Jdi na obsah Jdi na menu

NISAOPEN 2017

JUNIORKA NA NISAPEN 2017

nisaopen-bu19-170609-11-001.jpg

Nejstarší kategorie se do Liberce vypravila v termínu 9.-11.6.2017 podobně jako loni poskládaná z hráčů několika klubů, tak jak se mezi sebou znají a poskládají sestavu. Necelé tři dny jsou plné nejen florbalu, ale i společné zábavy plné legrace a pohody. To vše se podařilo. Jak si tedy vedli.

nisaopen-bu19-170609-11-009.jpg

 
 
 
 
 
PSKC Okříšky – Black Angels 6:1 (4:1, 2:0)
Na to, že jsme do Liberce díky koloně v Praze dorazili 20 min. před zápasem, dopadl výsledek nečekaně dobře. Zejména se vyplatilo slušné nasazení hned na začátku, kdy jsme Blecky zatlačili do jejich obranného pásma a Peša se nejlépe zorientoval v chumlu před brankou. Soupeř brzy vyrovnal z poskakujícího míčku v podobné situaci. Nám se pak povedly dvě přesně mířené střely téměř ze středové čáry a jedna pěkná souhra. Přitom ještě Denis neproměnil dvě jasné tutovky. Na naší straně jen jednou zazvonila tyčka. První poločas rozhodl o výsledku. Ve druhé části se hrálo vyrovnaněji, šancí nikdo mnoho neměl. My se prosadili dvěma pěknými brankami až v závěru. Slušný nástup do turnaje.

nisaopen-bu19-170609-11-013.jpg

IBK OCB (Start98 Kunratice) – PSKC Okříšky 4:6 (4:1, 0:5)
Nasazení týmu naopak. I když nás Peša poslal do vedení, brzy jsme v obraně propadli a bylo srovnáno. Tím se soupeř ještě víc nastartoval a my jsme jej vůbec nestíhali. Byli jsme pomalejší, k tomu se ještě přidala nepřesnost v nahrávkách. Tím se IBK naskýtala možnost brejků. První střely Dandy zvládal, ale na dorážky z druhé, nebráněné vlny útoků již stačit nemohl. Druhý poločas byl naopak v režii našeho týmu. Zvýšeným důrazem a nasazením po přestávce jsme soupeře zaskočili, počítal, že má za stavu 4:1 vyhráno. Dvě rychlé branky nás dostaly do kontaktu. Hlavním úkolem bylo už žádnou branku nedostat. To se zdařilo a když soupeř v obraně třikrát propadl, měli jsme tři body doma.

nisaopen-bu19-170609-11-035.jpg

PSKC Okříšky - FBC DDM Kati Kadaň   1:3 (0:0, 1:3)
Náš nejhorší výkon na turnaji. Kadaň aktivně napadala a dobře zavírala prostor před svojí brankou. Naše jasná herní převaha byla naprosto bezvýsledná. Sice jsme se pak na začátku druhé části dostali do vedení, ale stejně jako v předchozích zápasech bylo obratem vyrovnáno. Žalostná byla naše přesilovka, kde jsme bez efektu hráli dokonce přes minutu v pěti proti třem, při hře pět na čtyři se soupeř dokonce dostal do brejku. Výkon se ani poté nezlepšil. Soupeř naopak ve snaze zachovat si alespoň šanci na postup do play-off, hrál s velkým nasazením. Za nerozhodného stavu riskl hru bez gólmana a vyplatilo se. Dostal se do vedení 2:1. Nám vymizela jakákoliv kombinace, každý hrál na sebe. Ani nařízený nájezd jsme neproměnili, a tak se z výhry radovala zaslouženě Kadaň.

nisaopen-bu19-170609-11-058.jpg

PSKC Okříšky - Ei Stressiä Olla Seksiä (Bohemka B)   3:2 (1:2, 2:0)
Z naší strany hodně ospalý začátek s řadou nepřesností, zřejmě od jiného turnajového programu. I když jsme se dostávali do šancí, finální hráč netrefil míček. Přestože byl pro nás postup do play-off jasný, bylo důležité, ze kterého místa půjdeme. První poločas vyhrál soupeř. Šel do vedení střelou z dorážky. Vyrovnání zařídil Peša pěknou střelou z pravé strany téměř z poloviny hřiště. Míček proklouzl brankáři pod rukou. Autorem třetí branky byl opět kdo jiný než Tom Pešek po pěkné sólové akci založené z vlastní poloviny. I když jsme měli hlavně v závěru zápasu řadu přesilovek a soupeř ve snaze vyrovnat hrál bez gólmana, navýšit skóre se nám již nepovedlo.

nisaopen-bu19-170609-11-075.jpg

Čtvrtfinále:
Postup z prvního místa ve skupině nám sice ráno po nočním grilování umožnil řádně se vyspat, ale soupeř na nás čekal až příliš silný. 
PSKC Okříšky - Šňup a si v pohodě (áčko Black Angels)  2:6
V turnajovém systému play-off je třeba mít trochu štěstí na los. My ho tentokrát neměli. Připadl na nás budoucí absolutní vítěz této hlavní kategorie. Zápas rozhodl hned jeho začátek, kdy jsme v rychlém sledu inkasovali tři branky za sebou v prvním poločase. Kvalitní soupeř si byl svého náskoku vědom a drobná korekce ve druhé části již na našem vyřazení nic nezměnila.
Juniorský tým kromě jednoho zápasu odehrál turnaj s potřebným nasazením, nechyběla dobrá parta a příjemně strávený volný čas.

 

ELÉVOVÉ NA NISAOPEN 2017 V LIBERCI
 
image-5.pngDalší velkou florbalovou zkušenost mají za sebou místní elévové. Tři dny na NISAOPEN o víkendu 26.-28.5.2017 v Liberci utekly jak voda. Kromě osmi zápasů tým zvládl prohlídku zábavního centra Babylon, koupání v městském plaveckém areálu, kde nejvíc zaujaly tobogány a skluzavka, přehazovanou na beach volejbalovém hřišti atd. Hlavní nisaopen-e-170526az28-138.jpgale byla utkání, kterých kluci odehráli celkem osm. V krátké době po turnaji v Českých Budějovicích, kde nás bylo hodně, tentokrát tým tvořilo jen šest hráčů včetně gólmana. I věkově jsme patřili mezi nejmladší týmy v elévské kategorii. Proto konečné páté místo je určitě úspěchem. Všechny zápasy jsme odehráli naplno, ve čtyřech byli elévové smutní z porážky, čtyřikrát se radovali z výhry. Hodnotit turnaj můžeme jako úspěšný, rozhodně jsme se neztratili. Elévy teď čeká od florbalu prázdninový odpočinek.
 
Odkaz na fotoalbum z turnaje ZDE.
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář