Jdi na obsah Jdi na menu

MORAVIAN CUP OLOMOUC 2023

moravian-olomouc-mz-230901-03-143.jpgLetos poprvé se Moravian cup konal ve třech dnech. Původní jednodenní se postupně rozšiřuje a roste i počet účastníků. Letos přijelo celkem 87 týmů v šesti věkových kategoriích.

Původně jsme chtěli sestavit tři družstva, zájem kluků tomu nasvědčoval. Jenže jak se turnaj blížil, začaly chodit omluvy. Nakonec nám nezbylo než družstvo elévů odhlásit a zbývající hráče přesunout k mladším žákům. Těm ještě vypomohla trojice chlapců z SK JeMoBu. Druhý přihlášený tým byli dorostenci. Jedná se o zcela nový kolektiv složený pro nadcházející sezónu z našich a telčských hráčů pod vedením trenéra z Telče.

Výsledky mladších žáků:

PSKC Okříšky – FBC  Tatran Litovel 3:4moravian-olomouc-mz-230901-03-49-vert.jpg
Náš tradičně pomalý rozjezd. I když v průměru starší, ale vyrovnaný soupeř. První třetina nerozhodná, poté dvoubrankový odskok Litovle, který jsme jen korigovali. Náš výkon byl nejslabší z celého turnaje. 

PSKC Okříšky - 1. SC TEMPISH Vítkovice  2:6 
První poločas 1:4, druhý 1:2. Byl znát lepšící se výkon týmu Kluci přidali v nasazení. Jenže zkušenější soupeř měl navrch. Však také v turnaji skončil těsně na třetím místě.

PSKC Okříšky – ŠSK Očov Hodonín   1:5
Další náročný souboj s celkově čtvrtým týmem Moravian cupu. Po nerozhodném poločase nám začaly docházet síly a v závěru jsme inkasovali čtyři branky. Přesto kluci zaslouží velkou pochvalu za bojovnost.

PSKC Okříšky - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers  2:6 (osmifinále)
Poslední místo ve skupině nám přisoudilo budoucího celkového vítěze turnaje. Kluci se ale brzy otřepali z předchozí únavy a předvedli proti jasnému favoritovi skvělý výkon. Tentokrát jim nasazení vydrželo až do samého konce.

PSKC Okříšky - FBC Ostrava   1:3
Nedělní přátelský zápas po vyřazení z play-off. Ujali jsme se vedení, které jsme drželi až do druhého poločasu. Jenže nás zlomila vyrovnávací branka, do té doby jsme byli lepším týmem. Pak se karta obrátila. Naše nepřesná střelba a rychlé protiútoky soupeře, který dobře kombinoval. Závěr zápasu patřil jemu.

Sestava: Kryštof Ludmila, Štěpán Rymeš, Tadeáč Němec, Jiří Man, Adam Navrátil, Jan Fila, Nicolas Nesiba, Petr Nováček, Tomáš Chatrný, David Jenerál

Účast na turnaji byla dobrou přípravou na sezónu. Škoda, že našich hráčů nejelo víc. Oproti všem soupeřům jsme byli mladší, a ještě k tomu jsme hráli proti třem ze čtyř nejlepších týmů turnaje! Bylo znát, jak výkon týmu zápas od zápasu postupně narůstá. Výprava do Olomouce tak splnila svůj účel a její výsledek je cenný.

moravian-olomouc-mz-230901-03-86-vert.jpgPět zápasů během necelých tří dnů, to zbývá i dostatek volného času. Ubytování bylo na studentských kolejích v centru Olomouce, čehož jsme i využili. Po odpočinku kluci vyráželi do města. Hodně nás zaujala návštěva Pevnosti poznání. Čtyři interaktivní expozice by si zasloužili mnohem více času, než jsme jim mohli věnovat. Určitě se sem za rok vrátíme. Nedělní dopoledne patřilo bowlingu, naopak sobotní odpoledne nábřeží řeky Moravy s disko programem, gymnastikou a hrami. 

Výsledky dorostenců:

PSKC Okříšky-Telč – Florbal Chodov   1:4    
PSKC Okříšky-Telč – 1.MVIL Ostrava   2:6     
PSKC Okříšky-Telč – SAMIGAS FBS Olomouc  2:8
PSKC Okříšky-Telč – Zlínští lvi   2:8
(osmifinále)

Sestava: Šimon Korba, Tomáš Navrkal, Lukáš Spilka, Filip Dokulil, Karolína Jahodová, Laura Haasová, Vojtěch Lojka, Vítek Chalačev, Vojtěch Prokop, Bořek Poukar, David Spůra, David Vejmělek, Jakub Plunder, Jan Svoboda, Petr Pohanka

Obdobně jako mladší žáci, ani dorostenci nevyhráli žádný zápas. Týmy z velkých krajských měst s velkou základnou potvrzovaly své ambice. Náš přemožitel z osmifinále dokonce turnaj vyhrál. Pohled na skóre není špatný, v žádném utkání jsme se proti jasným favoritům nepoložili a nedarovali výhru bez nasazení. Tým předvedl dobré výkony a turnaj pro něj byl užitečnou možností k sehrání.

Z turnaje mladších žáků fotoalbum ZDE a video z přáteláku ZDE.