Jdi na obsah Jdi na menu

4.-5.2.12 - MUŽŮM SE NEDAŘILO, STARŠÍ ŽÁCI HRÁLI S TORNÁDEM

K VÍTĚZSTVÍ SŽ NAD TORNÁDEM MOC NECHYBĚLO, MUŽŮM SE NEDAŘILO

SOBOTA 4. ÚNORA 2012
2. LIGA JUNIORŮ - SH SK JIHLAVA
 
1. FbK Tábor - PSKC Okříšky 3:11
 
jihlava-ju-120204-024.jpgPSKC Okříšky - FBC Trutnov 12:3
 
Zápas nebyl ani trochu pohledný a v závěrečné části, kdy už vlastně o nic nešlo, i hodně nervózní. Brzy jsme se ujali vedení, ale to bylo vše. Dlouhé držení míčku dovolovalo soupeři včas naše akce narušovat. Když už jsme šli do útoku, nepřesné přihrávky jej kazily a ještě se přidalo zbytečně dlouhé tahání míče. Střelba se vytratila. Zlepšení přinesla až druhá třetina. Sice jsme začali získávat náskok s čistým kontem, pak ale soupeř snížil dvěma rychlými brankami. Recept jak si vedení pojistit byl snadný a jihlava-ju-120204-017.jpgbrzy jsme jej objevili. V nerovnoměrně a ještě slabě osvětlené hale to měli nejtěžší brankáři. Stačilo střílet i z větších vzdáleností a balonek byl obtížně vidět. Tak jsme se dostali brankového brejku a po dvou třetinách bylo rozhodnuto. Bohužel ve třetí třetině soupeř vývoj utkání psychicky neunesl, což se okamžitě projevilo na jeho hře. A tak přišla vyloučení na obou stranách, dohady a diskuse, které místo potřebného uklidnění trvaly až do konce zápasu. Radost z vítězství je na místě, příště ale musíme zlepšit jak přesnost přihrávek, tak jejich četnost i nápaditost.

jihlava-ju-120204-026.jpg

snap_2012.02.04-23.57.14_001.png

LIGA VYSOČINY STARŠÍCH ŽÁKŮ - SH SŠTO DAČICE
dacice-sz-120204-007.jpg
PSKC Okříšky - FBŠ Jihlava 8:2 (4:1, 1:0, 3:1)
Branky: 2x Jan Dokuli, Milan Picmaus a Jiří Wasserbauer, 1x Lukáš Kolář a Marcel Pospíšil. Asistence: 3x Petr Molák, 1x Milan Picmaus, Jan Dokulil a Denis Tesařík.
 
První utkání v Dačicích opět ukázalo, jak nevyrovnané výkony jsme schopni v rámci jediného dne podávat. Možná se tím také potvrdilo pravidlo, že s kvalitou soupeře roste vlastní výkon. FBŠ byl kvalitní soupeř, ale Tornádo Jemnice nás přece jen poté donutilo hodně přidat. Proto se v dnešním komentáři více zaměřím na druhý zápas a k tomuto

dacice-sz-120204-016.jpg

musím jen konstatovat, že dacice-sz-120204-012.jpghouževnatost jihlavských nám dělal značné potíže. Na taktiku rychlého napadání hráčů jsme dlouho nemohli najít recept a jen těžko se dostávali do šancí. Naše převaha mohla být vyjádřena více góly, ale k nim chybělo celému týmu potřebné nasazení.
 
 
Tornádo DDM Jemnice - PSKC Okříšky 9:8 (2:2, 3:2, 4:4)
Branky: 3x Jan Dokulil, 2x Milan Picmaus, 1x Marcel Pospíšil, Petr Molák a vlastní. Asistence: 1x Petr Molák a Jan Dokulil.
 
Toto utkání jsme měli vyhrát. Vše ale dopadlo jako v minulém souboji – tedy průběhem, avšak horším výsledkem. Zápas to byl dramatický, plný osobních soubojů, kontaktů, oboustranně nečistých zákroků. Jakmile se ale vytvořilo trochu volného prostoru, obadacice-sz-120204-024.jpg týmy předváděly v čem je jejich síla a jak rozdílné je mezi nimi pojetí hry. Tornádo vynikalo pohybem a souhrou před naší brankou a téměř stoprocentní střelbou. Každá sebemenší chybička v obraně pro nás znamenala inkasovat – soupeř většinu šancí nekompromisně proměňoval. My jsme naopak kontrovali rychlými protiútoky založenými na kombinační hře ve středním pásmu a rychlým přenesením hry před soupeřovu bránu. Řada vyložených šancí (i do prázdné brány) ale zůstala nevyužitých. A platí nedáš, dostaneš. Zápas jsme začali skvěle a brzy šli do dvoubrankového vedení. To jsme ale dlouho neudrželi a po první třetině dacice-sz-120204-028.jpgbylo srovnáno. Pak se karta otočila, do dvoubrankového vedení šel soupeř a my chvíli před koncem alespoň snížili. Ani začátek třetí třetiny jsme neuhlídali a až do deváté minuty stále prohrávali o dvě branky. Ve chvíli, kdy už to málokdo čekal udeřila čtveřice Molák – Dokulil dacice-sz-120204-026.jpg– Picmaus – Pospíšil a během dvou minut jsme o gól vyhrávali. Během time jsme si řekli, že už situaci jako minule, kdy Tornádo pár vteřin před koncem vyrovnalo, nedopustíme. Psychická zátěž ale byla příliš velká a zdaleka jsme se ještě nedokázali na závěr lépe zkoncentrovat. Toho zkušený soupeř dokonale využil. Během poslední minuty vyrovnal a ještě vstřelil vítězný gól. Ten byl hodně sporný, neboť padl po předem avizovaném a také bez zásahu rozhodčích provedeném bodyčeku na Marcela, který odletěl na zem a cesta k naší brance byla volná. Ale i takové situace se stávají a příště je snad zvládneme lépe. Naše alespoň teoretická šance na ještě lepší umístění v lize se tak uzavřela a můžeme sezónu dohrávat v klidu, s plným nasazením bez nervů.

snap_2012.02.06-19.55.12_001.png

Sestava: Filip Vaverka, Marcel Pospíšil, David Koukal, Petr Molák, Jan Dokulil, Milan Picmaus, Jiří Wasserbauer, Denis Tesařík, Lukáš Kolář, Marek Holešinský
 
NEDĚLE 5. ÚNORA 2012
LIGA VYSOČINY MUŽŮ - SH ZŠ TŘEBÍČ, HORKA - DOMKY
 
ASK Bystřice n.P. - PSKC Okříšky 7:4 (3:1, 1:0, 3:3)
Branky: 2x Salák Filip a Jan Kourek, 1x David Procházka. Asistence: Lukáš Diviš, Jaroslav Kučera a Roman Plavec.
 
trebic-mu-120205-001.jpgPSKC Okříšky - Hippos Žďár n./S. 6:5 (2:1, 2:3, 2:1)
Branky: 2x Roman Plavec a Pavel Vrzáček, 1x Filip Salák a Kamil Rychlý. Asistence: 2x Pavel Vrzáček, 1x Jan Kourek, David Procházka a Roman Plavec.
 
Hlavní kategorie – muži nám o tomto víkendu moc radosti neudělala. Ztráta tří bodů v zápase s Bystřicí nás může v budoucnu mrzet a vydřené vítězství nad Žďárem nebylo také moc přesvědčivé. Tým působil nekompaktně, žádný pohledný florbal se nehrál. První utkání jsem neviděl. Ve druhém jsme sice hned na začátku šli do vedení a vše nasvědčovalo, že svoji převahu využijeme. Opak ale byl pravdou. Gól do naší sítě přinesl zcela vyrovnaný průběh třetiny. Ve druhé části dokonce stále větší územní převahu získávaltrebic-mu-120205-003.jpg Žďár a díky ní byl na konci stav 4:4. Co nás trápilo, bylo dlouhé držení míče, takže nás soupeř stačil včas obsazovat. K tomu se v útoku přidala řada přihrávek na paty a dobrý výkon žďárského gólmana. Osm minut před koncem jsme o branku prohrávali. Naštěstí se podařilo během pár vteřin vyrovnat. Poté šel tým dvakrát do vedení a dvakrát je zase ztratil. Třetina byla oboustranně vyrovnaná. V hodině dvanácté, 24 s před závěrečným hvizdem, dostal Pavel Vrzáček od Romana Plavce nahrávku do běhu a z pravé strany útočného pásma nekompromisně zavěsil do odkrytého levého růžku soupeřovy brány. Alespoň tři body byly zachráněny.

snap_2012.02.05-20.39.48_003.png

trebic-mu-120205-002.jpg

Sestava: Jaroslav Kučera, Ladislav Kružík, Pavel Vrzáček, Roman Plavec, Lukáš Brázda, Filip Salák, Kamil Rychlý, Lukáš Diviš, Jan Kourek, Jakub Diviš a David Procházka.
 
LIGA VYSOČINY ELÉVŮ - SH ZŠ OSVOBOZENÍ PELHŘIMOV
 
pelhrimov-el-120205-008.jpgNa turnaj do Pelhřimova se sešlo jen šest hráčů, ostatní byli po nemoci a na horách. Jediným zástupcem elévů byla Hanka Vybíralová, zbývajících pět chlapců patří do kategorie přípravky. Větších soupeřů se však vůbec nezalekli. I když žádné vítězství nezískali, bojovali statečně a svůj oddíl dobře reprezentovali. Oproti minulému turnaji v pelhrimov-el-120205-028.jpgBystřici n.P. u nich došlo k velkému pokroku, víc běhali, snažili se o nahrávky i důsledné bránění. Jestliže tak budou pokračovat, jistě se prvních vítězství brzy dočkají. Výsledky jsou zde dole v tabulce. Nejsou ani tak moc důležité jako spíš předvedená hra, se kterou jsme byli pelhrimov-el-120205-010.jpgtentokrát moc spokojeni.
 
Doprovodnými soutěžemi byla střelba do terče, ve které jsme obsadili šesté místo. Nejlépe v nájezdech si vedl Štěpán Švarc, který se probojoval až do třetího kola. Denis Brabec se zase dobře osvědčil v brance.

snap_2012.02.05-21.20.41_004.png

Sestava: Denis Brabec, Hana Vybíralová, Ondřej Fiala, Marek Talla, ŠTěpán a Šimon Švarcovi.

pelhrimov-el-120205-058.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář