Jdi na obsah Jdi na menu

PRAGUE FLOORBAL CUP 5. – 7. 1. 2024

Loni se nám v lednové Praze líbilo, proto jsme neváhali a poslali přihlášky hned dvou týmů. Stejně jako minule do kategorie elévů hrané systémem 3+1 a nově, když se přidali i tři hráči z klubu Orel Kněžice, se podařilo sestavit tým mladších žáků do soutěže 5+1.

Mladší žáci B11

Celkem 16 týmů rozdělených do čtyř skupin po čtyřech. První dvojice postupovala do play-off A a druhá, tedy i my, do play-off B.

53455206175_8a16ec5ae1_c-vert.jpg
Troopers – PSKC Okříšky  10:3 (6:1)
Jednoznačný výsledek v náš neprospěch. Od samého začátku měli Troopers navrch. Přehrávali nás rychlostně i kombinačně. Jedním z důvodů je i nezvyk na hru 5+1, na Vysočině hrajeme většinou systém 3+1.

PSKC Okříšky – Floorball Club Písek  2:4  (0:2)
Vyrovnanější utkání, kde zvítězila větší sehranost soupeře. Sice jsme první poločas prohráli, ale ve druhém dvěma rychlými góly skóre srovnali. Následoval rušný boj se šancemi na obou stranách. Písek rozhod až v závěru. 

FBK AS Trenčín – PSKC Okříšky  9:1  (6:1)
Stejný průběh jako v utkání proti Troopers. Chceme-li se vyrovnat těmto týmům, musíme pracovat na větší rychlosti i kombinaci. Je dobré takové zápasy absolvovat. V naší sestavě je několik začátečníků, pro které jsou obrovskou zkušeností.

Play-off B

FBC Štíři České Budějovice – PSKC Okříšky  3:2  (0:2, 2:0, prodloužení 1:0)
V play-off B se utkávají týmy podobné výkonnosti, a tak probíhal i tento čtvrtfinálový duel. V prvním poločase jsme si vytvořili dvougólový náskok. Druhou část však nepochopitelně ovlivnili rozhodčí, když nás začali vylučovat za sebemenší prohřešek. Dokonce i na 2+2 minuty. A tak jsme polovinu poločasu hráli v oslabení, v části dokonce tři proti pěti. To umožnili Štírům skóre dotáhnout a v prodloužení skórovat.

Pěkný turnaj s hořkým zklamáním z posledního zápasu. Štíři poté B-finále vyhráli, my cítili nespravedlnost. Ale i to se stává a musíme jít dál.

53454794746_6d5cc2a633_c.jpgSestava: Ondřej Žampa, Patrik Chadim. Dominik Března, Jiří Man, Bruno Brabenec, Albert Šmarda, Adam Navrátil, Petr Nováček, Jan Fila, František Boudný, Max Rezek, Matěj Matula

 

Elévové B13

Celkem 35 týmů rozdělených do sedmi skupin po pěti týmech. Ve druhém kole byly podle pořadí v základních skupinách vytvořeny trojice hrající o pořadí. My se dostali ze sedmi do třetí o 7. až 9. místo.

CAPITOL Floorball Academy (Sk) – PSKC Okříšky  4:3
Úvodní zápas proti budoucímu vítězi základní skupiny. Oba týmy hrály vyrovnaně. Ujali jsme se vedení, ale soupeř ve druhé části srovnal a šťastnou brankou výsledek otočil. První zápasy hrajeme vždy trochu zakřiknutě. Tentokrát nás to stálo postup mezi nejlepší. 

PSKC Okříšky  -  ASK Lovosice – LFP  7:2
Přesunuli jsme se na druhou halu. Tentokrát byl náš výkon důraznější a brzy tomu odpovídalo i skóre. Lovosice korigovaly až v závěru.

Florbal Jablonec – PSKC Okříšky  3:7
Podobně jako v předchozím zápase kluci ovládli hřiště pěknou kombinační hrou. Vzadu je ve všech zápasech držel dobře chytající Jonáš Hnízdil a nechyběla ani kvalitní střelba, která se nám v úvodním prohraném zápase příliš nedařila.

Celkově 2. místo v základní skupině.

Skupina o 7. až 9. místo

FBŠ Hattrick Brno - PSKC Okříšky    4:4
Nejtěžší zápas skupiny o 7. místo. Hattrickům jsme byli vyrovnaným soupeřem a chvílemi měli i více ze hry. O remíze rozhodly vlastně nájezdy. Zatím co my svůj neproměnili, soupeř skóroval.

53455209105_c94a3c953a_c-vert.jpg

FBC Mohelnice - PSKC Okříšky  1:4
Přes značnou únavu z rychlého chodu zápasů jsme brzy získali převahu. Soupeř sice aktivně začal, ale obrana si poradila. To nám umožnilo zakládat protiútoky a skórovat. Druhý poločas byl již jen v naší režii.

Konečné sedmé místo je skvělým úspěchem našich elévů. Je to nejlepší umístění, jakého náš klub na pražských turnajích kdy dosáhl. A nebýt vlažnějšího vstupu do turnaje, kdy jsme zbytečně utržili jedinou prohru, mohlo být naše pořadí ještě o nějakou příčku lepší.

Sestava: Jiří Beránek, Tadeáš Němec, Kryštof Ludmila, Štěpán Rymeš, Jonáš Hnízdil, Samuel Jewell, Josef Zahajský

Letošní ročník PFC byl pro nás hodně hektický. Tím, že jsme měly dva týmy, buď jsme hráli nebo cestovali. Přesto jsme zvládli i malou část z doprovodného programu. Páteční večer patřil bowlingu pro obě kategorie. Mladším žákům ještě vyšel čas i na laser game v sobotu. Za rok do Prahy určitě vyrazíme opět.

Fotoalbum z turnaje ZDE.
Video ze zápasu mladších žáků proti FBC Štíři České Budějovice ZDE. 
Video ze dvou zápasů elévů ZDE.