Jdi na obsah Jdi na menu

FLORBALOVÉ ZÁŘÍ - ZAČÁTEK SEZÓNY 2014/2015

FLORBALEM NABITÝ VÍKEND 27.-28.9.14

SOBOTA 27.9.2014

Divize, skupina C – Městská sportovní hala Třešť
PSKC Okříšky-Kněžice  -  FBC Peaksport Litomyšl   6:8  (0:1, 5:2, 1:5)

 
A-tým, který po lonské vydařené sezoně postoupil do Divize C, se o víkendu 27.-28.9.2014 utkal se dvěma soupeři. Divize C se hraje stylem jedno utkání za den, 3 x 20 min, což pro nás bylo uplně něco nového. V prvním sobotním zápase jsme se utkali se Litomyšlí. Začátek zápasu byl v režii hostů. Přes jejich obranu se nám nedařilo projít a naše zbrklé rozehrávky soupeři lehko sbírali. Litomyšl otevřela skore jako první. Po inkasovaném gólu jsme se rychle oklepali a začli hrát svoji hru, rychlé nahrávky podpořené běhavostí začly na soupeře platit. Dostávali jsme se čím dal častěji do zakončení, kde Litomyšl podržel jejich golman. Po první třetině tak svítilo na tabuli skóre 1:0 pro Litomyšl. Druhou třetinu jsme začali v oslabení, které jsme zvládli skvěle. Filip Salák v oslabení vybojoval míček a střelou z pulky hřiště srovnal stav zápasu na 1:1. O dvě minuty později Honza Kourek utekl soupeřově obraně a nekompromisně zakončil blafákem. Hra se rázem změnila. Litomyšl musela dotahovat a my z toho těžili. Z čehož vyplynul také třetí gol z rychlého protiútoku, který vstřelil Jiří Špinar. Litomyšl dokázala odpovědět rychlým gólem na 2:3, ale tvrdá střela Davida Saláka od mantinelu nás poslala zase do dvoubrankového vedení. Chvíli na to od půlky trefil podruhé Jiří Špinar. Litomyšl dokázala do konce druhé třetiny vstřelit ještě jeden gól a tak byl stav po druhé dvacetiminutovce 5:3. Do třetí třetiny jsme ale, jak máme ve zvyku, nastoupili se značnou nervozitou a se strachem o výsledek. To se projevilo na naší hře, kde jsme místo kombinací volili spíše nahazování, které soupeřovi nedělalo sebemenší problém. Začal se na nás valit jeden útok za druhým a vyústilo to v obrat zápasu, kdy Litomyšl vstřelila ve třetí třetině 5 gólů. Ke konci zápasu už jsme jen hrou bez brankáře upravili skóre, a to když se trefil Martin Žák. První zápas v nové lize pro nás skončil smolně. Dobře rozehrané utkání rozhodl výkon obou týmů ve třetí třetině. Litomyšl si poslední dvacetiminutovkou výhru zasloužila.
 
Liga Vysočiny mužů – Městská sportovní hala Třešť
PSKC Okříšky-Kněžice  -  TJ Tatchenta Zhoř   2:11
 
V prvním ligovém utkání nastoupilo naše bečko proti Zhoři, V minulých letech bývaly tyto zápasy velmi vyrovnané, ale teď tomu tak bohužel nebylo. Zhoř začala velmi aktivně, napadala a těžila z vybojovaných soubojů, což se projevilo i na skóre. Naše občasné útoky vyústily alespoň ve dva góly, jinak jsme byli takřka neškodní. Zhoř zaslouženě zvítězila.
 PSKC Okříšky-Kněžice  -  SK Juvenis Přibyslav   20:3
Ve druhém zápase béčko nastoupilo proti Přibyslavi, se kterou zatím nikdy neprohrálo. Tempo zápasu jsme už od začátku určovali my. Dobrou kombinační hrou jsme se dostávali lehko k brance soupeře, který nebyl schopen s námi držet krok. I s necelými dvěma pětkami jsme soupeře dokázali přehrát a vstřelit góly. Po první třetině bylo skore 10:1 a bylo o zápase rozhodnuto. Druhá a třetí třetina se již odehrála ve volnějším tempu, ale i tak naše bečko zvítězilo 20:3.
 
1. liga dorostenců, skupina C - JABLOTRON Aréna Pardubice
Sokol PPAS Pardubice – PSKC Okříšky   0:9
PSKC Okříšky - FBC Peaksport Litomyšl   4:3
 
„O pohár města Pardubic“ - mladší žáci - ČEZ aréna Pardubice
Mladší žáci obsadili 9. místo ze 16 týmů.
 
NEDĚLE 28.9.2014
Divize, skupina C – Městská sportovní hala Třešť
PSKC Okříšky-Kněžice  -  TJ Lubná   5:8  (1:2, 3:3, 1:3)
 
V neděli ráno, po krátkém odpočinku po večerním zápase proti Litomyšli, nastoupilo naše áčko proti Lubné. Jako v sobotu jsme začali s přílišnou opatrností, což vyústilo v první gól soupeře. Lubná se oproti Litomyšli nesnažila hrát moc kombinačně. Spíše míčky nahazovala na útočníky, kteří se pak snažili přes obránce zakončit. Náš nedůraz na brankovišti hráči Lubné potrestali druhým golem, na který odpověděl skvěle hrající Martin Žák. Po první třetině tak byl stav 2:1 pro Lubnou. Ve druhé třetině Lubná vytěžila ze svého důrazu a pohotovosti 3 góly, na které dokázal odpovědět dvěma trefami Marin Žák, který tak zkompletoval hattrick, a Jiří Uher, který se rychle zorientoval v prostoru před bránou a nekompromisně zakončil. Ke konci druhé třetiny začal náš tlak sílit. Po druhé třetině však stav 5:4 pro Lubnou. Třetí třetina znamenala velký tlak z naší strany na soupeřovu bránu avšak gólu jsme se nedočkali. Po sérii několika špatně odpískaných zákroků začala stoupat nervozita jak na naší straně, tak na straně rozhodčích a vyústilo to ve zcela fatální vyloučení dvou našich hráčů a uznání velice sporného gólu pro Lubnou. Po dlouhém oslabení ve třech, ve kterém jsme inkasovali, jsme už nenavázali na předešlý tlak. Gól Honzy Kourka po individuální akci nám však stále dával aspoň malou naději na zvrat v zápase. Při hře bez brankáře nám soupeř vstřelil osmý gól a zápas tak vyhrál v poměru 8:5.
 
Liga Vysočiny elévů Sportovní hala Na Bouchalkách Žďár nad Sázavou
Nejmladší florbalová generace změřila své síly s elévy Žďáru n./S., Jihlavy, Přibyslavi a Bystřice n.P. Složením našeho týmu spíš přípravka než elévové a tomu odpovídající poslední 10. místo.
 
SNAHA JUNIORŮ VYZNĚLA NAPRÁZDNO
PÍSEK 20.9.2014
 
PSKC OKŘÍŠKY – SNIPERS TŘEBÍČ  2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Branky: Barák, Kelbler. Asistence: Dokulil, Picmaus.
 
SOKOL ERUPTING DRAGONS H. BROD – PSKC OKŘÍŠKY 6:5 (0:1, 3:3, 3:1)
Branky: 2x Barák, 1x Pospíšil, Tesařík a Kelbler. Asistence: 2x Tesařík, 1x Barák a Pospíšil
 
Konečně jsme se dočkali nové sezóny, kterou letos zahajovali junioři prvním kolem v jihočeském Písku. Bohužel bez zisku bodu, obě prohry byly hodně nešťastné. Jen při troše štěstí se dalo dovézt šest bodů, o kterých každý z nás v duchu snil. Proti Snipers to pisek-140920a.jpgplatí dvojnásob, rozdíl o kolik jsme herně lepší byl jasně patrný. Proto jen těžko lze pochopit, že tým s takovými zkušenostmi, jaké za léta máme ze spousty soutěží a turnajů, nedokáže při zakončování zachovat klidnou hlavu a spálí desítky vyložených tutovek. Právě proto, jen naší zásluhou, byli v konečném účtování Snipers nakonec lepší. V efektivitě proměňování šancí jsme s nimi propadli na celé čáře, neboť oni jich neměli o moc víc, než nám dali branek (z toho dvě klasicky ne za hry, ale trestným úderem - pokolikáté už?). Druhé utkání bylo vyrovnanější, nováček ligy těžší. Půl zápasu jsme byli lepší my, druhou půlku, kdy nám začaly docházet síly, soupeř. Je fakt, že v prvním zápase rozhodla třebíčská dvojice Sedláček - Krejčí. Ve druhém jak přes kopírák brodští Suchý - Mühlfait. Podobné "tahouny" také máme. Bez takových hráčů se žádný dobrý tým neobejde a s nimi by vývoj utkání byl jiný. Dodávají týmu jistotu, dokáží mu ukázat směr, vést jej. Jenže u nás Žák odjel hostovat s áčkem H.Brodu a Molák si ke konci druhé třetiny proti Snipers zranil kotník, takže ve druhé půlce ani do dalšího zápasu už nemohl nastoupit. Chyběli nám i další dobří hráči – Rampír, Suchna, Koukal, Wasserbauer. Abychom vůbec mohli dát dohromady dvě pětky, musel naplno odehrát svoji premiéru v týmu Trnka, který přišel teprve před pár dny. Podotýkám, že úspěšně. Oba zápasy jsme museli hrát jen na tři obránce, neboť čtvrtý Koukal je nemocný a víc jich nemáme. Takové věci rozhodují. I proti H.Brodu se potvrdilo nedáš - dostaneš. V tak vyrovnaném pisek-140920b.jpgzápase záleží, jak tým dokáže využít výhod, které se mu naskytnou. O trestných úderech Snipers již bylo psáno. Ve druhém zápase měly oba týmy po dvou přesilovkách. Brodští obě využili, my ani jednu!  V závěru jsme je přes velkou únavu sice opět pořádně zavřeli, ale právě přesilovka vyzněla naprázdno. Jakoby na nás padla deka a bezradnost. Je to škoda. Skutečnost, že jsme opět byli věkově nejmladší, nic neřeší. Za týden téměř shodná sestava nastupuje v Pardubicích v první dorostenecké lize proti favorizované Litomyšli a Pardubicím. Přes dnešní bezzubý výkon věříme ve vyrovnaná utkání. Dobrý herní projev neznamená úspěch, rozhodují branky a ve střelbě a zakončování máme stále co dohánět.
 
Sestava: G – F.Vaverka, O – M.Pospíšil, D.Tesařík, M.Beneš, Ú – M.Kelbler, P.Trnka, M.Picmaus, P.Molák (pouze necelé dvě třetiny prvního zápasu), P.Barák, M.Rygl a J.Dokulil.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář