Jdi na obsah Jdi na menu

MISTROVSTVÍ ČR STARŠÍCH ŽÁKŮ 2017

 

MISTROVSTVÍ ČR STARŠÍCH ŽÁKŮ – PLZEŇ 6.-7.5.2017

mcr_17-plzen-170505az07-007.jpg
Napravujeme dluh článku o naší účasti na MČR starších žáků. Omlouváme se, že až tak opožděně.
 
Ačkoliv jsme uspěli v konkurenci všech vysočinských týmů nejlépe a postup do plzeňského finále vybojovali dvěma výhrami nad nejlepším jihočeským týmem, velké ambice jsme si do turnaje nejlepších republikových družstev nedělali. Mistrovství bylo pro nás všechny hlavně obrovskou odměnou za celou sezónu a velkou zkušeností do dalších let. Vždyť jsme se do tohoto prestižního turnaje probojovali již mcr_17-plzen-170505az07-016.jpgpátým rokem za sebou. Přesto se nám tam podařil jeden velice cenný výsledek. Remíza s finalistou mistrovství Tempish Vítkovice se bude určitě dlouho tradovat stejně, jako kdysi výhra předchozích žáků nad Bohemkou.
 
Pro komentáře k zápasům zde využíváme zprávy z oficiálních stránek mistrovství.
 
Výsledky ve skupině:
PSKC Okříšky – 1. SC TEMPISH Vítkovice  4:4 (2:1, 0:1, 2:2)
mcr_17-plzen-170505az07-056.jpgDruhé utkání této skupiny spojilo dohromady Vítkovice a Okříšky. Tenhle malý klub z Třebíčska v minulosti čeřil v mužích divizní vody. Tentokrát velmi slušně zatápěl slovutným Vítkovicím. Parádní přestřelka se chýlila ke konci, když necelé čtyři minuty před koncem Kubečková otočila skóre ve prospěch hráčů s rytířem Vítkem na prsou, ti tak vedli 4:3. Jenže bojovníci z Vysočiny to nevzdali a 62 sekund před poslední sirénou dokázali srovnat na konečných 4:4.
 
PSKC Okříšky – FBC Peaksport Litomyšl 5:2 (1:1, 1:2, 0:2)mcr_17-plzen-170505az07-058.jpg
Také s Litomyšlí to vypadalo půl zápasu na remízovou bitvu, která by v konečném účtování Okříškám stačila na postup do play-off první osmičky. Jenže pak zaúřadoval Východočech Kučera, jehož góly otočily vývoj utkání. Ve třetí třetině pak Litomyšl náskok navýšila a dokráčela si pro postup ze druhého místa. Sympaticky hrajícímu celku z Vysočiny tak zbyly jen duely o konečné umístění.
 
Zápas o 9. až 11. místo
PSKC Okříšky – FBC Slovácko  6:7 (1:4, 3:1, 2:2)mcr_17-plzen-170505az07-075.jpg
Okříšky ve skupině dokázaly remizovat s Vítkovicemi a snad si i věřily na to, že by mohly postoupit mezi nejlepších osm celků. Jenže následná porážka jejich sebevědomí nahlodala. S podobnou situací se v průběhu sezony prakticky nepotkaly, body ztratily až v regionálním finále proti Jindřichovu Hradci. Jenže v duelu se Slováckem celek z Vysočiny prospal úvod utkání. Po 24 sekundách prohrával 0:2 a asi ani sami hráči ve žluto-čených dresech tomu nechtěli věřit. Pak sice zásluhou Honse snížili, první třetinu i přesto prohráli vysoko 1:4.Od druhé třetiny to byla klasická kovbojka. Okříšky srovnaly, Slovácko si vzalo vedení zpět. A přesně v tomhle duchu pokračoval celý zbytek zápasu. Totálně dramatickou zápletku rozřešil až absolutní závěr třetí třetiny. Deset sekund před koncem Robin Hromeček rozhodl o tom, že na kluky ze Slovácka čeká duel o deváté místo, zatímco Okříšky se utkají o čest a o příčku jedenáctou.
mcr_17-plzen-170505az07-098.jpg 
Zápas o 11. místo
PSKC Okříšky – FbC Plzeň blue  6:7 po nájezdech (2:2, 2:0, 2:4, 0:1)
Dramatickou zápletku přinesla bitva o jedenáctou příčku. Opět to byli smolaři z Okříšek. Ti prakticky pořád vedli. Jenže závěrečná nekoncentrovanost umožnila soupeřům z Plzně zdánlivě ztracené utkání vyrovnat. Jejich zmrtvýchvstání dovršily nájezdy, v nichž měli hráči s velbloudem ve znaku více štěstí a konečně se tak dočkali první výhry v turnaji. Ta jim zajistila jedenácté místo v ČR a my skončili na dvanáctém místě.
 
mcr_17-plzen-170505az07-107.jpg
Přes smutné poslední místo se nám v Plzni líbilo. Zápasy soustředěné jen do dvou dnů nám příliš jiného, než florbalového programu neumožnily. Bydleli jsme po různých patrech studentského internátu a kolejí, do haly nebylo daleko, chodili jsme pěšky. Přesto jsme se stihli někteří vykoupat v krytém bazénu a jinak sledovali turnaj, který se odehrával na dvou hřištích zároveň. Účast mezi takovými týmy, které se na turnaji sešly, je pro nás velkým úspěchem a vyznamenáním. Bylo by dobré, kdyby kluby v kraji Vysočina dokázaly vychovat týmy, které by se jim v budoucnu mohly rovnat.
 
Odkaz na fotoalbum ZDE. 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář