Jdi na obsah Jdi na menu

LIGU ODSTARTOVALI MUŽI "A" 15.9.2012

     Naše áčko absolvovalo start do 3. ligy mužů, divize V na turnaji v Sezimově Ústí. 
 
PSKC OKŘÍŠKY-KNĚŽICE  -  HIPPOS ŽĎÁR N./S. B   3:7  (1:3, 0:4, 2:0)Góly(asistence): SVOBODA P. (Kourek J.); KOUREK J. (Diviš J.); SALÁK F. (ŠpinarJ.) 
 
Muži začali svoji první sezónu ve třetí lize. Úvodní zápas odehráli v Sezimově Ústí, kde se utkali s týmem Žďáru nad Sázavou. Nutno podotknout, že náš tým je velmi mladý a letní posily nehrály nikdy ligu této úrovně. Vstup do utkání byl u obou týmů velmi opatrný, ale už ve druhé minutě po chybě celé pětice hráčů musel Kamil Rychlý v poslední chvíli zablokovat hůl hráče Hippos, který pronikl polovinou hřiště až před usti-a.jpgnaši bránu. Následovalo trestné střílení. To ovšem protihráč, který se k němu postavil, nevyužil a tak následovala přesilová hra. Tu sice Žďár nevyužil, ale přetavil ji v následný tlak. Netrvalo dlouho a v sedmé minutě náš tým utržil první branku. Po obdrženém gólu hráči znervózněli a začali faulovat. Nebylo z toho nic než další oslabení našeho týmu a přesilovkový gól. Další branku přidali Hippos v jedenácté minutě. Na ni se ale našim hráčům podařilo najít odpověď v podobě gólu Petra Svobody. Po první třetině tedy svítilo na světelné tabuli skóre 3:1. Do druhé třetiny nastupovali hráči s úkolem pokusit se zvrátit výsledek zápasu proti silnějšímu soupeři na svoji stranu . Nedalo se to však udělat jinak, než se pokusit o útočnější styl hry. Soupeř se ale nenechal zaskočit a dvěma brankami v rozmezí dvou minut ukázal svoji sílu. Hra se začala přelévat a to opět vyhovovalo soupeři. Lépe zakládali protiútoky a snáze procházeli do naší poloviny. Nevyhnutelně přišel faul a trest v podobě gólu. Hráči se ještě pokusili o vytvoření tlaku. Ten ale vyústil v další faul, kterého se dopustil Radek Coufal. Rozhodčí ho ocenili 2 + 10 minutami. Ve druhé třetině dali hráči Žďáru ještě jeden gól. Na konci druhé třetiny tak byl stav 7:1. Ve třetí třetině už Hippos hráli usti-b.jpgpouze o udržení dobrého výsledku. Naši hráči ale nechtěli odjet domů s výpraskem 7:1 a chtěli pár brankami alespoň korigovat nelichotivé skóre. První odměnou byla branka v šesté minutě, kdy se v oslabení prosadil Jan Kourek. Došlo opět na část zápasu, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou. Dalším světlým okamžikem byl gól Filipa Saláka, který překonal Žďárského brankáře v desáté minutě třetí třetiny. Za necelé dvě minuty byl střelec třetí branky faulován v úniku a následovalo trestné střílení. Bylo ale zneškodněno zákrokem nohou brankáře Hippos. Pokračovalo se naší přesilovou hrou, kterou se ale nepodařilo využít. Žďár si zbytek poslední třetiny pohlídal a zápas tak skončil konečným výsledkem 7:3. 
 
PSKC OKŘÍŠKY-KNĚŽICE  -  1. FbK TÁBOR B   2:3   (1:0, 1:2, 0:1)
Góly(asistence): KOUREK J. (Salák F.); KOUREK J. (Salák F.)
 
Druhé utkání ligy naši muži odehráli s týmem Tábora. S ním se setkali již na konci minulé sezóny v nadstavbě o třetí ligu. Hráči obou týmů si byli vědomi, že tento zápas bude jiný než ten, jehož jsme byli svědky 29. 4. v Jihlavě. Do utkání vstoupili naši muži lépe a už po 50 vteřinách se radovali ze vstřelené branky a z vedení 1:0. Tábor se ale rychle oklepal a odpověděl důraznější hrou. S tou se snažil náš tým vypořádat, ale vyplynul z toho faul, po kterém následoval dvouminutový trest. Hráči ale oslabení ustáli a hra se po zbytek třetiny poněkuusti-c.jpgd zklidnila. První třetinu tak ukončila píšťalka rozhodčího za stavu 1:0 pro Okříšky. Bylo jasné, že Tábor se pokusí co nejdříve ve druhé třetině odpovědět. Co se ale stalo ihned po vhazování, nikdo nečekal. Hráč Tábora vyhrál buly a dva naši hráči mu nedůrazem darovali tolik místa, že se mu podařilo vstřelit branku po 4 vteřinách druhé třetiny. Tábor byl tak rázem na koni a se zvýšeným sebevědomím z podařené akce začal mít ze hry více. Následovala přesilová hra, kterou se mu ale nepodařilo využít. Jeho snaha vyvrcholila ve 12. minutě, kdy vstřelil gól a šel do vedení 2:1. Naši hráči se ale nevzdávali a v čase 14:39 vyrovnal na 2:2 Jan Kourek svojí druhou brankou. Po dvou třetinách tak na světelné tabuli svítil nerozhodný stav. Třetí třetinu začali lépe naši hráči, a i přes pár přečíslení se jim nepodařilo prosadit se. Po zkratu jednoho z protihráčů, který v sedmé minutě fauloval Romana Plavce a jenž si za to vysloužil červenou kartu, dostal náš tým ohromnou příležitost zvrátit výsledek na svoji stranu. Čekala ho totiž přesilová hra trvající dlouhých 5 minut. I přes velkou snahu se ale nedařilo usadit se do přesilovkového rozestavení a nejednou hráči Tábora zahrozili. Zasloužený trest v podobě rozdílové branky v oslabení přišel v jedenácté minutě. Náš tým už nedokázal vyrovnat a vlastními chybami se tak připravil alespoň o bod za remízu.
 
snap_2012.10.01-22.31.18_003.png
 
 
SOUPISKA:
B: Miroslav Halásek
O: Radek Coufal, Roman Plavec, Kamil Rychlý, Jakub Diviš, Lukáš Brázda
Ú: Petr Svoboda, Filip Salák, David Salák, Jan Kourek, Jiří Špinar, Jiří Uher
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář