Jdi na obsah Jdi na menu

MUŽŮM SE START DO SEZÓNY NEVYDAŘIL

Hned na začátku nám první kolo Regionální ligy mužů, sk. 5 přidělilo velmi těžké soupeře. Mi skončili v předchozím ročníku předposlední, Spartak Pelhřimov B naopak na druhém místě. Sklo Bohemia Světlá se dokonce do regionální ligy vrátila po ročním působení v divizní soutěži.

PSKC Okříšky – Spartak Pelhřimov B  3:11  (0:4, 0:3, 3:4)
Branky/asistence: Tomáš Uher 2/0, Jiří Uher 1/0, Štěpán Ludmila 0/1, Daniel Caha 0/1
Výsledek zápasu odpovídá výkonům jednotlivých týmů. Na soupeře jsme nestačili po všech stránkách, hlavně v souhře a týmovém projevu. Snad jedině nasazení bylo srovnatelné, jenže to se nám utápělo v individuálním místo kolektivního přístupu. Dlouhé držení míčku a pozdní nepřesné přihrávky byly opakem pohotové a rychlé kombinace pelhřimovských.  Ti rozhodli o výsledku už v první třetině, když se minutu po zahájení ujali vedení. Náš jediný světlý okamžik přišel až ve třetí části, kdy už se zdálo, že nedáme ani gól. Pět minut před koncem jsme konečně předvedli několik jednoduchých rychlých kombinací, dvě minuty stačily na vstřelení tří branek. Poslední slovo ale měl opět Pelhřimov. 

PSKC Okříšky – Sklo Bohemia Světlá 2:9 (2:2, 0:1, 0:6)
Branky/asistence: Jan Račák 1/0, Petr Pojer1/0, Štěpán Ludmila 0/1
Těžko se hraje, když vypustíte začátek. Stejně jako s Pelhřimovem jsme se Světlou prohrávali necelou minutu od úvodního hvizdu. Naštěstí ale brzy přišlo vyrovnání. Zápas se po celé dvě třetiny zcela lišil od předchozího. Po velké diskusi v šatně se obraz naší hry otočil o 180°. Najednou jsme se byli schopni vidět a spolupracovat. Hra byla vyrovnaná se šancemi na obou stranách. Jednobrankové vedení Světlé chvíli před koncem druhé třetiny se zdálo být hratelné. Ještě víc nás povzbudilo, když Jirka Chalupa vychytal nájezd soupeře. Stelně jako v první jsme bohužel ani ve třetí nezachytili vstup do třetiny. Tři branky v rychlém sledu a soupeř byl na koni. Většinu času jsme se už museli jen bránit, nutno přiznat, že na protiútoky nám došly síly. Bylo to na hřišti patrné. Dvě dobře odehrané třetiny nestačí, když chybí kondice i koncentrace uhrát třetí. Díky tomu jsme i loni skončili předposlední, když jsme slibný vývoj zápasu třetí třetinou pokazili.

Sestava: Jiří Chalupa, Jan Račák, Petr Pojer, Marek Zezula, David Kučera, Jiří Uher, Jan Koukal, Štěpán Ludmila, Tomáš Uher a Daniel Caha