Jdi na obsah Jdi na menu

NA OPEN GAME 2018 JSME ČEKALI LEPŠÍ VÝSLEDKY, ALE I TAK SE NÁM TURNAJ LÍBIL

dsc_0116.jpgNa Opengame 2018 měl náš oddíl největší zastoupení z dosavadních letošních turnajů. Startovali na něm mladší žáci, junioři a ve společném týmu s Sk JeMoBu i pětice starších žáků. Od čtvrtka do soboty se všichni bavili florbalem, na nedělní program v Brně zůstali již jen mladší žáci, aby si užili i turnajové nabídky na další akce. Bydleli jsme jako každý rok ve skautském srubu na Lesné, kde se nám líbí. Připravujeme si zde snídaně, poblíž je restaurace, kde objednáváme večeře. Stravování přes den si obstarává při přesunech mezi halami každý sám. Městská doprava je po Brně v rámci turnaje zdarma, abychom vše stihli, používáme i auta. Vše se odvíjí ve velkém tempu. Odehrajete zápas a už se chvátá fandit druhému týmu. Tak tomu je každý rok, až na to, že se nám nepodařilo obhájit loňské výsledky, kdy dorostenci odehráli dvě kola play-off a starší žáci dokonce tři, vypadli v osmifinále. Letos všechny naše týmy vypadly již v prvním kole play-off, i když jejich herní projev byl hodně rozdílný.
 
dsc_0042.jpg dsc_0042.jpg dsc_0045.jpg
 
Junioři B19 – poslední místo v základní skupině pěti týmů  s jednou remízou, vyřazení v 16-tifinále.
PSKC Okříšky – Hippos Žďár n./S. 5:6, - Hornets Brno 4:4, - ACEMA Sparta Praha 1:5, - FBC Liberec 2:5; play-off 1/16 finále PSKC Okříšky – FBC Liberec 0:6

Z našich týmů sestava s největším nasazením a odhodláním uspět. Navíc dobrá sehranost, řada krásných kombinačních akcí, všichni hráli naplno. Těžká skupina, Sparta a Liberec extraligové týmy, body chtěl tým vybojovat proti Žďáru a Hornetu. Nakonec rozhodlo utkání s Hipposem. My sice byli lepší herně, ale soupeř víckrát skóroval. Podobně nešťastně jsme dopadli i s Hornetem. Několikrát jsme šli do vedení až o dvě branky a pokaždé jsme je ztratili. Se Spartou velmi vyrovnaný první poločas, kdy jsme inkasovali až na jeho )úplném konci. Ve druhé půli se projevila její větší zkušenost a fyzická převaha. Obdobně tomu bylo v obou zápasech s Libercem. My v týmu neměli ani jednoho hráče ročníku 1999 a víc jak z poloviny jej tvořili dorostenci. Kluci byli z výsledku hodně zklamaní, ale nedalo se jim nic vytknout.
 

dsc_0191.jpg

dsc_0210.jpg

dsc_0138.jpg

 
Starší žáci B15 – třetí v pětičlenné základní skupině se dvěma výhrami a jednou remízou, vyřazení v 16-tifinále.
PSKC-JeMoBu - Technology Flerbal MB 1:1, - Honets Brno 2:1, - IBK Jellies 3:5, SB Světlá n./S. 2:0; play-off 1/16 finále: PSKC-JeMoBu – FbC Hradec Králové 1:2
Tým složený speciálně pro tento turnaj s řadou dobrých hráčů z obou klubů. Naproti tomu byla patrná jejich nesehranost. Nebýt jí, měl by určitě šance postoupit dál. Ve hře mu chyběla jednoduchost, hráči se snažili vše dohrávat až do prázdné branky. Hráli s velkým nasazením a vůlí, parta byla skvělá. Velice cenná je remíza s Mladou Boleslaví, ale zápas v play-off byl pro nás nešťastný. Ujali jsme se na dlouho vedení, soupeř byl k poražení. Jenže se nebál střílet z každé pozice, a to se mu vyplatilo. My naopak měli po větší část utkání převahu, jenže dlouhé držení míčku a složité kombinace k úspěchu nevedly. 
 

dsc_0037.jpg

dsc_0004.jpg

dsc_0171.jpg

 
Mladší žáci B13 – poslední místo v pětičlenné základní skupině bez bodu a debakl v prvním kole play-off
PSKC Okříšky – Tsunami Bratislava 1:8, - IBK TORVIT 0:13, - K1 Florbal Židenice 0:11, - Technology Florbal MB 2:9; play-off 1/16 finále: PSKC Okříšky – ACEMA Sparta Praha 1:28

Záměr byl vyslat tým v úplné sestavě, skutečnost zcela odlišná. Kvůli špatným známkám, onemocnění, dovolené a dohadům mezi kluky do něj zůstalo pouze sedm hráčů. Naštěstí nám vypomohli dva hráči z Sk JeMoBu, abychom vůbec mohli jet. Výsledky tomu odpovídaly. Velkou pochvalu zaslouží Roman v brance a Štěpán s Michalem, kteří odehráli většinu času na hřišti a snažili se držet družstvo nad vodou. Nejlépe lze hodnotit výkony proti Bratislavě a Mladé Boleslavi. Ostatní utkání byly propadáky s vrcholem v play-off proti Spartě. Závěrečná siréna pro nás byla vysvobozením. A tak na rozdíl od juniorů a starších žáků, kteří sehráli pěkná, náročná utkání, mladším žákům po herní stránce turnaj příliš pozitivního nepřinesl, jen zklamání, že nejeli kompletní.
 

dsc_0017.jpg

dsc_0069.jpg

dsc_0225.jpg

 
Ale Open Game není jen o florbale. Je také o partě, poznávání nových přátel, zábavě. A tak starší kluci vyráželi po Brně a hlavně jezdili fandit na zápasy děvčat FBŠ Jihlava. Holky zase na oplátku jezdily na jejich utkání. Mladší žáci se víc věnovali míči a chodili na hřiště pod srubem hrát basket a fotbálek. Nejvíc je ale bavila Vaňkovka a hlavně v neděli trampolíny v JumpParku. Navštívili jsme i dopravní hřiště a přes chladnější počasí dodrželi i letitou  tradici koupání na přírodním koupališti Riviéra.
I přes nepříliš dobré výsledky jsme s turnajem 2018 spokojeni po herní stránce u juniorů a starších žáků. U všech týmů si ale zaslouží pochvalu jejich parta, soudržnost a skvělá nálada po všechny čtyři dny. Díky tomu se nám v Brně líbilo a za rok sem pojedeme zase.
 

Fotoalbum z turnaje ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář