Jdi na obsah Jdi na menu

JUNIOŘI VYHRÁLI MORAVIAN CUP 2018


moravian_cup_180901-02-198.jpg
Poslední prázdninový víkend jsme strávili v Olomouci, kde se každoročně koná dvoudenní přípravný turnaj pro kategorie starších žáků, dorostenců a juniorů. Právě kvůli skvělé organizaci, pohodlnému ubytování na studentských kolejích a složení soupeřů z regionů, se kterými se běžně nesetkáváme jsou důvody, proč jsme na tomto turnaji byli již po čtvrté. I letos jsme obsadili dvě kategorie, dorosteneckou a juniorskou.

moravian_cup_180901-02-025.jpgJUNIOŘI - celkem 15 týmů rozdělených do čtyř základních skupin. V sobotu se hrály skupiny, v neděli play-off.
V základní skupině jsme ještě příliš přesvědčiví nebyli. Přitom hned první zápas nás čekal s nejsilnějším týmem tabulky FBŠ Olomouc. Že nám chyběla pořádná letní příprava a mnozí drží florbalku po dvou měsících poprvé v ruce bylo trochu znát. Přesto jsme Olomouci byli vyrovnaným soupeřem. Zápas měl vysoké tempo, divácky atraktivní. Remíza byla spravedlivá, nikdo si za předvedenou hru nezasloužil prohrát. Bohužel stejný výkon jsme poté nepodali proti FBC Hornets Brno. Zaspaný začátek se těžko dotahoval, i když jsme na hřišti byli mírně lepším týmem. Poslední utkání proti Sport Club Klatovy vyznělo lépe, převahu se nám podařilo vyjádřit i brankově.

Protože juniorů nebyl plný počet, doplňovalo je několik dorostenců. Hrát dvě kategorie naráz bylo hodně fyzicky náročné, proto jsme v neděli řešili problém, kterou z nich upřednostníme.moravian_cup_180901-02-208.jpg

Osmifinále PSKC Okříšky - FBŠ Jihlava  5:3 - obdobně těžký zápas jakom proti Olomouci. Plně se projevila vzájemná rivalita obou sousedních týmů a často jiskřilo, ale zápas měl i krásné florbalové okamžiky z obou stran.

Čtvrtfinále PSKC Okříšky - Zlín Lions  2:5 - ačkoliv to zpočátku vypadalo na vyrovnaný zápas, postupně jsme ovládli hru my.

Semifinále PSKC Okříšky - 1. FBC Trenčín  2:2 (na nájezdy 3:2) - mistrovský tým Slovenska jsme po vypětí všech sil porazili až na nájezdy. První část zápasu ovládli Slováci, druhou my a zaslouženě postoupili

Finále PSKC Okříšky - FBC Sokol Frenštát pod Radhoštěm  4:2  - finále určitě nebylo nejtěžším zápasem turnaje, možná i tím, že únava z maratonu zápasů byla na obou stranách vysoká. Soupeři jsme příliš mnoho šancí nedali.
 
dsc_0166.jpg
Konečné pořadí:
1. místo - PSKC Okříšky
2. místo - FBC Sokol Frenštát pod Radhoštěm
3. místo - 1.FBC Trenčín
Nejlepší hráč v poli - Vojtěch Novotný (PSKC Okříšky) !!!!

 
DOROSTENCI - celkem 16 týmů rozdělených do čtyř základních skupin. V sobotu se hrály skupiny, v neděli play-off.dsc_0155.jpg
Start do turnaje byl úspěšný. S.K. P.E.M.A. Opava B sice začala hrát ve vyšším tempu, ale postupně se začal prosazovat náš tým. Celkem snadné vítězství stouplo klukům do hlavy a mysleli, že skupinou projdou snadno. Hned v druhém zápase obdrželi studenou sprchu od FBC Vikings Kopřivnice. To je naštěstí vrátilo na zem v pravou chvíli. Ani SŠC Očov Hodonín nebyl snadný soupeř a v dramatickém zápase jsme udrželi těsnou výhru.

Nedělní play-off oba týmy rozehrály dobře, ale bylo jasné, že díky menšímu počtu juniorů oba týmy o nejvyšší místa hrát nemohou. Padlo tedy rozhodnutí doplnit juniorku a v dorostu šetřit síly. Však někteří hráči měli ve dvou dnech v nohách 14 zápasů!
moravian_cup_180901-02-133.jpg
Osmifinále PSKC Okříšky - USK Blyskawica Niechanovo  5:1  - polský soupeř pro nás nebyl velkou překážkou
Čtvrtfinále PSKC Okříšky - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava  3:1  - nečekaná výhra, ale zasloužená. Byli jsme víc na míčku, dobře bránili, soupeř si moc šancí nevytvořil.

Semifinále PSKC Okříšky - FBŠ Hattrick Brno  0:2  - utkání s budoucím vítězem turnaje. Hattrick v plné síle dobře kombinoval, převážně jsme se bránili. Prohra nás nemrzela.

Zápas o třetí místo PSKC Okříšky - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers  2:4  - moravian_cup_180901-02-104.jpgpodřízení juniorům bylo u tahounů týmu znát. Síly docházely. Zápas jsme odehráli důstojně a s výsledkem byli spokojeni.
 
Konečné pořadí:
1. místo - FBŠ Hattrick Brno
2. místo - FBS Olomouc
3. místo - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
4. místo - PSKC Okříšky
 
FOTOALBUM Z TURNAJE ZDE.