Jdi na obsah Jdi na menu

FLORBALOVÝ DUBEN 2015

ELÉVŮM SE V NEDĚLI 5.4.2015 NEDAŘILO
 
h.brod-e-150405-003.jpgO Velikonocích naši elévové startovali na předposledním turnaji sezóny v Havlíčkově Brodě. Na pětici soupeřů z Brodu, Jihlavy a Moravských Budějovic však nestačili. Ani jeden zápas nám nevyšel a tak nezbylo, než se spokojit s posledním místem. Opět se projevilo, že ne všichni kluci poctivě trénují a pak jim v zápasech chybí technika, rychlost i obratnost. Soupeřům se mohli rovnat jen Tomáš Uher a gólman Roman Picmaus, který zachraňoval, co se dalo. A to je na ligová utkání přece jen málo. Možnost napravit nelichotivý výsledek bude mít tým hned za týden v Třebíči, tak uvidíme.
 
snap_2015.04.05-16.31.55_001.png 
MALÉ FOTOALBUM Z TURNAJE ZDE.
SESTAVA: Roman Picmaus, Dominik Dymasz, Vojtěch Vybíral, Jiří Bacher, Aleš Zelený, Šimon Korba a Tomáš Uher.
 
DOROSTENCI 9. AŽ 10. MÍSTO V REPUBLICE
 
Pár onemocnění a jiných důležitých akcí vyřadilo většinu z hrstky našich juniorů z účasti na posledních zápasech sezóny. Proto nám nezbylo než rozhodnout, že je odehraje tým dorostenců současně se svojí účastí v osmifinále dorostenecké první ligy. Herní maratón jim tak začal již v pátek odpoledne.
Po poledni jsme vyrazili polovina týmu autem a druhá vlakem do Pardubic. V 17:00 hod. nás tam čekal zápas s místním favoritem postupu do G2 ligy juniorů.
 
PÁTEK 27. BŘEZNA 2015
pardubice-150327-004.jpg2. liga juniorů, skupina C – JABLOTRON aréna Pardubice
Sokol Pardubice PPAS - PSKC Okříšky  11:1  (6:0, 2:0, 3:1)
Branka: Marcel Pospíšil - trestné střílení
Zápas jsme začali dobře, dařilo se plnit předsevzetí soustředěné obrany s pokusy o rychlé nahození míčku do brejků. Vydrželi jsme odolávat přesně polovinu první třetiny. Inkasovaný gól ale znamenal totální rozpad, zejména se projevila naše stará bolest. Tou jsou střely z dálky středem, které nedokážeme včas blokovat. A tak se začal rýsovat debakl. I ve druhé části byli pardubičtí na domácí půdě při chuti a předváděli svým fanouškům rychlý pohledný kombinační florbal s nacvičenými signály. Většinu času jsme se urputně bránili. Teprve ve třetí třetině nasazení soupeře trochu polevilo a čestnou brankou z nájezdu ukončil utkání Marcel Pospíšil.
Pár fotografií ze zápasu ZDE.
 
SOBOTA 28. BŘEZNA 2015
2. liga juniorů, skupina C – hala ASVA Jaroměř
 
Přespání na vysokoškolských kolejích v Pardubicích a ráno přesuny na vlak i autem do Jaroměře. Tam nás čekal tým z opačné strany tabulky bojující o zachování příslušnosti ve druhé lize juniorů.
 
PSKC Okříšky - FBC Štíři Č. Budějovice  4:5  (0:4, 1:0, 3:1)
Branky/asistence: Milan Picmaus 2/0, Marcel Pospíšil 1/1, Patrik Barák 1/0, Denis Tesařík a Jan Suchna 0/1
Letošní umístění juniorů je mnohem lepší než loni, kdy jsme bojovali o záchranu. Nebýt nešťastného začátku sezóny, mohli jsme v tabulce být ještě výš. Výsledky z Pardubic ani Jaroměře už na konečné sedmé místo něměly vliv. Tomu odpovídal i přístup hráčů. Začali jsme vlažně, budějovičtí naopak nasadili rychlé tempo. Dokonale vystihli, že se do většího pohybu nehrneme, a to se jim vyplatilo i střelecky. Hrozivě vypadající skóre znamenalo pár ostřejších slov o přestávce, aby se hráči probudili. I když se ve druhé třetině dostávali do tempa jen pomalu, alespoň se zápas herně vyrovnal, útoky se střídaly na obou stranách. Změna naší hry nastala až ve třetí třetině. Konečně jsme začali kombinovat a zrychlili. Získali jsme převahu a kromě čtyř branek i řadu dalších šancí. Probuzení však přišlo pozdě, na vyrovnání by bylo potřeba pár minut navíc.
 
ostrava-d-150327az29-031.jpg1. liga dorostenců, osmifinále MČR – hala ČPP aréna Ostrava
 
Unaveni po zápase se Štírama, který končil před jednou hodinou v poledne, jsme se opět vydali na cestu. Jak jinak, než vlakem a autem do 265 km vzdálené Ostravy. Zde nás čekal zápas od 19:00 hod., tak jsme měli co dělat, abychom se stihli alespoň ubytovat na internátu a přejet do řadu km vzdálené ČPP arény.
 
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - PSKC Okříšky  5:5  (0:1, 2:1, 3:3)
Branky/asistence: Patrik Barák 2/1, Michal Kelbler, Milan Picmaus a Tomáš Kotačka 1/0, Jan Trnka, Denis Tesařík a Marcel Pospíšil 0/1.
Tři body k dobru za ligová vítězství s dorostenci Pardubic v sezóně nám dávaly šanci na postup do finálové osmičky. Bylo nám jasné, že zbývající potřebné tři body můžeme získat v tomto večerním utkání, nebo pak se Znojmem. Od zápasu s Vítkovicemi jsme si úspěch neslibovali. To vše se ukázalo jako správný předpoklad. Zápas proti Ostravě byl naprosto vyrovnaný, rušný a plný napětí. Filip Vaverka se v brance překonával a my také spálili řadu šancí. Jak se dalo čekat, utkání začalo náporem soupeře, který jsme zachytili a v první třetině se radovali z vedení. To ale soupeř smazal hned na začátku druhé části a šel do vedení, my vyrovnali až v jejím samém závěru. To zřejmě rozhodlo, že kluci dostali ještě větší chuť poprat se o kýžené body. Hned po úvodním vhazování dal nováček týmu Tomáš Kotačka branku a hru jsme začali ovládat. Teprve v posledních pěti minutách jsme se dostali pod tlak, ze kterého Ostrava snížila. Jinak než pořádná smůla a štěstí pro Bystroň Group se nedá nazvat necelá vteřina do konce, kdy byl odpískán přímý úder před Filipem. Ve skrumáži se soupeři podařilo vytočit a najít skulinku ve zdi našich kluků. Míček ještě nedolétl do síťky, když začala houkat závěrečná siréna, ale za brankovou čarou již bohužel byl. Naše zklamání bylo obrovské a tento okamžik rozhodl i o našem pozdějším vyřazení.
 
NEDĚLE 29. BŘEZNA 2015
1. liga dorostenců, osmifinále MČR – hala SC Dubina Ostrava
ostrava-d-150327az29-026.jpg
 
Konec sobotního utkání v devět hodin večer, rychle nalézt supermarket otevřený do deseti na nákup večeře a snídaně a zpět na ubytovnu. Všichni únavou usnuli ještě před půlnocí. Ranní vstávání, snídaně a opět kilometry do haly na Dubině. Ostrava je o velkých vzdálenostech a přejezdech mezi nádražím, ubytováním a halami. Vůbec na nic jiného čas nezbýval, ani na odpočinek. V neděli to bylo znát.
 
1. SC Vítkovice Oxdog - PSKC Okříšky 11:3  (4:0, 3:2, 4:1)
Branky/asistence: Michal Kelbler 2/0, Tomáš Kotačka 1/1, Marcel Pospíšil 0/1.
Zklamání ze včerejší remízy a odhodlání uhrát postup bylo silnou motivací do zápasu. Jenže proti našim dvěma pětkám stálo dvacet kvalitních hráčů vítězů skupiny D. Ač jsme se snažili sebevíc, jejich převaha byla víc než patrná. V týmu jsme se dohodli, jestliže se soupeř dostane do vedení o čtyři branky, začneme pravidelně střídat všechny hráče a soustředíme se až na poslední zápas. Po deseti minutách první třetiny tak bylo rozhodnuto. Také Vítkovice ve zbývajících dvou třetinách polevily a utkání se dohrávalo spíše z povinnosti.
 
PSKC Okříšky - TJ Znojmo LAUFEN CZ  4:8  (0:1, 3:2, 1:5)
Branky/asistence: Patrik Barák 2/0, Jan Trnka a Milan Picmaus 1/0, Marcel Pospíšil 0/2 a Michal Kelbler 0/1.
I když se zápas s Vítkovicemi nehrál naplno, hodinu a půl dlouhá přestávka na rostrava-d-150327az29-031.jpgegeneraci sil nestačila. Mnozí si před zápasem stěžovali na bolest nohou a únavu. Čekalo nás páté těžké utkání v necelých dvou dnech za sebou, přitom šlo o postupový souboj. Dvě třetiny jsme s odpočatým týmem Znojma stačili držet krok. V první třetině získal pouze jednobrankový náskok, víc jsme mu nedovolili. Ve druhé třetině ještě o branku náskok zvýšil, ale dokázali jsme zmobilizovat zbytek sil. Pěknými akcemi jsme zápas dokonce dokázali otočit a ujali se jednobrankového vedení. Bohužel se nám nevyhnuly hrubé chyby v obraně a jedna z nich znamenala ještě před sirénou vyrovnání. Do třetí třetiny, a možná i vlivem té vyrovnávací branky, klukům došly síly. O přestávce přiznali, že neví, jak zvládnou uhrát ještě jednu třetinu. Únava udělala své, Znojmo ještě přidalo na nasazení a my se již na odpor nezmohli. Nelze nikomu vyčítat, že jsme zbytečně ztráceli míčky, nepřesně nahrávali, většina hrála už jen silou vůle. S výsledkem jsme byli smířeni, všichni odvedli plný výkon, na víc jsme v pátém těžkém zápase neměli.
 
Sestava: Filip Vaverka, Milan Picmaus, Denis Tesařík, Jan Trnka, Patrik Barák, Marcel Pospíšil, Jan Suchna, Luboš Kuchyňa, Michal Kelbler, Ondřej Uchytil, Tomáš Kotačka, Pavel Trnka, trenér Josef Kula
 
FOTOALBUM ZDE.
 
Zklamání, že nám postup do finálové osmičky i letos těsně unikl určitě bylo. Ale s odstupem času převládá spokojenost s úspěchem, kterým už je samotná účast v republikovém osmifinále. Vždyť to hraje nejlepších dvanáct týmů ČR! A žádný tak malý oddíl, jakým jsme my, se do něj neprosadil. Proto velké poděkování všem, kteří se o takový výsledek zasloužili – jak těm co byli v Ostravě a mohli si zahrát s předními týmy, tak těm, co za dorost ligu hráli a s námi nebyli. Řada dorostenců letos přechází do kategorie juniorů. Přejme jim, aby v ní dosahovali podobných výsledků a florbal jim přinášel dobrou zábavu a radost.
 
Liga Vysočiny mužů – Městská hala Třešť
FBŠ Shooters Jihlava B - PSKC Okříšky-Kněžice B   7:2
Snipers Třebíč B - PSKC Okříšky-Kněžice B   5:6
 
Liga Vysočiny mladších žáků – hala ZŠ Třebíč, Horka-Domky
Snipers Třebíč - PSKC Okříšky   7:10
PSKC Okříšky - Orel Kněžice   9:7
PSKC Okříšky - FBŠ Jihlava   8:8
Zápas o konečné pořadí - finále:
PSKC Okříšky - Orel Kněžice   7:8
 
Liga Vysočiny přípravek – hala Na Bouchalkách Žďár n./S.
Turnaj přípravek za účasti týmů PSKC Okříšky, Hippos Žďár n./S., SK Juvenis Přibyslav, Snipers Třebíč a Spartak Pelhřimov - celkem 8 týmů, naše minivýprava 4 hráčů skončila na sedmém místě.
PSKC Okříšky - Snipers Třebíč 1:2
PSKC Okříšky – Spartak Pelhřimov 3:1
PSKC Okříšky – Hippos Žďár n./S. 0:4
PSKC Okříšky – Juvenis Přibyslav 2:4
PSKC Okříšky – Hippos Žďár n./S. Prcci 2:3
PSKC Okříšky – ASK Bystřice n.P. 3:5
PSKC Okříšky – SK Jihlava 11:0
PSKC Okříšky – FBŠ Jihlava 5:6
Sestava: Roman Picmasu, Šimon Korba, Martin Pospíšil, Aleš Zelený
STARŠÍ ŽÁCI VYHRÁLI SKUPINU B LIGY VYSOČINY
 
SOBOTA 11. DUBNA 2015
 
Liga Vysočiny mužů – hala Bystřice n.P.
 
PSKC Okříšky-Kněžice - ASK Bystřice n.P. B  5:5  (0:2, 3:2, 2:1)
Branky/asistence: Jiří Špinar 2/1, Kamil Rychlý 0/3, Filip Rampír, Josef Svoboda a Martin Žák 1/0, Michal Rygl 0/1.
 
Fbc Orel Nové Město na Moravě – PSKC Okříšky-Kněžice B   10:3  (4:0, 1:0, 5:3)
Branky/asistence: Pavel Vrzáček 3/0, Filip Rampír 0/1.
 
KONEČNÁ TABULKA SOUTĚŽE:

snap_2015.04.11-17.09.29_004.png

 NEDĚLE 12. DUBNA 2015
 
Liga Vysočiny starších žáků – hala ZŠ Třebíč, Horka-Domkytrebic-sz-150412a.jpg
 
SK Jemnice - PSKC Okříšky   3:3  (2:2, 0:0, 1:1)
Branky/asistence: Tomáš Kotačka 2/0, Jan Vochyán 1/0, Ondřej Dvořák 0/1.
Nepovedený zápas, ve kterém jsme vršili nepřesné přihrávky, nefungovala kombinace, chyběl pohyb i přesnější střelba. Jakobychom zapomněli vše, co jsme dřív bez problému zvládali.
Videozáznam utkání ZDE. Malé fotoalbum z turnaje ZDE.
 
PSKC Okříšky - FBŠ Jihlava   11:2  (3:1, 4:0, 4:1)
Branky/asistence: Jan Vochyán 4/2, Jan Trnka 3/2, Tomáš Kotačka 1/2, Mirek Votínský 2/0, Marek Zezula 1/1, Libor Prudík 0/2 a Antonín Šabacký 0/1.
Pravý opak prvního utkání. I díky soupeři se hrál rychlý, líbivý florbal. Najednou jsme byli všichni v pohybu, tvořili kombinace a FBŠ brzy přehrávali. Kéž by takový výkon tým podával pokaždé.
 
 
KONEČNÁ TABULKA SOUTĚŽE:
snap_2015.04.12-18.32.17_006.png 

Liga Vysočiny elévů – hala ZŠ Osvobození, Pelhřimov

Desáté a čtrnácté místo dvou našich družstev na turnaji šestnácti týmů v Pelhřimově je při našich dosavadních výsledcích určitě úspěchem a pokrokem.

page.jpg

FOTOGALERIE z turnaje od pana ing. Patáka z Pelhřimova ZDE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář