Jdi na obsah Jdi na menu

NEJLÉPE SI O VÍKENDU 14.-15.1.12 VEDLI MLADŠÍ ŽÁCI

MUŽI - SOBOTA 14. LEDNA 2012 - SH ZŠ PŘIBYSLAV

 
SK Juvenis Přibyslav B - PSKC Okříšky 4:11 (1:3, 1:4, 2:4)
 
Začátek utkání byl jako už u nás klasicky ospalý. A díky tomu jsme inkasovali jako první. Ale netrvalo dlouho a vyrovnal kapitán Plavec. Poté se už naše hra zklidnila a do konce třetiny jsme přidali ještě dva góly zásluhou tref Filipa Saláka a Michala Kourka. Od druhé třetiny jsme jasně dominovali zápasu a přidávali další góly. I když se na konci trošku polevilo a dvakrát inkasovalo. Tak jsme zápas dokončili s přesvědčivým výsledkem.
 
PSKC Okříšky - TJ Spartak Třebíč 2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
 
Úvod utkání se nám celkem vydařil, tlačili jsme, ale bohužel první branku si připsal Spartak. Za stavu 2-0 jsme dokázali využít přesilovku střelou kapitána z půle hřiště, i díky skvělé práci před brankou. Ještě do konce první třetiny dokázal snížit po sporné situaci za nedovolenou hru na zemi kanonýr soutěže J. Kourek. Ve 2. třetině jsme dostali možnost hrát 5 minutovou přesilovku, kterou jsme ale nedokázali využít, naopak inkasovali. Poté ještě Spartak zvýšil na 4-2. Ve 3. třetině se naskytla pro nás možnost hrát 2 minutová přesilovku 5 na 3, což se ukázalo jako zlomový bod utkání. Nedokázali jsme totiž skórovat. Naopak Třebíč poté ještě do konce utkání dokázala zvýšit na konečných 5-2. Utkání bylo dost přiostřené, plné soubojů a vyloučení. To bylo dané hlavně díky malému hřišti! Musíme uznat, že se ještě od Spartaku máme co učit, hlavně co se týče obrané hry, blokování střel.
 
Sestava: Neuwirth V. - Brázda L., Plavec R.(C), Kružík L., Kourek P., Diviš L. - Wasserbauer R., Salák F., Kourek J., Kourek M,. Vrzáček P., Procházka D.

tabulka-m.gif

JUNIOŘI - NEDĚLE 15. LEDNA 2012 - ZŠ TŘEBÍČ HORKA-DOMKY
 
PSKC Okříšky - FTS Florbal Náchod 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)
Branka: Jan Kourek. Asistence: Jiří Špinar.
 
Do tohoto utkání jsme vstoupili s jistou nervozitou a nebyli jsme stoprocentně koncentrovaní. Ale proč ? To nikdo neví, všichni jsme věděli, že to nebude lehký soupeř. Zápas rozhodlo prvních pět minut, kdy dali hosté 3 branky. My jsme po osvědčené akci snížili a tím skončila první a snad nejhorší pětimituvka našeho týmu ! O přestávce jsme si řekli, že začneme hrát jiný florbal a pálit ze všech pozic a soupeře zatlačíme, což se nám chvilkami povedlo. Ale dát branku se nám nedařilo - 5 tyček a 2 samostatné úniky branku nepřinesly, bohužel. Ve třetí třetině z naší strany zase pár tyček, ale všichni víme jak se to říká, nedáš - dostaneš a přesně to se stalo. Náchod nám sebral 3 body!
 
FBŠ Jihlava - PSKC Okříšky 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky: 2x Filip Salák, 1x Jan Kourek. Asistence: 1x Jiří Špinar.
 
Derby na které se těšil snad každý hráč z obou družstev. V naší kabině to vřelo, každý z nás chtěl derby vyhrát. Je to přece velká prestiž. A tak jsme se celý tým snažili co nejvíc vyhecovat. Přispěl k tomu i náš nový kustod, který nám ve všem velice pomáhal.
Pojďme k zápasu.
První třetina se nesla v duchu neproměňování šancí. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, oku diváka se to muselo líbit, nebyla nouze ani o menší pošťuchování mezi hráči. Síťka byla rozvlněna až v čase 12:50 kdy Jihlavští hráči využili naší chyby za brankou. A tím se uzavřela první třetina.
O přestávce jsme se znovu dokázali zkoncentrovat a řekli si, že výhra je na dosah, ale všechno začíná dobrou obranou. Ale bohužel branku vstřelili opět hráči Jihlavského FBŠ. Neproměňování šancí, to bylo naše. První branka přišla po krásné standartce, ze které dal gól Filip Salák. Pak přišly Jihlavské fauly a jeli jsme nájezd, ale kapitán týmu nedal. Po 7 minutách přišlo ovšem na řadu další trestné střílení a Filip Salák se nemílil a sroval na 2:2. Euforie byla veliká po vyrovnání.
Třetí třetina byla bitva o každý metr. Začátek jsme měli my, ovšem ke konci nás FBŠ mačkalo. Naše víra byla větší a Honza Kourek odčinil neproměněný nájezd, krásně si přehodil jihlavského obránce a ze vzduchu to sklepl k pravé tyčce. Vítězství bylo na světě, výsledek jsem udrželi. Dodržování jisté taktiky se nám vyplatilo. Díky všem za předvedený výkon.
 
Sestava: Jaroslav Kučera, Ladislav Kružík, Lukáš Brázda, Filip Salák, Jan Račák, Petr Dubský, Jan Kourek, Jiří Špinar,, Josef Částka, Jakub Diviš, Martin Žák

tabulka-ju.gif

MLADŠÍ ŽÁCI - NEDĚLE 15. LEDNA 2012 - SH ZŠ OKŘÍŠKY
okrisky-mz-120115-001.gif
V neděli 15. ledna 2012 se v Okříškách sešla trojice předních týmů letošního ročníku Ligy Vysočiny. Částečně elévský tým H.Brodu jim přitom dobře sekundoval. Tomu odpovídala i vysoká úroveň předvedených zápasů.

PSKC Okříšky - Snipers Třebíč 6:4 (2:1, 2:0, 2:3)
Branky: 3x Pavel Kourek, 1x Pavel okrisky-mz-120115-002.gifFerda, Marcel Pospíšil a David Kourek. Asistence: 2x Jan Vochyán a 1x David Koukal
 
Snipers Třebíč je náš nejčastější soupeř a oba týmy se dobře znají. Věděli jsme, že musíme zabrat hned od začátku, protože překonat jejich gólmana není vůbec jednoduché. Přestože jsme se ujali vedení a získali až okrisky-mz-120115-015.giftříbrankový náskok, Snipers ukázali, v čem je jejich síla. I za nepříznivého stavu se nedají odradit a bojují tak, že otočení zápasu nebývá překvapením. Třetí třetinu nad námi vyhráli, naštěstí málem před vyrovnáním se nám podařilo opět brankově odskočit a výhru pojistit. Pěkný zápas.
 
PSKC Okříšky - S. Erupting Dragons H. Brod 10:3 (2:2, 3:0, 5:0)
okrisky-mz-120115-010.gifBranky: 5x Marcel Pospíšil, 3x Pavel Kourek, 1x Jan Vochyán a David Koukal. Asistence: 3x Jan Vochyán, 2x Marek Nováček, 1x Pavel Kourek a Jan Kolbábek
 
Za tento turnaj zaslouží všichni členové týmu velkou pochvalu. Jestliže jim je co vytknout, pak jedině právě zápas proti havlíčkobrodským Drakům. Možná menší zkušenost a dosavadní výsledky soupeře je asi příliš ukolébali a nasazení nebylo nijak velké. Soupeř naopak hrál s chutí a často ohrožoval naši branku. Výsledkem byla nerozhodná první třetina. To se také odrazilo o přestávce na střídačce. Malá bouřka pomohla a pomalu jsme se začali dostávat do tempa. Ale kvalitnější hru jsme předvedli až ve třetí třetině.
 
Spartak Pelhřimov - PSKC Okříšky 6:8 (2:3, 1:2, 3:3)
okrisky-mz-120115-032.gifBranky: 3x Pavel Kourek a Jan Vochyán, 2x Marcel Pospíšil, . Asistence: 1x Lukáš Mašek,David Koukal a Jan Vochyán.
 
FINÁLE: PSKC Okříšky - Spartak Pelhřimov 8:6 (3:2, 2:0, 3:4)
Branky: 3x Marcel Pospíšil, 2x Pavel Kourek a David Koukal, 1x Jan Vochyán. Asistence 1x Marek Nováček, Lukáš Mašek, Pavel Kourek, David Koukal, Jan Vochyán
 
okrisky-mz-120115-033.gif V letošní lize jsme zatím se Spartakem mockrát nehráli, přitom právě takových zápasů potřebujeme mnohem víc. Musí se hrát s vysokým nasazením, prověřují kvalitu jak útočné, tak obranné hry a oba týmy se snaží o pěkný kombinační florbal bez nepřiměřené tvrdosti. Obě naše vítězství byla vydřená, ani jedno utkání nepostrádalo dramatičnost. Námokrisky-mz-120115-034.gif vždy patřila první polovina utkání a Pelhřimovu druhá, kdy dotahoval na nejtěsnější brankový rozdíl. Věděli jsme, že Pelhřimov je silný v kombinaci a proto jeho hráče musíme včas obsazovat a my naopak využívat každý vhodný moment ke střelbě. Pavlovi se nepodařil proměnit nájezd, ouvej nám bylo, když soupeř ve finále během dvou minut náš náskok smazal třemi brankami za sebou. Prostě krásné zápas se šťastným koncem. Už dnes se těšíme na odvetná utkání 12. února v Třebíči.

tabulka-mz.jpg

Sestava: Lukáš Mašek, Marcel Pospíšil, Pavel Kourek, David Koukal, Jan Vochyán, Marek Nováček, Petr Lorenc, Jan Kolbábek, Pavel Ferda.
 
Fotoalbum pelhřimovského týmu z turnaje vytvořené trenérem panem ing. Patákem - odkaz ZDE
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář