Jdi na obsah Jdi na menu

FLORBAL V KVĚTNU 2016

DRAGON CUP MILEVSKO - SOBOTA 21.5.2016 


 

milevsko-dragoncup-160521-036.jpg

Ligová přestávka je dlouhá, proto každé pozvání na různé florbalové turnaje pořádané jednotlivými kluby velice vítáme. Na sobotu 21. května 2016 jsme si vybrali Dragon cup v Milevsku určený pro nejmladší kategorie. Byl to jeho první ročník hraný systémem 3+1 souběžně na dvou hřištích. Výborná volba. Vše klapalo jak hodinky, atmosféra skvělá a pořadatelé si dávali záležet. Zaslouží velkou pochvalu. Když k tomu připočtete nádherné počasí a ještě zisk medailí,milevsko-dragoncup-160521-041.jpg tak 100% spokojenost.

 

Dopoledne soutěžily týmy elévů. Celkem sedm družstev, takže nás šest utkání dostatečně unavilo. Začali jsme dobře, v první sérii dvě výhry nad FbC Strakonice a Spartakem Pelhřimov. Jenže pak nás o body připravilo zaváhání s FBC Sokol Písek a domácí A-tým FBC Došwich Milevsko, který byl jasně lepší. Však také turnaj vyhrál. Před posledními zápasy jsme si řekli, že už nesmíme ztratit ani bod a povedlo se. Jak B-tým domácích, tak béčko Strakonic jsme přehráli a zaslouženě získali bronzové medaile.

 

Odpoledne vstoupili do turnaje mladší žáci. Celkem deset týmů bylo rozděleno do dvou skupin, z nichž se pak podle umístění utkalymilevsko-dragoncup-160521-073.jpg dvojice o konečné pořadí. Nikdo z nás nečekal, že bychom se mohli dostat až do finále. Ve skupině jsme měli našeho velkého rivala Spartak Pelhřimov a silný domácí tým. Navíc jsme se v prvním zápase proti FbC Týn nad Vltavou dlouho nemohli chytit a vyhráli až díky vydařenému závěru. FK Slovan Jindřichův Hradec již náš tým zvládl lépe a nečekaně i domácí Došwich. Vyvrcholením skupiny byl závěrečný zápas ve skupině se Spartakem Pelhřimov. Opravdu napínavé utkání, kdy o našem vítězství rozhodly až poslední  vteřiny, kdy se podařilo vtěsnat zezadu míček kolem tyčky do brány. Do finále jsme nastoupili proti klukům z Fbc Strakonice. Mírná převaha byla po celé utkání na naší straně. Jenže nepřekonatelnou překážkou se pro nás stal soupeřův gólman. I když na něj šlo mnohem víc střel než na našeho Filipa, ani jednu do brány nepustil a my se tak museli spokojit se stříbrnými medailemi.

 

FOTOGALERIE Z TURNAJE ZDE.

 

milevsko-dragoncup-160521-102.jpg

 

NA MČR STARŠÍCH ŽÁKŮ JSME OPĚT NECHYBĚLI. ÚSTÍ NAD LABEM 6.-8.5.2016
 
Díky vítězství v krajské soutěži se náš tým starších žáků už po čtvrté za sebou probojoval na Mistrovství ČR této florbalové kategorie. Konalo se po celý víkend 6.-8. kětna 2016 v Ústí nad Labem. Mistrovství je hlavně srovnáním jednotlivých krajů a pro nás vůbec nedopadlo špatně.  snap_2016.05.15-23.01.24_006.pngVysočina přece jen ve florbale nehraje prim a my si oproti loňsku polepšili o jedno místo. Ačkoliv se může zdát devátá příčka z dvanácti jako málo, tým podával velmi dobré výkony a rozhodně mohl skončit I na přednějších pozicích. Bohužel, turnajový system je také o štěstí na los. Nás zařadil do těžké skupiny a do play-off postupovali jen první dva. Nebylo k němu daleko, ale přílišný respekt ze zvučného jména prvního soupeře a počáteční nervozita ze startu na významném klání, byly asi hlavní důvody, proč se nám nepodařilo v prvním utkání remizovat, což k postupu stačilo.

Turnaj ukázal, že výkonnost jednotlivých krajů se začíná v mládežnické kategorii vyrovnávat. Kromě nejpřednějších týmů, jako jsou Bohemians Praha, Tatran Střešovice, nebo Florbal Ústí, můžeme i my z Vysočiny se všemi sehrát vyrovnané zápasy. A to je skvělý výsledek, jakého naši starší žáci dosáhli a cenné poznání. Uvidíme, jak je v nejbližších týdnech zúročí na turnajích v Liberci, Brně a Praze.
 
usti-n.l.-mcr-sz-160506ar08-015.jpg
itelligence Bulldogs Brno Black – PSKC Okříšky 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)
Branky: Vojtěch Adam, Jan Vochyán

Po většinu klání si Brněnští drželi jednogólový náskok a díky třetí třetině se jim podařilo těsně zvítězit. Chvíli po prvním hvizdu se dostali do vedení brněnští. Gólovou radost svému týmu přinesl Radim Nekuža. Zápas se překláněl ze strany na stranu a nebyla nouze ani o boje u mantinelu. Hráčům z týmu Okříšky se ani v průběhu druhé části nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku. „První zápasy jsou vždy náročné, kluci si zbytečně předávali zodpovědnost a rvali se spíše sami se sebou. Otrkali jsme se a snad to bude příští zápas lepší,uvedl trenér Bulldogs. Rozhodující tak byla třetí třetina. Kde se Okříšky sice dostaly k vyrovnání, ale následná přestřelka vyzněla nakonec lépe pro brněnské, kteří dovedli utkání do vítězného konce. Rozhodla herní zkušenost soupeře, my jsme v podstatě závěr točili v osmi lidech. Nemáme tak vyrovnané formace jako soupeř, což se postupem času projevilo,řekl Jiří Kotačka.

FBC Sokol Plzeň IV – PSKC Okříšky 5:4 (0:2, 3:2, 1:1)
Branky: 15. Michal Nestrojil, 19. Jan Vochyán, 20. Tomáš Kotačka, 22. Jan Vochyánusti-n.l.-mcr-sz-160506ar08-032.jpg

Okříšky se proti Plzni doslova rvaly o postup. Ve vypjatém utkání je nakonec Plzeň těsným výsledkem zdolala a navázala tak předchozí úspěšný zápas proti Brnu. Již v první desetiminutovce si vytvořila dvougólové vedení, o které se postaral Jakub Lehečka a okříšský Vojtěch Novotný, který si nešťastně srazil míček do vlastní branky. Druhá část zamotala utkání. Okříškám se podařilo několikrát na inkasovanou branku rychle odpovědět a druhá třetina tak skončila těsným výsledkem 4:3 ve prospěch Plzně. Boj Okříšek pokračoval i v závěru. O vyrovnávací branku se postaral svým druhým gólem Jan Vochyán a utkání bylo opět otevřené. Rozhodující pátou branku Plzně si připsal Jan Faitenhanzl a Plzeň si tak pojistila postup z prvního místa skupiny D.

FbC Hradec Králové A – PSKC Okříšky 5:6 (1:2, 2:2, 2:2)
Branky: 5. Tomáš Kuchyňa, 5. Jáchym Hons, 18. Jan Vochyán, 19. Jan Vochyán, 22. Jan Vochyán, 26. Jan Vochyán usti-n.l.-mcr-sz-160506ar08-039.jpg

Soupeřovu branku jako první prostřelil Hradec, když ve třetí minutě vstřelil gól Ondřej Vykydal. Okříšky se Hradce ale nezalekly a vrátily mu to hned dvojnásobně. Během čtrnácti sekund v páté mintě zasadili hráči Okříšek Hradci do branky smrtelnou střelu hned dvakrát za sebou. Hradec se opět opřel do začátku třetiny a Jakub Weisser srovnal stav. To jim ale nestačilo a hned v další minutě Radim Kunart zvýšil skóre na 3:2. Po pěti tichých minutách se ozvaly Okříšky. Jan Vochyán v osmé minutě srovnal šance na úspěch. Díky trestnému usti-n.l.-mcr-sz-160506ar08-066.jpgstřílení si ale Okříšky ihned nastavily průběh utkání ve svůj prospěch a to opět díky Janu Vochyánovi, střelci předchozího gólu. A jako jakousi perličku dal Jan Vochyán Hradci ve druhé minutě poslední třetiny třetí gól a vykouzlil si tak hattrick! Hradečtí následovně ještě inkasovali šestý gól v šesté minutě. Tady už moc naděje Hradci nezbývalo. V osmé minutě však snížil náskok Okříšek Jakub Weisser svým druhým gólem. Jeho tým se ještě nevzdal. Na poslední dvě minuty se jim navíc dostalo přesilové hry, kterou využili v půlce poslední minuty a snížili náskok soupeře jen o jeden gól. Bohužel ona půlminuta už byla velmi málo času, aby dokázali srovnat.

usti-n.l.-mcr-sz-160506ar08-086.jpg
Fbc Topgal Šternberk - Fbc Topgal Šternberk  3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Branky: 5. Jáchym Hons, 18. Vojtěch Adam, 28. Jan Vochyán, 30. Jan Vochyán

V první třetině padly tři tresty. Dva dostal Šternberk, který tak hrál ve třech hráčích na hřišti. Toho Okříšky využily, jmenovitě Jáchym Hons, jenž otevřel skóre zápasu. Přesilovou hru měli i šternberští hráči, tu dokázali využít také. Na konci druhé části zvýšil na 2:0 Vojtěch Adam, snížení přišlo třicet vteřin před sirénou, kdy Matyáš Veselý snížil na rozdíl jedné branky. Třetí část byla také ve znamení vyloučení. Ale i gólů. Okříšky se dostaly opět do dvoubrankového vedení, ale rozhodčí pak nařídili trestné střílení, které Tobiáš Handl využil a snížil na 2:3. Přesto Okříšky ještě jednou skórovaly a Šternberku již nestačil čas na vyrovnaní a prohrál. Okříšky tak uhájily po náročném souboji deváté místo.

Na ostatní program v Ústí nad Labem příliš času nezbylo. Ne, že bychom neustále hráli, ale kluci chtěli vidět co nejvíc zápasů. Proto jsme trávili většinu času v hale Sluneta. Jedině se nechali zlákat plaveckým areálem, kde je nejvíc nadchla skokanská věž. Od ní se ani nemohli odtrhnout. Však se podívejte na fotogalerii.

Fotoalba z MČR: od pořadatelů ZDE, naše oddílové ZDE.
 
Konečné pořadí MČR starších žáků 2016:
 
1.
FbŠ Bohemians DDM Praha 7
  7.
itelligence Bulldogs Brno Black
2.
Florbal Ústí 
  8.
1. FBC DDM Děčín 4
3.
Tatran Střešovice Red 
  9.
PSKC Okříšky
4.
FBC Sokol Plzeň IV 
10.
Fbc Topgal Šternberk
5.
1. SC Vítkovice Oxdog
11.
FBC Došwich Milevsko
6.
1. AC Uherský Brod
12.
FbC Hradec Králové A
 
SOBOTA 14.5.2016 - TURNAJ 4+1 VE VELKÉ BÍTEŠI 

 v.bites-160514a.jpg

V pátek večer jsme se domluvili a v sobotu ráno vyrazili na turnaj hráčů do 16-ti let do Velké Bíteše. Bylo nás celkem sedm hráčů včetně gólmana. Malá tělocvična a systém 4+1 je trochu něco jiného než klasika. Bítešský turnaj byl obdobný jako nedávno v Telči. Jsou to jiné turnaje, než jsme zvyklí. Vše, včetně rozhodčích, je amatérské, pomáhá, kdo může, atmosféra skvělá. Nejde ani tak o výsledky, jako spíš si zahrát, pobavit se. Hráči si volí vlastní taktiku, hrají i týmy děvčat. Pokud se hraje proti děvčatům, kluci nastupují v menším počtu. Ale najdou se i hodně vypjatá utkání. Takovými např. byly náš zápas proti Telči, nebo finále se Spartakem Velká Bíteš. A právě na finále se Vochy s Lukášem Bartesem zapomněli na nákupu a než se vrátili, poločas byl pryč a my prohrávali. Ve druhé části se sice podařilo vyrovnat, ale naše nepřesná střelba a jedna trefa soupeře pro nás nakonec znamenaly turnajové stříbro.

snap_2016.05.15-11.05.25_001.png

 

 Sestava: G – Jiří Chalupa, Lukáš Bartes, David Kučera, Jan Vochyán, Petr Poje, Vojtěch Novotný a Michal Nestrojil.