Jdi na obsah Jdi na menu

JUNIOR SOKOL CUP PARDUBICE 2023

Loni jsme v Pardubicích z pátka na sobotu spali, letos jsme se rozhodli přivstat si před šestou hodinou ráno a zvládnout turnaj v jednom dni. Návrat domů byl až kolem deváté večer. Ale všechna ta námaha nebyla marná. Porovnání s řadou týmů z celých Čech dopadlo dobře a konečná umístění byla mnohem lepší, než jsme očekávali.

ELÉVOVÉ

pardubice-e-mz-230916-4-vert.jpg

Zejména hodně oslabený tým elévů překvapil, když se z něj omluvili tři hráči a zůstala jen pětice. Její rozjezd byl pomalejší. První zápas jsme remizovali celkem zbytečně, stačilo hrát o něco aktivněji. Ale první zápasy hrát neumíme, rozkoukáváme se. Proti Roztokám již byl výkon mnohem lepší. Budoucí vítěz kategorie z Chomutova nás čekal v posledním zápase a jasně potvrdil suverenitu. Přehrál nás rychlostí i kombinací.

PSKC OKŘÍŠKY  :  FLORBAL JABLONEC   4:4
PSKC OKŘÍŠKY  :  TJ SOKOL ROZTOKY  6:4
PSKC OKŘÍŠKY  :  FLORBAL CHOMUTOV  0:7

V základní skupině jsme obsadili třetí místo ze čtyř týmů.

Kluci se ve skupině dobře sehráli a v play-off podávali ještě lepší výkony. Po snadné výhře nad Náchodem byl zápas s déčkem Pardubic již ostřejší. Dostali jsme se do většího vedení, ale už se začala projevovat únava. Jediný střídající hráč a tolik zápasů. Soupeř málem skóre dotáhl. Podobně vypadalo i semifinále. Ujali jsme se dvoubrankového vedení, ale s postupujícím časem získával navrch pravidelně střídající soupeř. I tak je výsledek proti áčku Pardubic dobrý. Rychlý sled play-off za sebou a početný H. Brod v boji o třetí místo. Rozhodl zbytek sil, soupeř jich měl ještě na rozdávání, nám docházely a ani střelba se nedařila. Krásné čtvrté místo je velkým úspěchem naší pětice.

Osmifinále – PSKC Okříšky : Florbal Náchod  4:1
Čtvrtfinále – PSKC Okříšky : Sokoli Pardubice D  5:4
Semifinále – PSKC Okříšky : Sokoli Pardubice A  2:5
Zápas o 3. místo - PSKC Okříšky : TJ Sokol H. Brod Fire  0:7

Vítězem turnaje se stal tým FLORBAL CHOMUTOV, my na 4. místě z 20 týmů
Sestava: Kryštof Ludmila, Štěpán Rymeš, Tadeáš Němec, Jakub Lazárek a Jan Ramach

MLADŠÍ ŽÁCI

pardubice-e-mz-230916-34-vert.jpg

Jestliže elévové nejlépe zahráli play-off, mladším žákům se naopak vydařila základní skupina. Bez jediného zaváhání ji vyhráli. Soupeře přehrávali hlavně kombinačně, když v brance tým dobře podržel Ondra Žampa. Základní skupina se hrála v nafukovací hale TJ Sokola Pardubice, play-off v Enteria Aréně. Elévové měli obrácené pořadí hal.

PSKC OKŘÍŠKY  :  FLORBAL PRIMÁTOR NÁCHOD  7:3
PSKC OKŘÍŠKY  :  OREL PŘELOUČ  7:0
PSKC OKŘÍŠKY : FBC KUTNÁ HORA - BÍLÍ  5:1

Po skvělém vstupu do play-off přišla trochu sprcha ve čtvrtfinále. Ve vyrovnaném zápase jsme díky své nepozornosti a váhavosti museli dvakrát dotahovat. Ve velké snaze o obrat je ale i větší pravděpodobnost chyb. A těch jsme se v závěru zápasu díky své nervozitě nevyvarovali. Trochu zklamání z promarněné šance, ale i spokojenost s dobrým umístěním.

Osmifinále - PSKC Okříšky – AC Sparta Praha Blue   10:1
Čtvrtfinále – PSKC Okříšky : FBC Kutná Hora černí  3:5

Vítězem turnaje se stal tým AC Sparta Praha Red, my na 5. – 8. místě z 20 týmů
pardubice-e-mz-230916-49.jpg
Sestava: Jan Fila, Bruno Brabenec, Petr Nováček, Adam Navrátil, Jiří Man a Ondřej Žampa

Celodenní turnaj měl v programu přestávku mezi skupinami a play-off. Byl tak čas na oběd, ale hlavně ji vyplnil extraligový zápas  SOKOLI Pardubice : Acema Sparta Praha. Hosté jej vyhráli s velkou převahou 11:4. Z autogramiády si naši kluci odnesli kartičky a podpis Jiřího Curney i dalších hráčů.

Fotoalbum z turnaje ZDE.