Jdi na obsah Jdi na menu

DVA TURNAJE V OKŘÍŠKÁCH 14. A 15. 10. 2023

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ, SK. 5 – SOBOTA 14. 10. 2023 – OKŘÍŠKY

Nevěšet hlavu jsme si říkali po prvním kole ligy v Dačicích. Všechna prohraná utkání s poměrně vysokým skóre nás nepřekvapila, neboť máme tým tvořený většinou mladších žáků. Ale víme, že se postupně budeme zlepšovat. To se potvrdilo již v druhém kole hraném na domácí půdě. Přitom kategorii starších žáků splňovali jen dva chlapci, ostatní hrají soutěž mladších žáků. Druhé místo je skvělým povzbuzením pro celý kolektiv.

okrisky-e-231015-okrisky-sz-231015-14-vert.jpgPSKC Okříšky – Orel Kněžice   4:4  (1:0, 3:2, 0:2)
Branky/asistence: Patrik Chadim 2/0, Jan Fila 1/0, Petr Nováček 1/0, Dominik Března 0/1

První utkání dne jsme ještě hráli s velkým respektem, nechtěli jsme opakovat minulé výsledky. Snaha o kombinační hru se vyplatila a postupně byla patrná naše převaha. Ujali jsme se brzy vedení a dvoubrankový náskok po dvou třetinách se zdál jako dostatečný. Jenže kněžičtí hned na začátku třetí snížili a tři minuty před koncem doklepli míček odražený od gólmana na vyrovnání. Závěr utkání patřil opět nám, tlak jsme však využili jen k nastřelení břevna.

PSKC Okříšky – Snipers Třebíč bílí   7:3  (1:1, 4:1, 2:1)
Branky/asistence: Petr Nováček 2/1, Jan Fila 2/0, Petr Beránek 2/0, Dominik Března 1/1, Bruno Brabenec 0/2
Náš nejlepší výkon dne. Soupeřova převaha pěti hráčů proti našim devíti, a hlavně vysoký věkový rozdíl nám moc šancí nedávalo. Jenže papírové předpoklady občas neplatí.  První třetina byla ve znamení převahy soupeře, který se brzy ujal vedení. Nás hodně povzbudila vyrovnávací branka. Začali jsme se více osmělovat. To se vyplatilo, zápas jsme rozhodli ve druhé části. Na jedničku vyšel její začátek. Tři rychlé góly a ponaučení z prvního zápasu, že žádný náskok není dostatečný. Snažili jsme se o kontrolu hry. Na každou vstřelenou branku jsme reagovali potvrzením náskoku.

PSKC Okříšky - TJ Sokol H.Brod Erupting Dragons   3:10  (0:4, 2:2, 1:4)
Branky: Petr Nováček 3/0 bez asistencí

Brodští jednoznačně ovládli celý sobotní turnaj. Zejména jejich nejstarší hráči dobře využívali své věkové převahy a herní zkušenosti i z dorosteneckého týmu. Přes vysokou prohru je brankový rozdíl nejnižším ze všech utkání dne. Po první třetině, která byla celá v režii soupeře, bylo rozhodnuto. Kluci zaslouží pochvalu, že nic nevzdali a bojovali dál. Odměnou byla vyrovnaná druhá část. Vydržet vysoké tempo, a ještě přitom většinu času bez míčku a jen bránit je těžké. Proto dopadla poslední třetina větším rozdílem skóre.
ashampoo_snap_2023.10.16_10h31m45s_002_.png

Sestava: Dominik Herynek, Bruno Brabenec, Albert Šmarda, Dominik Března, Patrik Chadim, Petr Beránek, Jan Fila, Petr Nováček, Adam Navrátil

Fotoalbum ZDE.

 

okrisky-e-231015-okrisky-e-231015-036-vert.jpg

LIGA VYSOČINY ELÉVŮ – NEDĚLE 15. 10. 2023 – OKŘÍŠKY

Do soutěže elévů máme přihlášeny dva týmy. PSKC složený hlavně z hráčů, kteří hrají soutěž druhým rokem. Tým KC tvoří chlapci, kteří přešli do elévů z přípravky a pár šikovných přípravkářů. Tomu odpovídali i výsledky prvního kola ligy v nové sezóně. Zkušenější tým prošel turnajem bez ztráty bodu a s vysokým kladným skóre. Ve všech zápasech měl nad soupeři jasnou převahu díky dobrým individuálním výkonům. Proto do dalších kol budeme zlepšovat hlavně kombinační složku hry.

Mladší elévové KC potěšili hlavně bojovností. V napínavém zápase s Orlem Kněžice bílí jim vítězství uniklo až v úplně samém závěru. Příště musíme přidat na důrazu a nedávat soupeři na míčku přednost. Pokrok bude určitě s přibývajícími zápasy hodně patrný.

Kromě utkání proběhla v polovině turnaje soutěž v nájezdech. I v ní jsme na nejlepších místech měli zastoupení. Krále střelců vyhrál Kryštof Ludmila, na druhém místě Sam Jewell, oba z týmu PSKC. Třetí příčku získala Sabina Hájková z týmu Orel Kněžice modří.

ashampoo_snap_2023.10.16_10h29m41s_001_.pngSestava PSKC Okříšky: Kryštof Ludmila, Jonáš Hnízdil, Jakub Lazárek, Jiří Beránek, Samuel Jewell, Tadeáš Němec
Sestava KC Okříšky: Marek Bacher, Rosťa Bacher, Lukáš Doležal, Štěpán Beránek, Dominik Kesner, Matyáš Fiala, Jakub Procházka

Fotoalbum ZDE. Video přenosu z elévů ZDE.