrdili, byli jsme po většinu zápasu lepší a vyřazení bylo kruté. Vinu mají i rozhodčí, kteří sice správně praguegames_2018-115.jpgnechali nájezdy z naší strany provádět jen předem určenou trojici, ale Švýcarům asi nevědomky dovolili neúspěšné exekutory vystřídat.  To pro ně byla velká výhoda, naši neúspěšní střelci při nerozhodném stavu již znovu na nájezd jít nechtěli a také jej nedali.

Zklamání z vyřazení bylo obrovské. Letos se jim opravdu nedalo nic vytknout. Všechny zápasy hráli zodpovědně, s velkým nasazením. Hodně příjemně překvapili nejmladší kluci, kteří ještě letos hráli za starší žáky, vydali se ze všech sil. Byli jsme přitom věkově nejmladším týmem ve skupině, a to i oproti oběma soupeřům v play-off. Všem patří velké poděkování, protože parta byla soudržná a všichni si rozuměli.

Trenéři měli velké obavy, že se po vyřazení výprava rozpadne, řada kluků odjede domů, když v pátek a sobotu už nebudeme hrát. Byly ale zbytečné. Náhradního programu všichni měli až až. Čtvrteční zklamání hned večer rozptýlilo natáčení videa s kněžickými youtubery. Výsledek můžete shlédnout ZDE. Kromě toho se jezdilo fandit děvčatům z FBŠ Jihlava, Honzovi Vochyánovi, který hrál za slovenský tým FAT PIPE Maskantje Juniors, se praguegames_2018-193.jpgkterým vybojoval bronzové medaile v kategorii B17. Nechyběla ani noční Praha s návštěvou Václaváku, Vyšehradu a dalších míst, navazování nových přátelství atd. Na koupaliště se v sobotu nikomu moc nechtělo a odtud pak také ne – stopování časů na tobogánu, bazén i houpačky, všichni se dobře bavili. V sobotu se naše tři dvojice přihlásily do Penalty Floorball na Podvinném Mlýně, Radek Korba s Tomem Kuchyňou skončili mezi nejlepšími čtyřmi dvojicemi, byli vyřazeni až v semifinále freestylisty! Pobyt na Prague Games jsme zakončili jako diváci finálových utkání B16 a B17 na Podvinném Mlýně. Domů jsme se nakonec vrátili až v sobotu večer.
 
FOTOALBUM Z PRAGUE GAMES 2018 ZDE.
 
 
Na letošních Prague Games jsme si užili hodně nájezdů. Proti Švýcarům nám bohužel příliš nevycházely a připravily nás o postup do osmifinále. Ale v sobotním Pelanty Floorball na Podvinném Mlýně se dařilo hlavně Tomáši Kuchyňovi s Radkem Korbou. Proti freestyle v semifinále sice bojovali, ale soupeři byli specialisté.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář