Jdi na obsah Jdi na menu

LETNÍ TURNAJE 2013 - LIBEREC, BRNO, PRAHA

 
banner_442x573_pg.jpg
 
 PRAGUE GAMES 9.-13.7.13 
 
   Letošní ročník nám přinesl historický úspěch. Účast starších žáků ve čtvrtfinále, kde je nejtěsnějším rozdílem jediné branky připravil minimálně o bronzové medaile budoucí vítěz turnaje finské Sampo IF, byla skvělým zakončením sezóny. Umístit se mezi osmi nejlepšími ze 45 družstev je pro nás velkým příslibem do budoucna.
 
 
Naše dojmy po návratu z Prahy:
 
 
Ve čtvrtfinále jsme proti Sambo IF propadli na začátku utkání, v závěru jsme měli naopak prague-games-2013-0011.jpgvelkou převahu. Kde vidíš příčiny nevyrovnaného výkonu?
 
Milan Picmaus (útok): já si myslím, že jsme se jich před začátkem moc báli a nechali si dát hloupý góly. Jak jsme zjistili, že se s nimi dá hrát, tak jsme se dostali do tempa a bylo to dobrý. Hodně nám pomohly góly, co jsme dali, že jsme si najednou začali věřit a oni najednou nevěděli co na nás hrát když jsme je tlačili.
 
 
Jsou zápasy na Prague Games jiné než třeba ligové nebo na turnajích v Liberci, Brně apod.? Jak důležitá účast týmu na Praze pro Tebe je a jak se Ti líbí?
Marcel Pospíšil (obrana): ano jsou, jsou prague-games-2013-0038.jpgmnohem lepší a vyhecovanější. S ligovými zápasy to nemá srovnání. Brno s Libercem jsou skoro na stejné úrovni jak Prague Games, ale ještě jim k tomu kousek chybí. Účast na Praze je pro mě velmi důležitá, je to největší turnaj v ČR je tam hodně silnejch týmu takže se dobře sbírají zkušenosti. Jsem moc rád, že tam můžu jezdit.
 
 
Co se Ti na letošních Prague Games nejvíc líbilo, jakou jste měli partu, a myslíš, že můžeme i příště podobně uspět?
David Koukal (obrana): co se mi nejvíc líbilo, prague-games-2013-0026.jpgto nevím asi všechno. Nejvíc se mi líbilo, když jsme hráli proti Sampu IF a za stavu 1:7 fanoušci nepolevili a hnali nás kupředu. Měli jsme dobrou partu, chodili jsme všude spolu a byly jsme dobře sehraní. Doufám, že příští rok už bude ta medaile.
 
 
V čem byl čtvrtfinálový soupeř Sambo IF lepší než my, co by bylo dobré od něj převzít?
 
Patrik Barák (útok): byli o dost rychlejší jak v nahrávkách tak fyzicky. Ze začátku na nás vlítli a my vůbec netušili a ještě když jim rozhodčí píská, tak se to nedá. Ale pomalu jsme to dotáhli, takže si myslím, že výkon dobrej. Měli jsme na ně a ke konci jsme byli lepší.
 
 
Jak náročné je Prague Games absolvovat? Široká nabídka zábavy, řada zápasů (prague-games-2013-0036.jpgzvlášť když se stále postupuje), velké přesuny po halách, velké vedro atd. Jak jste to zvládali? Není lepší být doma třeba u vody – co bys doporučil budoucím florbalistům?
Jakub Boudný (obrana): dojmy z tohoto turnaje jsou vždy dobré, i když se nedaří herně, protože Prague Games jsou mým nejoblíbenějším letním turnajem. Nějak výrazně to náročné nebylo, počasí bylo, dá se říct, vyvážené, pořád nebylo teplo ani zima. Když jsme měli volný čas věnovali jsme ho spíše odpočinku a přípravě na další zápasy, zábavě jsme se nevěnovali. Cestování mezi halami nebyl problém, protože v jeden den jsme hráli na jedné hale. Nelituju toho, že jsem jel, super zážitek, florbalová zkušenost.
 
 
Máš za sebou roční hostování v PSKC, absolvoval jsi s ním turnaj v Liberci a teď Prahu. Jaký jste měli kolektiv? Který zápas se vydařil nejlépe? Jak hodnotíš druhé vítězství nad Bohemkou?
Michal Kelbler (útok): Kolektiv byl dobrý, celý tým byl pohromadě. Podle mě se nejlépe vydařil zápas proti Sampo IF. I když jsme pohráli, dokázali jsme otočit 1:7 na 8:9, nebýt rozhodčích, tak by jsme i vyhráli. V zápase s Bohemkou nám hodně pomohl první gól. Ke konci jsme měli problém se ubránit.
 
 
Ve Tvé kategorii letos náš klub tým do Prahy nevysílal. Měl jsi proto možnost zahrát si ve družstvu Snipers Třebíč za juniory. Jaká je to zkušenost, co se týká souhry, stylu hry, taktiky apod.?
Martin Žák (hostoval ve Snipers): Jelikož Třebíč znám už z ligy, tak to bylo lehčí. Věděl jsem kdo jak hraje a do týmu jsem zapadl dobře. Dařily se i dobré kombinace a dobrá obrana. Jsem rád za tuhle zkušenost startovat za jiný tým.
 
Poprvé v životě jsi byl s oddílem na letním turnaji a hned na Prague Games. V brance sis vedl skvěle. Jak jsi jej prožíval, hlavně zápasy? Co zkušenosti?
Přemek Diviš (gólman): Před každým zápasem sem byl dost nervózní, ale v momenté kdy si dáte na hlavu masku tak jde všechno stranou. Zkušenosti sem se snažil pobrat hlavně z koukání na cizí zápasy.
 
Jak hodnotíš výkon a umístění našeho týmu na Prague Games, v čem má rezervy, aby se za rok probojoval ještě výš?
Petr Molák (útok): Ja to shrnu. Letos jsme měli rozhodně na víc, je to v celku naše blbost, že si nepohlídáme na koho pudem v play off, na koho narazime. Máme rezervy v založeni útoku a přesnost střelby, pro příští rok už ta naděje bude o dost menší podle mně...
 
I když výhra 6:0, přece byl náš výkon proti Štírům Č.Budějovice nejhorší z celého turnaje. Jak to, že někdy přehrajeme špičkové týmy a z toho se trápíme s průměrnými?
Jan Dokulil (útok): Bylo to velmi vyhecované a nejnudnější utkání z celého turnaje na Praze. A nevím proč je to tak, že proti slabým soupeřům hrajeme tak špatně a proti špičce se snažíme a dáváme do toho vše, buď to je tim, že proti slabým se nám nechce hrát a víme, že je to jistá výhra. Měli bysme se na každé utkání soustřeit jako proti Bohemce.
Další názory budeme postupně zveřejňovat.
 
 
   Vyvrcholením sezóny mládežnických týmů bývá mezinárodní turnaj Prague Games jehož desátý ročník se konal v termínu 9.-13.7.2013. Letos zaznamenal rekordní účast – ze 14 zemí se sjelo 319 týmů a počet hráčů dosáhl čísla 6.016! V devíti kategoriích se utkávali na 16 pražských halách nejprve ve prague-games-2013-0007.jpgskupinách po 5-6 družstvech a poté ve vyřazovacích play-off. Během čtyř dnů bylo sehráno 920 utkání!
   Okříšky se v této konkurenci rozhodně neztratily. Naopak místní kluci povědomí o městysi posunuli o pořádný kus dál. Oddíl PSKC sice vyslal jediný tým, ale ten dokonale potvrdil, že mu zcela právem patří místo mezi nejlepšími v republice a nemusí se bát ani žádného zahraničního soupeře.
   Prague Games je ale jen turnaj, nikoliv dlouhodobá soutěž, ve které se lépe ukazuje kvalita kolektivu. Turnaje oproti lize jsou nejen o umění hrát, ale i o štěstí na los, soupeře a třeba i na rozhodčí, jak jsme letos krutě poznali. Bez pochyb by naši hráči dokázali odehrát i finále na stejné úrovni jako kterýkoliv z jeho letošních protagonistů. Vždyť rozdíl mezi naším týmem a vítězným výběrem Sambo IF prague-games-2013-0048.jpgz Finska byl v jediném gólu, o který jsme s nimi čtvrtfinále a tím i postup do semifinále (kde by nás čekal rozhodně snažší soupeř), prohráli! Jiného přemožitele jsme po celý turnaj nepotkali.
   V kategorii starších žáků startovalo celkem 45 družstev. Obrovský úspěch dostat se mezi nejlepších osm jsme zpočátku vůbec nečekali. V základní skupině čítající pět týmů jsme totiž nedlouho po mistrovství republiky opět dostali za soupeře Bohemians Praha. Letošní mistři republiky ve starších žácích na porážku od nás nezapomněli a již při rozcvičování jsme do šatny slyšeli, jak pokřikují kolik nám nasází gólů, jestli deset nebo dvacet. Zápas byl opět velice pěkný a napínavý. Většinu času mělyprague-games-2013-0009.jpg převahu Okříšky, Bohemce naopak patřil jeho závěr. Výsledek byl fantastický – druhá naše výhra nad Bohemians, skóre 4:3.
   Kdo trochu sleduje florbal, ví o jeho kvalitě v Lotyšsku. Přesvědčili jsme se o tom na vlastní kůži, když jsme ve skupině ztratili jediné dva body remízou s FS Masters/Ulbroka 3:3. Škoda neproměněného nájezdu. Když pak kluci porazili i silný tým Torpéda Pegres Havířov 7:3  a na půl plynu FBC Štíry České Budějovice 6:0, šli jsme do play-off z prvního místa ve skupině! To se díky losu později ukázalo jako ta nejhorší možná varianta.
   První místo znamenalo přímý postup do prague-games-2013-0037.jpgdruhého kola play-off a tedy i víc odpočinku. V 1/16 finále nás čekal tým Athletics Praha a nic jiného než výhru si kluci nepřipouštěli. Vyřadili jsme jej jasným výsledkem 6:1. Osmifinále již bylo mnohem horší a karty otevřené. Tým Marstrands Ibk ze Švédska, kolébky florbalu a vítěz jedné z dalších skupin nastoupil sebevědomě. Především díky ukázněnému výkonu v obraně i našemu debutujícímu brankáři ale však jeho cesta turnajem skončila na našich florbalkách – vyhráli jsme 3:0 a postoupili do čtvrtfinále.
   Zatímco my měli jen dvě pětky složené ze dvou ročníků, finské Sampo IF do prague-games-2013-0001.jpgčtvrtfinále nastoupilo s naprosto vyrovnanými třemi pětkami, všichni vysocí jak naši nejvyšší hráči. Utkání začali v tempu o jakém se nám ani nesnilo. Nastěhovali se do našeho obranného pásma a střela stíhala střelu. Brzy jsme prohrávali o dvě branky. Aby toho nebylo málo, začali nešťastně ovlivňovat zápas i rozhodčí. Pár sporných výroků nás nejen oslabilo, ale znamenalo ztrátu koncentrace. Nebylo divu, že jsme v polovině utkání prohrávali o pět branek. Touha po postupu však byla obrovská a nalila klukům o přestávce nové síly. Neuvěřitelným výkonem dokázali náskok soupeře dvě minuty před koncem dotáhnout na rozdíl jediné branky a vůle spojená s nasazením dávala tušit vyrovnání. Jenže opět zasáhli rozhodčí, když za faul, který se obvykle netrestá (a už vůbec ne v takové situaci) nás minutu před koncem vyloučili.prague-games-2013-0050.jpg Sice jsme i ve čtyřech útočili a stříleli, ale proti kompletní pětce obrovských Finů se nám již prosadit nepodařilo. Výsledek 8:9. Tolik branek Sambo IF od nikoho na turnaji nedostalo a pro nás to znamenalo jedinou,, ale hodně krutou prohru na turnaji. Při nejmenším bronzová medaile by našim klukům zaslouženě slušely. Ale co se nepodařilo letos, může být, pokud vytrvají, už za rok.
   Volného času si hráči moc neužili. Bohatý doprovodný program včetně závěrečné diskotéky je díky zápasům minul. A tak alespoň občas volný rozchod po Praze, nebo Laser Game byly malou náhražkou.prague-games-2013-0023.jpg
   Po nejúspěšnější sezóně v historii oddílu teď florbalisty čeká krátký odpočinek, poté letní příprava. Na turnaje se chystají v září na Slovensko do Stupavy a v lednu by rádi do Švédska. Ligové soutěže začínají koncem září. Zároveň oddíl připravuje nábor nových adeptů florbalu na stejné úspěchy, kterých nyní dosahují starší žáci. Přihlašovat se mohou u trenérů průběžně, náborovou akci oddíl vyhlásí na začátek září.
Sestava: Přemysl Diviš (G), obrana: Marcel Pospíšil, David Koukal, Desnis Tesařík, Jakub Boudný, útok: Petr Molák, Jan Dokulil, Patrik Barák, Milan Picmaus, Kamil Koukal, Michal Kelbler.
Trenéři: Josef Kula, Michal Kelbler.
 FOTOGALERIE Z LETOŠNÍCH PRAGUE GAMES ZDE.
 
 
 OPEN GAME BRNO 20.-23.6.2013 
Fotogalerie - stačí kliknout na obrázek!
 

open-game-brno.jpg

FOTOALBUM z Memoriálu Vojty Koreše, který se hrál v sobotu 8.6.2013 v Kněžicích systémem 3+1. Náš tým dovezl zlaté medaile. Fotky jsou ZDE.
 
 
 NISA OPEN 24. AŽ 26.5.13 - MLADŠÍ ŽÁCI
NISA OPEN LIBEREC 31.5.-2.6. - STARŠÍ ŽÁCI BRONZOVÍ
 
Zatím jen odkaz na FOTOGALERII z naší první výpravy ZDE.
 
Starší žáci dovezli skvělé třetí místo, když ani jeden zápas ve hře neprohráli a finále jim uniklo jen díky nájezdům. Fotky jsou tentokrát o dost horší kvůli špatným světelným podmínkám - nahrál jsem všechny bez ohledu na kvalitu ZDE
 
 
 REPREZENTACE MLADŠÍCH ŽÁKŮ ČTYŘ KRAJŮ 18.5.2013 V OKŘÍŠKÁCH 
dsc_0264a.jpg
 
vybery_okrisky.gif   V sobotu 18.5.2013 se v naší tělocvičně v Okříškách sešli nejlepší hráči ze čtyř krajů - Vysočina, Jihočeský,  Pardubický a Královéhradecký v kategorii mladších žáků, aby poměřili své florbalové síly. Utkání byla zajímavá a napínavá. Od nás z oddílu za mladší žáky nastoupí Pavel Kourek a Jan Vochyán.
 
   Velké fotoalbum z turnaje jsme pro vás připravili  ZDE (stačí kliknout).
 
  VÝSLEDKY TURNAJE:
 

domácí
hosté
výsledek
Kraj Vysočina
Jihočeský kraj
3 : 5 
Pardubický kraj
Královéhradecký kraj
0 : 2
Královéhradecký kraj
Kraj Vysočina
7 : 4
Jihočeský kraj
Pardubický kraj
5 : 7 
Kraj Vysočina
Pardubický kraj
7 : 5 
Jihočeský kraj
Královéhradecký kraj
6 : 4

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář